Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 5:58 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автокаско в UNIQA 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Автокаско в UNIQA
Привет на всички!
Днес бях във UNIQA да си платя втората вноска на ГО и ги питах колко ще ми струва каското при тях, и ми казаха 500 лв. Не са ли много тези пари? Колата е Фиат Браво-99г.

Пет Ное 23, 2007 9:23 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
В тези пари сигурно влиза и годишен абонамент за почесване по макарите-от професионалистка,разбира се.

Пет Ное 23, 2007 9:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не попита ли защо толкова. На колко са ти оценили колата. При мен например Булинс ми оцениха колата между 6600 и 9400 и дадоха възможност да си избера на колко да си я застраховам. Почти всички застарахователи правят 10% отстъпка ако имаш и ГО при тях. За 6600 и ГО при тях съм платил 432 лв. Има значение и на колко години ти е колата. Ако е до 8 г. (както при теб) се плаща по малко, ако е примерно 10 годишна.

Пет Ное 23, 2007 9:35 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
По принцип цените на пълното каско са горе-долу еднакви при една и съща застрахователна премия, т.е. всичко зависи от това за колко пари е оценена колата ти. По принцип оценката не е просто гледане в тавана, а при повечето компании е на база на каталога Шваке. Освен това оценката може да бъде намалена, ако колата е над 170 000 км или е в лошо състояние на външен вид.

А от парите, които дължиш за съответната застраховка, има няколко отстъпки:
- ако имаш ГО в същата компания
- ако предишната година си имал Каско в същата компания без да са настъпвали "застрахователни събития"
- ако няколко поредни години имаш каско за един и същ автомобил в една и съща компания
- лична отстъпка от застрахователния агент
- отстъпка, ако се плати сумата наведнъж в брой

Колкото и много да изглеждат тези отстъпки, за една кола, оценена примерно на 6000 лв., те няма да са повече от 30-40 лв. от общата сума.

Пет Ное 23, 2007 9:46 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Не попита ли защо толкова. На колко са ти оценили колата. При мен например Булинс ми оцениха колата между 6600 и 9400 и дадоха възможност да си избера на колко да си я застраховам. Почти всички застарахователи правят 10% отстъпка ако имаш и ГО при тях. За 6600 и ГО при тях съм платил 432 лв. Има значение и на колко години ти е колата. Ако е до 8 г. (както при теб) се плаща по малко, ако е примерно 10 годишна.

Човека с който разговарях отвори една дебела книга и ме пита за марката,модела, мотора и кубатурата и каза ,че я оценяват на ....не си спомням точно,но беше май нещо малко над 8000 лв.

Пет Ное 23, 2007 9:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: Автокаско в UNIQA
VooDoo написа:
Не са ли много тези пари? Колата е Фиат Браво-99г.

Колега освен че е Браво 99г., няма ли и други спецификации колата ти? Ако е някое HGT например...Всички застрахователни компании оценяват по "Шваке", мен само ме питаха за да попълнят някаква карта, казвах каквото си искам, ама буквално, дори на моменти ме изби на смях. В крайна сметка, ми предложиха застрахователна стойност от 7200 до 8800, а аз по соломоновски взех решение на 8 000 :D

Пет Ное 23, 2007 11:03 pm
UNREAD_POST 
snake написа:
...Колкото и много да изглеждат тези отстъпки, за една кола, оценена примерно на 6000 лв., те няма да са повече от 30-40 лв. от общата сума.

Така е. Като казах, че съм платил 432 лв, имах предвид, че съм платил по книга толкова. Реалната сума , която ми излезе от джоба беше 398 лв. Отстъпки за: ГО в същата компания, плащане КЕШ наведнъж и отстъпка от агента.

Съб Ное 24, 2007 12:30 am
UNREAD_POST 
Моето Браво е 1.8 16в. 1999г. и Каското ми е 480лв. Колата е оценена на 7000. Така че е напълно нормално. Аз също съм си направил и ГО при тях (Армеец).

Съб Ное 24, 2007 2:28 am
UNREAD_POST 
Странна работа е това с оценяването-мойто браво 1.6 97-ма ми го оцениха на 4000 в лев инс.с отстъпките каското ми е 270 лв на разсрочено плащане.

Съб Ное 24, 2007 10:20 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]