Дата и час: Съб Юни 21, 2025 7:02 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Да се оплача. 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Да се оплача.
Здравейте всички. Искам да се извиня, ако има друга такава тема или подобна. Някои хора пускат теми със заглавие да се похваля, а аз обратното тъй като всичко става от зле по-зле. Ако някой друг иска да се оплаче е добре дошъл.

Прибирам се преди месец от чужбина и си казвам имам някой лев ще ремонтирам колата. Смениха ми носачите амортисьорите, ангренажен ремък и други неща и колата стана супер, но за малко. Прибирам се и изведнъж колата колата започна да губи мощност на бензин. Бензиновият филтар беше нов и си викам не е от него, сигурно е запушен инжектора или някаде има боклук по магистралата. На газ е ужас тъй като трябва да сменям мембраните на изпарителя ту пали, ту не, гасне често, върви малко и мигача ми се скапа. Оправям си мигача беше пълно с кал и нямаше добър контакт. Паля и пускам на бензин о чудо работи си идеално на бензин, този проблем се реши от само себе си. Но за нещастие ми се развали сд плеара не четеше от флаш паметта. Казах си поне дисковете ги чете. Три или четири дни по късно спря да чете дискове, моята музикална душа изпадна в траур. Но тъй като имам усилвател в багажника с малко магии и един поялник свързах един мп3 плеар към усилвателя. Карам си слушам си музика и возя един приятел, в един вълшебен момент той каза Сашо няма бас. Честито си казах изгоря ми говорителя, така и беше станало. Сд плеара неработи, баса изгоря викам си карък сам и познах. Дни по късно возя въпросното момче до тях, колата върви все едно сме петима души и сме по баир нагоре (колата е пунто 1.1 55 коня на равното върви, но види ли баир лошо). Оставих момчето и се прибирам, слизам от колата и .... задно ляво колело пуши. Пипнах джантата все едно сам пипнал котлона. Едната накладка или и двете не са се върнали след като сам спуснал ръчната спирачка и са останали залепени. Оправих проблема, но барабаните имат много голям ръб и трябва да се сменят (неискам да ги давам да ги стуговат тъй като са на 250 000 км) трябват и накладки. Слагам преди 2 дни нови зимни гуми отпред тъй като нямам пари вече за нови летни нищо че е средата на април. Старите гуми бяха нацепени по цялата си обиколка от ляво и от дясно само луд би карал с тях, бяха до толкова опечени (мисля че така се казва), че при всяко натискане на газта до долу започват да въртят като луди. Спирането се извършваше от голяма дистанция за да не ударя някого. С новите зимни гуми нещата се оправиха спира много добре, за съжаление е невъзможно да буксуват колелата на асфалт. Буксува съединителя. Казвам си и така нов съединител около 100 лева без монтаж нов бас около 80 лева барабани не сам гледал, но около 250 лева с барабаните мисля ще ми стигнат. Днес 14 април отивам до магазина да напазарувам минах с около 10 15 км в час през една дупка и ми падна крайното гърне. Тъй като пречех на колите ми се наложи да срежа гуменият тампон които държи гърнето за колата и да се изнеса по-бързо. На всичко отгоре гърнето се е отчупило от тръбата, която го свързва с тръбата на катализатора завъртяло се е на 180 градуса изместило е тръбичката за газта и е изкормило зарядното за газта от бронята. Викам си на акъла сега и ново гърне.Няма да направя грешката да си купя от пазар ремусите, защото за една зима и ще изникнат дупки с размерите на кратер. Ново оригинално гърне мисля че струва около 60 лева може повече може и по-малко.Приятелите ми се бъзикаха че карам малкото ламборгини (колата е жълта непитайте защо) сега освем по цвят го докарвам и по звук. Не на последно място прибирам се карам с около 40 тъй като светофата светеше отдавна зелено и сам в готовност за червено минавам и в следващият момент една баба пресича, а за нея е червено (другите хора стоят и чакат зеленото защото улицата е много оживена от към коли). Скачам на спирачките спрях, приятелят ми които караше зад мен буквално настръхна да не ме удари (момчето кара кола от 3 дни всичко му е ново, а колата е на кака му) прибрах се и реших да напиша това. Знам че не съм единственият с толкова проблеми по колата но за 1 месец това е много оправя едно нещо друго се чупи до кога.

Ако има други, а то има оплаквайте се в тази тема то и за това съм я направил, то така или иначе да се похвалим е трудно нека поне да се оплачем.

Сря Апр 15, 2009 1:08 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ]