|
|
Дата и час: Пет Юли 11, 2025 3:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
 Помогнете!
Искам един ценен за мен съвет от всички които могат да бъдат полезни.
Намерих си ново работно място като системен администратор. До сега работата винаги ми е била свързана с решаването по скоро на технически проблеми с компютрите (сервиз) от колкото самото администриране.
Примерно до сега никога не съм се сблъсквал с APACHE сървър, някакъв мейл сървър, и горе доле за това става на въпрос.
Молбата ми е да ме ориентирате за колко време (приблизително) мога що годе да влезна в час в тези изброени от мен неща. Някой ако има желание и възможност да ми помогне :cry:
На въпросното място има инсталиран уеб сайт върху APACHE и не знам как ще се справя.(а наистина искам да се развивам в тази посока)
Някой ако има някакви материали и може да ми ги предостави бих бил много щастлив.
Курсове намерих само за DNS сървъри и горе доле там насочени, а никъде не успях да намеря за АРАСНЕ сървър. Намерих само в една онлайн книжарница книга за това.
Предложения приемам всякакви.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Съб Юни 03, 2006 10:17 am |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Помогнете!
BO написа: Искам един ценен за мен съвет от всички които могат да бъдат полезни.
Намерих си ново работно място като системен администратор. До сега работата винаги ми е била свързана с решаването по скоро на технически проблеми с компютрите (сервиз) от колкото самото администриране. Примерно до сега никога не съм се сблъсквал с APACHE сървър, някакъв мейл сървър, и горе доле за това става на въпрос.
Молбата ми е да ме ориентирате за колко време (приблизително) мога що годе да влезна в час в тези изброени от мен неща. Някой ако има желание и възможност да ми помогне :cry:
На въпросното място има инсталиран уеб сайт върху APACHE и не знам как ще се справя.(а наистина искам да се развивам в тази посока) Някой ако има някакви материали и може да ми ги предостави бих бил много щастлив. Курсове намерих само за DNS сървъри и горе доле там насочени, а никъде не успях да намеря за АРАСНЕ сървър. Намерих само в една онлайн книжарница книга за това.
Книгата на О'Reilly за администриране на Linux я имаше on-line на сайта им. Там може да разгледаш и за книги за Apache. Добро място с пълна и подробна документация е сайта apache.org.
PS: Ако имаш преки въпроси мога да ти бъда в помощ.
|
Съб Юни 03, 2006 11:51 am |
|
 |
Sven
|
Бягай на "славейков", там има много такива книги, даже търси по-спецялно на "софтпрес". И честита нова работа!
|
Съб Юни 03, 2006 12:19 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Ами вземи си някоя много дебела книга, която има малко картинки като начало. Не я чети, ползвай я за наръчник. Като почнеш да се объркваш от нещо, виш какво пише в книгата, ако не се справиш веднага, питай по форуми.
Ако не разбираш от Линукс, предполагм че там е въпросния апач, почни от там.
|
Съб Юни 03, 2006 8:41 pm |
|
 |
pkolev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 4:56 pm Мнения: 70 Местоположение: София 15 Младост
|
 Re: Помогнете!
BO написа: Искам един ценен за мен съвет от всички които могат да бъдат полезни.
Намерих си ново работно място като системен администратор. До сега работата винаги ми е била свързана с решаването по скоро на технически проблеми с компютрите (сервиз) от колкото самото администриране. Примерно до сега никога не съм се сблъсквал с APACHE сървър, някакъв мейл сървър, и горе доле за това става на въпрос.
На въпросното място има инсталиран уеб сайт върху APACHE и не знам как ще се справя.(а наистина искам да се развивам в тази посока) Някой ако има някакви материали и може да ми ги предостави бих бил много щастлив. Курсове намерих само за DNS сървъри и горе доле там насочени, а никъде не успях да намеря за АРАСНЕ сървър. Намерих само в една онлайн книжарница книга за това.
Аз ще ти помогна. Начините за връзка с мен, ги има в подписа ми.
_________________ Analog Man
3D Stilo 1.9 MultiJet
|
Нед Юни 04, 2006 10:19 am |
|
 |
wwweb
|
Колега, срокът за който можеш да се научиш да работиш с Apache е точно 1 ден. Ето ти един евтин вариант за обучение:
http://www.books.bg/book.php?ISBN=9546851329
Цена: 5 лв.
Версията, която се разглежда в тази книга е малко стара, но общо взето нещата са същите както и в текущата версия на сървъра!
А иначе в интернет е пълно с материали за Apache. Ето ти документация от официалния сайт:
http://httpd.apache.org/docs-project/
За български материали можеш да ползваш:
http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl? ... rds=apache
|
Нед Юни 04, 2006 10:44 am |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
и аз мога да помогна !!! И в моя подпис има координатите ми 
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Нед Юни 04, 2006 2:22 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|