|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 5:56 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ще се ВОЗИМ ли на ТАКСИ при 1.20 лв. за километър?
Автор |
Съобщение |
djeina80
|
 Ще се ВОЗИМ ли на ТАКСИ при 1.20 лв. за километър?
Аз лично няма да се кача при подобна цена. Тези съвсем се оляха вече. Вижте сами: ИСКАНЕТО НА ТАКСИТАТА
Вие какво мислите? Нормални ли биха били подобни цени?
|
Чет Сеп 20, 2007 7:10 pm |
|
 |
Paparac
|
Аз лично на такси се качвам само в крайни случаи, като да речем ще правим някъде голям купон и после няма да е редно да карам на градус. Та тогава оставям колата и движа с таксита. В Благоевград в момента цените са безумни, камо ли ако станат 1.20 на км и 1.20 първоначалната такса.
Като искат да ни возят по европейски цени, да вземат да ни возят първо в по-европейски автомобили. В Германия такситата масово са S-класа или E-класа. Шофьорите са с костюми, че и с шапки доста често. Нашите като го докарат поне до това да не ти налагат каква музика да слушаш в колата, да са нормално облечени, да не гледат да те цакнат всячески, та тогава може и да мислим, но за РАЗУМНИ цени. А не да се влезеш в някое Тико и вътре шофьорът се "униформил" с къси гащи и потник в комбинация с джапанки и да те лъха на пот при 1.20 на км. Тая няма да стане. Ще стоят празни колите по пиаците. 
|
Чет Сеп 20, 2007 9:06 pm |
|
 |
Ludmil Mandichev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 14, 2005 4:56 pm Мнения: 132 Местоположение: София 10 Триадица
|
Гледах коментарите тази вечер по телевизията и много се възмутих. Един юнак каза, че който искал да се вози на такси трябвало да е само за дълги маршрути, а за късите да сме взимали градски транспорт!?!? Като че ли не са там за да возят клиенти. Нали ние им даваме парите!!! Аз не съм много наясно, но не е ли пазарна икономика? Не е ли пазара, който определя цените? Като не са доволни от работата си -- да си намерят друга. Изобщо само със стачки ли ще се решават нещата в тази държава. Който може да блокира живота в София, той получава каквото иска -- това абсолютно не е редно. Поне аз така мисля.
_________________ Bravo 1.8 16V
|
Чет Сеп 20, 2007 9:32 pm |
|
 |
VESKO_BG
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Авг 11, 2007 7:09 pm Мнения: 37 Местоположение: Стара Загора
|
Лично аз не бих се качил.! Докато е още топло ще си джиткам с Велосипеда , пък после ще му мисля.
Така или иначе работата ми е свръзната по-цял ден с Автомобил, писва ми от каране.
Такситата се уляха този път!
_________________ Готино е да си важен, но пo-важно е да си готин.!
|
Чет Сеп 20, 2007 10:19 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
За такси прибягвам само и единствено след запой. След купони, банкети, рожденни дни и т.н. Просто не искам да рискувам с личният си автомобил. Ама има и един друг момент. Те са много нагли елементи. Вдигнат пропан бутана .. аре цените нагоре. Нормално, вдигат горивото вдигат и цените. Ама защо аджеба като вдигнат бензина и дизела пак вдигат цените ??!?!? 99% от такситата са на ГАЗ. Останалия 1 процент са дизеларки. Необосновано в едигането от една страна. От друга страна като всичко в държавата се вдига, нормално е и тази услуга да се вдигне. Сега ще ви кажа и една случка от която много се отвраих от такситата. Прибираме се от един мач на Левски. Беше много късно и вече нямаше градски транспорт. Тръгваме от кв. Левски към Люлин.Шляп Шляп ... до сточна гара пеша. Всички таксите заети. На сточна гара спираме 1. Бяхме 3-ма души. Оня се пазари. Щели сме да му смачкаме пружините, да му изпуснат амортисьорите ... и т.н. Значи нямаше нито един от нас който да беше с наднормено тегло. Той обаче си вози приятелката на 1-вата седалка и иска да ни сбута отзад 3-ма. Ние 3-мата каталясали .. теглихме му една майна и продължихме. След малко тоя ни настига и вика .. аре качвайте се. Естествено оная не я свали ами 3-мата се набутахме отзад (няма да ви обяснявам чий крак в кое дупе се беше наврял за да можем да се съберем .. ама айде). От сточна гара, до люлин, брояча показваше 3,40 лв. На орион ни заявява, че щял да ни вози за дубъл. Значи квото показва брояча Х2. Както и да е .. не ни се занимаваше с глупости, въпреки че бяхме настроени доста войнствено. Не знам как рискува да ни го каже дори. Както и да е. Преглътнахме го. Подавам му 10 лв и оня се ослушва. Стоя си аз в колата, другите 2-ма приятели излезнаха и ме чакат. Ама аз па си чакам рестото. И след 20 секундно чакане го запитвам. А рестото ? И оня нагло ми заявява: Аре бе .. не стига че ви качих в тоя късен час, па и на интересен ще се правиш за 2 лв. Аз го нахраних, даде ми 2 лв и ги скъсах пред него. Викам аз не съм за 2 лв. Когато преценя ще ти дам бакшиш. Но не и такива рекетьорски историй. Мене ми беше лесно да скокнем с приятелите и да го направим на лютеница ама за кво? Знаеме че е излезнал да си изкарва прехраната. Ама да се зъбиш на 3-ма някак си .. не е рентабилно ...
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Чет Сеп 20, 2007 10:55 pm |
|
 |
Nikcho
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 12:24 pm Мнения: 287 Местоположение: София, жк Дървеница
|
_________________ Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046
|
Чет Сеп 20, 2007 11:24 pm |
|
 |
Paparac
|
Nikcho написа: Не на газ, а на Метан и им е без пари.... 1.20 на км-с 0.80лв. сигурно първоначална, ето ти два лева само за добър ден.
Аааа, първоначалната ако не си прочел, искат да е 1.50, никви 80 ст. :mrgreen: Наглеци...а и оня, дето го гледах по новините...призовава за къси разстояния да сме взимали градски транспорт. 
|
Чет Сеп 20, 2007 11:33 pm |
|
 |
LEVSKI
|
The_Wicker_Man написа: За такси прибягвам само и единствено след запой. След купони, банкети, рожденни дни и т.н. Просто не искам да рискувам с личният си автомобил. Ама има и един друг момент. Те са много нагли елементи. Вдигнат пропан бутана .. аре цените нагоре. Нормално, вдигат горивото вдигат и цените. Ама защо аджеба като вдигнат бензина и дизела пак вдигат цените ??!?!? 99% от такситата са на ГАЗ. Останалия 1 процент са дизеларки. Необосновано в едигането от една страна. От друга страна като всичко в държавата се вдига, нормално е и тази услуга да се вдигне. Сега ще ви кажа и една случка от която много се отвраих от такситата. Прибираме се от един мач на Левски. Беше много късно и вече нямаше градски транспорт. Тръгваме от кв. Левски към Люлин.Шляп Шляп ... до сточна гара пеша. Всички таксите заети. На сточна гара спираме 1. Бяхме 3-ма души. Оня се пазари. Щели сме да му смачкаме пружините, да му изпуснат амортисьорите ... и т.н. Значи нямаше нито един от нас който да беше с наднормено тегло. Той обаче си вози приятелката на 1-вата седалка и иска да ни сбута отзад 3-ма. Ние 3-мата каталясали .. теглихме му една майна и продължихме. След малко тоя ни настига и вика .. аре качвайте се. Естествено оная не я свали ами 3-мата се набутахме отзад (няма да ви обяснявам чий крак в кое дупе се беше наврял за да можем да се съберем .. ама айде). От сточна гара, до люлин, брояча показваше 3,40 лв. На орион ни заявява, че щял да ни вози за дубъл. Значи квото показва брояча Х2. Както и да е .. не ни се занимаваше с глупости, въпреки че бяхме настроени доста войнствено. Не знам как рискува да ни го каже дори. Както и да е. Преглътнахме го. Подавам му 10 лв и оня се ослушва. Стоя си аз в колата, другите 2-ма приятели излезнаха и ме чакат. Ама аз па си чакам рестото. И след 20 секундно чакане го запитвам. А рестото ? И оня нагло ми заявява: Аре бе .. не стига че ви качих в тоя късен час, па и на интересен ще се правиш за 2 лв. Аз го нахраних, даде ми 2 лв и ги скъсах пред него. Викам аз не съм за 2 лв. Когато преценя ще ти дам бакшиш. Но не и такива рекетьорски историй. Мене ми беше лесно да скокнем с приятелите и да го направим на лютеница ама за кво? Знаеме че е излезнал да си изкарва прехраната. Ама да се зъбиш на 3-ма някак си .. не е рентабилно ...
До юни тази година, за последните десет месеца съм оставил най-малко 2 хиляди лева, може би 3 даже за таксита(една част са ми платени служебно) Ако трябва аз да ви обяснявам какви гадни, долни и подли ко****** са тези бакшиши този значи базата(на форума) да гръмне на момента, няма как да побере всичко което имам да ви казвам. Слизал съм на средата на пътя, посред нощ, смятали са ми еврото по един лев, имало е двоини разлики в един и същи маршрут при еднакво натоварено движение, един глупак ми драсна докато слизах от колата и на седалката си бях оставил два телефона(нови и скъпи!), отказвали са да ме качат от Аерогарата с мотив че куфара ми е голям, при положение че имат договор да возят всички, а истинската причина е че живея в Дружба което е на 2лв път, заявавали са ми че те ще пушат, но аз нямам право да пуша дори и да поискам, да не говорим за какви царе на пътя се мислят...и естествено най-голямата ми история с таксита...преди две години в два часа през ноща с един приятел пием в ст. град в трафик, поръчах бутилка финландия, която си взех беше почти цяла и струваше 40лв, от ст. град до детелина за качване на цариградско през младост, малко преди ОМВ-то сметката беше над десет лева, е тогава откачих казах му да спре че слизам и ще си ходя пеша за дружба, а на него няма да му платя. Слезе и тръгна по мен, опита се да ме удари но сбърка, поне той отнесе шамарите но след по-малко от минута имаше над десет таксита...свестих се докато някакъв полицай ме вдигаше от асфалта. И гадното копеле подало жалба срещу мен, а всички други боклуци му свидетелстват че съм го бил, макар че аз бях с шевове по лицето в пирогов, за това дори ме пратиха на съд за хулиганство, и ми наложиха 500 лева административно наказание(но това е една друга тема за една скапана система в една скапана държава). Ония ден на улицата пред офиса приближавам и едно такси спряло на пътя без авариини без нищо, свирнах един път нищо, реших да го изчакам, тоя тупан слезна аз най-културно, ама найстина културно попитах: Колега, клиент ли чакаш? а тоя тупан се развика тука има болен човек какво си мислиш ти къде си тръгнал, замълчах си и наистина някакво бабе с патерици слизаше от колата, а тоя продължи да крещи: заради теб жената ли да изхвърля бе, какъв ти е проблема, изревах и аз че никой не е споменавал нищо за проблем(по това си личи тъпака) замълча докато незнаеше какво да каже, после пак продължи да крещи, но вече нямах нерви и затворих стъклото, а скапаното бабе размаха бастуна към колата ми стискайки зъби. Мога дакажа само едно: ТОВА СА ИЗМЕТ!!!
|
Чет Сеп 20, 2007 11:52 pm |
|
 |
Paparac
|
Малеее, LEVSKI, ти наистина имаш защо да ги мразиш тия хора.... :evil:
|
Пет Сеп 21, 2007 12:01 am |
|
 |
LEVSKI
|
Paparac написа: Малеее, LEVSKI, ти наистина имаш защо да ги мразиш тия хора.... :evil:
Аз съм карал такси, две регати потроших в Благоевград. Но ти казвам че няма такива смешковци, за по-малко от пет лева курс се мръщят, на мен са ми казвали: Виж този отзад че сега гледам мач! Да не коментираме какво се случи когато заклаха ония(убеден съм че си е бил за клане, а всичко е само замазване, ако някой смята че найстина някакъв наркоман ей така го колнал, нека ми се обади) аз лично не отидох на работа стоях си вкъщи. Ако ги прекарат през едно качествено психо, ако им искат едно средно образование поне една трета ще си останат вкъщи. Но пак ние, пак тези които плащаме ще трябва да мълчим, а тези гниди ще поставят условия...Държава ли сме...
|
Пет Сеп 21, 2007 12:14 am |
|
 |
Paparac
|
LEVSKI написа: Държава ли сме...
Мии..НЕ 
|
Пет Сеп 21, 2007 12:21 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
На мен ми хареса как ги врътнаха. Когато убиха колегата им искаха .. ебаси исканията имаха. Да минавали по Витошка, да не слагали колани .. и т.н. Как ги врътнаха за коланите, много се радвам. И много се радвам когато полицай спира да пише акт на бакшиш за колан. Просто се кефя максимално.
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Пет Сеп 21, 2007 12:38 am |
|
 |
Paparac
|
Я, това последното от кога е, че в Благоевград май още пердашат БЕЗ колани?
|
Пет Сеп 21, 2007 12:54 am |
|
 |
LEVSKI
|
The_Wicker_Man написа: На мен ми хареса как ги врътнаха. Когато убиха колегата им искаха .. ебаси исканията имаха. Да минавали по Витошка, да не слагали колани .. и т.н. Как ги врътнаха за коланите, много се радвам. И много се радвам когато полицай спира да пише акт на бакшиш за колан. Просто се кефя максимално.
Е то трябваше да избие на някъде. Болшинството там са с коефициент на интелигентност не по-различен от 0.001. Трябваше да ги приберат вкъщи, идиотите искаха отмяна на корпоративния данък. А колко от тях изобщо са чули за този данък преди това, нямат си напредстава какво е това. Но е факт че все още неграмотни, 65-70 годишни и пияници карат такси и возят хора.
|
Пет Сеп 21, 2007 12:55 am |
|
 |
Rokambol
|
Има и свестни момчета. Малко са, но ги има - колите им са чисти, стегнати, шофират внимателно, не слушат чалга, даже някои и колани си слагат.
|
Пет Сеп 21, 2007 12:57 am |
|
|