Дата и час: Чет Май 01, 2025 12:14 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Питане за Фиат Купе 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Питане за Фиат Купе
Здравейте , дано има някой в час по въпроса , защото вече няколко човека не можем да стигнем до истината :roll:
Интересува ме :arrow: взимам си Фиат Купе , отивам да речем в "Булинс" , правя си пълно каско 1-ви въпрос :arrow: при положение , че съм взел колата за 8000лв. и тя е 97г. - на каква стойност ще ми е застраховката и колко ще ми е годишната вноска :?: 2-ри въпрос :arrow: тъйкато колата е с дизайн "Пининфарина" (ламарините и интериора...но в случая става дума за ламарините) , как ще стоят нещата при един евентуален удар или едно леко охлузване или огъване на ламарините :roll: Гадното е , че колата е с цели детайли - капак свързан с предните калници , задни калници сврзани с тавана (имам предвид , че ако се смачка калник...сигурно трябва да се сменя и тавана :shock: ) Та интересува ме в този случай , застрахователите какво ще направят , какви пари ще ми дадат за оправянето :?: Дали ще се има предвид още при самото застраховане , че колата е "дизайнерска" и това ще се отрази ли на самата застраховка , защото все пак си е сериен автомобил , а не уникат :?:

И тук , към собсвениците на Фиат Купе и към тези , които имат наблюдения над колата :arrow: кажете си мнението , заслужава ли да се купува такава и не е ли прекалено авантюристично начинание , защото на мен ми се струва леко такова :?: Двигателя , доколкото разбрах е същия , който слагат на останалите Фиати и предполагам поне с него няма да имам толкова проблеми :roll:

Мерси за информацията:wink:

Вто Авг 16, 2005 2:37 pm
Профил
UNREAD_POST Re: Питане за Фиат Купе
maFIATa написа:
Здравейте , дано има някой в час по въпроса , защото вече няколко човека не можем да стигнем до истината :roll:
Интересува ме :arrow: взимам си Фиат Купе , отивам да речем в "Булинс" , правя си пълно каско 1-ви въпрос :arrow: при положение , че съм взел колата за 8000лв. и тя е 97г. - на каква стойност ще ми е застраховката и колко ще ми е годишната вноска :?: 2-ри въпрос :arrow: тъйкато колата е с дизайн "Пининфарина" (ламарините и интериора...но в случая става дума за ламарините) , как ще стоят нещата при един евентуален удар или едно леко охлузване или огъване на ламарините :roll: Гадното е , че колата е с цели детайли - капак свързан с предните калници , задни калници сврзани с тавана (имам предвид , че ако се смачка калник...сигурно трябва да се сменя и тавана :shock: ) Та интересува ме в този случай , застрахователите какво ще направят , какви пари ще ми дадат за оправянето :?: Дали ще се има предвид още при самото застраховане , че колата е "дизайнерска" и това ще се отрази ли на самата застраховка , защото все пак си е сериен автомобил , а не уникат :?:

И тук , към собсвениците на Фиат Купе и към тези , които имат наблюдения над колата :arrow: кажете си мнението , заслужава ли да се купува такава и не е ли прекалено авантюристично начинание , защото на мен ми се струва леко такова :?: Двигателя , доколкото разбрах е същия , който слагат на останалите Фиати и предполагам поне с него няма да имам толкова проблеми :roll:

Мерси за информацията:wink:

По 1-ви въпрос е лесно. Не знам цените на БулИнс, но определено парите които си дал за колата на старо нямат значение. Гледат по Шваке каква е цената на този автомобил като нов. После за годините смятат амортизиране и формират цената. Към нея се добавят различните екстри като алуминиеви джанти, аларма, радио и т.н. Форимираната сума е застрахователната стойност. Сумата която трябва да платиш на касата е 10-12% от застрахователната стойност. За 2-ри въьпрос me_tо_u може да ти помогне повече. За другите части нещата не са сложни но май с ламарините има проблем.

Вто Авг 16, 2005 2:50 pm
UNREAD_POST 
"Бул инс" май не е най-добрата компания за пълно каско. От 3 места ми препоръчаха ДЗИ, които презастраховат срещу кражба в Бул-Инс.
Цената е по Шваке и при евентуални щети, надхвърлящи цената на застрахованата стойност може да ти я платят цялата. Ако я дозастраховаш за сервизиране в официалните сервизи (по-скъпо ще ти дойде с 200-300 лева) - тогава дали детайла е част от колата или е цялата кола, това теб не те засяга - застрахователря плаща целия ремонт на сервиза и ти само си носиш ключовете при взимане.
И все пак има огънати ламарини и огънати ламарини. Някои се възстановяват, а други - се режат парчета и пак се възстановяват.
За двигателите - не съм съвсем сигурен, но това са най-мощните мотори, като най-слабия е от Punto HGT 2000 година (1,8 - 130 hp) и турбо версия на двулитровото Bravo.

Вто Авг 16, 2005 5:02 pm

UNREAD_POST 
Мерси за отговорите , но ще мога ли да те помоля да ми дадеш линк към профила на въпросния me_tо_u , за да мога да го питам на "Лични" за колата или ако той сега чете това , нека се включи :wink: Мерси предварително :D

Сря Авг 17, 2005 4:02 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
maFIATa написа:
линк към профила на въпросния me_tо_u :D

Сря Авг 17, 2005 4:07 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
maFIATa, Извинявам се, че ти отговарям чак сега, нямах възможност по-рано. Видях ти и личните.
Значи, при застраховка се взема за база цената по каталога "Шваке", като се отчитат екстрите, година на производство(или регистрация), допълнителни неща като лети джанти примерно, външен вид и т.н. Ако колата ти е 97, няма значение,че си я взел 8 хилки, може да я застраховат за 9500 примерно. (Сигурно вече си наясно де)
По втората част на въпроса, калници си има(макар и не в "чист" вид) страниците ако се смачкат се изправят(почти във всички случаи). Ако ли не се режи, заваря нова страница и си ОК. Всички тенекии се оправят само с "Каско", хич не са евтини(по принцип). Писал съм поне още два пъти по темата, всички досега са ме питали като теб :wink: . Общо взето, тази кола носи повече удоволствие от проблеми. Лично за мен не си е авантюра да си купиш Купе в добро състояние.
П.С. bradu може и той да се включи като нов собственик. :wink:

Вто Окт 04, 2005 4:40 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
АЗ значи току що излизам от сервиз и съм приятно изненадан от цените на частите за купе-то. Смених всичко отпред,и двата носача(по 50лв.) биалетки (по 8лв.) ангренажи,масла,филтри и всичко това само за 230лв. за сравнение карах голф 3 гти на което едната биалетка му струваше 45лв.!!!! Сервиз Стратус определено са добри и частите са маркови! Относно колата с двете ръце за. Бутикова кола за доста прилични пари,а получаваш нещо невероятно....не мога да и се нагледам!

Вто Окт 04, 2005 9:25 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Братовчед ми имаше такава кола.
Но я удари :(
Отпред и то не много силно.
Но се оказа, че тук няма почти никакви части и трябваше да чака да ги внасят от чужбина.
А сумата беше космическа.
И я продаде така ударена + пари от застраховката и почти взе толкова за колкото я беше взел.

Сря Окт 05, 2005 8:40 am
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
купето е един уникален автомобил, аз съм много навит на едно такова, но турбо ;)

Сря Окт 05, 2005 5:25 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Е да де ама тая турбина на толкова години и километри как се поддържа? а да не забравяме и колко е цената на бензина....аз съм доволен и от този двигател! Въви като обезумял..... :wink:

Сря Окт 05, 2005 6:43 pm
Профил

UNREAD_POST 
ами аз допреди два месеца имах купе но го бласнах в един мост добре че беше
застрахован в дзи та взех добри пари оттам за 8 месеца не сам имал никакви
проблеми с колата според мен качеството на купето е доста над останалите
фиатки и абсолютно си заслужава стига да се реши проблема с горивото 2 лева е все пак

Нямаше нужда от 3 еднакви поста :D

Пет Окт 07, 2005 4:48 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
купето е бесна машина и много кораво:)от личен опит знам:)ако си си взел честито не си сбъркал:) :naughty: :D

Сря Окт 12, 2005 5:34 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]