|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 12:59 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
KAT,НП,актове,контролен талон
Автор |
Съобщение |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
 KAT,НП,актове,контролен талон
Здравейте,
имам следния проблем. Преди около месец ми съставиха акт, за особено тежкото нарушение, а именно непоставен винетен стикер.Възмущавам се ,че глобата за това е 100 лв, докато нарушениея като минаване на червен светофар е 50 лв, превишена скорост около 50-100 лв,неползване на предпазен колан - 50 лв. Май за законодателя това нарушение е по-тежко (поради факта ,че се ощетява хазната) отколкото за нарушенията пряко касаещи сигурността на пътя. Сега пък се изправям пред следния проблем, изтича ми акта. От КAT естествено нарушават закона и не издават наказателното постановление за което срока е 1 месец. Служителка от КАТ ми каза,че ако ме хванат ,че карам с "изтекъл" акт щели да ми съставят нов, освен ако не отида да си удължа срока на акта.Та въпросът ми е къде пише, че трябва да си удължавам акта, и защо аз трябва да си губя времето след като вината не е в мен а в КАТ.
Имам и друг въпрос. Каква е ролята на талона който потвърждавал валидноста на свидетелството за управление. Книжката е има защити срещу фалшификация , а това 'измислено талонче' дори не е ламинирано. Не е ли книжката която ми дава право да шофирам. След като имам книжка какво ще ми потвърждава талона нейната валидност.Аз лично невиждам смисъл от него.А и къде другаде освен в България има такова нещо като контролен талон.
|
Сря Окт 03, 2007 2:20 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега съжалявам за неприятностите и главоболията но така е в нашата страна. На контролния талон се отбелязават точките с който разполагаш. След като ти излезе постановлението най-вероятно ще имаш печат с оставащия брой точки, за това и не е ламиниран.
|
Сря Окт 03, 2007 2:51 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Талона с точките беше измислен от нашите управници като нещо което ще възпре джигитите с пари. Говорим за "съвестните джигити" които евентуално са си плащали актовете. И си плащат и си карат и ги бОли .... ! И на практика (уж) тия точки ще ги въздържат от рецидив при нарушенията. Демек, може да си превишава и да плаща ама не безкрайно. Абе цялата тази цигания е измислена на теория добре. Ама на практика е съвсем друго. Тия с парите продължават да си карат безнаказано, а бедните си плащат като попове и си треперят за нижките :(
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Сря Окт 03, 2007 3:06 pm |
|
 |
Paparac
|
Темата отива в Общи приказки, където и е мястото. :mrgreen:
|
Сря Окт 03, 2007 7:31 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
За направеното нарушение не се отнемат контролни точки.В такъв смисъл защо ми взеха талона?
Повече ме интересува някой от вас знае ли дали някъде в законите пише ,че като ти изтече срока на акта, трябва да си го удължаваш.Защото идеята да чакам за някакво си удължение 2 или 3 часа не ми допада, а и въобще нямам никакво свободно време.По закон до един месец след издаване на акта се издава наказателно постановление.Ако то не се издаде до 6 месеца глобата отпада. Това е по закон според мен. И никъде не намерих че трябва да се удължава акта като измине 1 месец и не е издадено НП.Ако някой е прочел нещо друго по въпроса ще бъда благодарен.
|
Чет Окт 04, 2007 9:32 am |
|
 |
Rokambol
|
Прочети самия акт. Там някъде трябва да пише.
|
Чет Окт 04, 2007 11:13 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Колега, никъде няма закон според теб. Закона си е един. В него е записано че акт по здвп има валидност 1 календарен месец. След изтичането му, този акт ако не е заверен е просто попълнена бланка с никаква стойност. И това за 6-те месеца ако се удължава акт-а също не е вярно че пада глобата. Имам приятел, който му писаха акт в едно от селата в които стана наводенение (когато беше пик-а на наводененията), и понеже беше наводнило и полицейския участък, талончето .. явно е било отнесено заедно с акт-а някъде. Та акта му го удължаваха 1 година и 2-3 месеца. Хубавото от цялата ситуация беше, че не е бил описан и не му изпраскаха наказание. Просто му извадиха дубликат.
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Чет Окт 04, 2007 3:17 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|