История за Европа и България или Къде сме ние?
Доста интересни историйки почетох във форума и сайта, рекох и аз да попиша малко че имам какво да разкажа

.
Живея в София, шофирам всеки ден в тази джунгла видях всичко. От година обаче имам стаж и извън страната... и започна да ми прави впечатление едно животно има "култура на шофиране" дето тук в България е в червената книга. Прави ми впечатление следното, в Германия няма ограничение на скоростта, карам си спокойно със 190 и ме изпреварва някакъв с поне 240км/ч. Катастрофи няма, клаксон няма, присветкване - само от ТИРовете нощем ако караш под 120/за да не заспиш/. Колите им са нови, лъскави, бързи - но не им пречи сами да си зареждат бензин и да си измият стъклото. Не те гледат надменно че си с транзитки и караш 10годишна кола. Ти си никой или по-точно като тях - един участник в движението. Не си по-специален понеже не си от там.
И един случай от тук ежедневие - карам си спокойно по околовръста, в обратната посока има задръстване от Младост посока Симеоново и някаква кифла с Мерцедес си кара в моето платно и ми святка да се мръдна. Как ли пък не , кой ще е прецакан при удар, колата ми струва един бон, нейната поне 200, набих и дългите и тя се прибра

Не им завиждам нека да си карат колите, не ми пука как са изкарали парите за тях. Закона е един за всички, кога ще ги стигнем Европейците, може би когато се научим до един да спазваме правилата.
Доста митници минах такива като нашите никъде ги няма. То наш'то гардже си е най-

Сърбите са невинни кадети в сравнение с нашите момчета. Не усетих че минах в Сърбия, багажника не ме накараха да отворя/два пъти/. Влизам в България /първият път/ колата е сравнително стара - разкатаха ме, манифести, рами, паспорти, книжки, талони, пълномощни...... 3часа и всичко в очакване на 10евро, да ама не. Влизане в България /втори път/ колата е нова и скъпа, манифест, документи, паспорт..... 15мин. Без въпроси, без чакане и разкатаване.............. дори се загрижиха колко път съм минала и как така пътувам сама. Ми така де - не те знаят кой си - що си, по-добре да си траят щом някой ти поверил возило за 50бона, не ще да е случайно.
КАТ. Те таквоз животно няма другаде. Не е имало случай да не ме спрат с транзитните номера, освен веднъж един с тази черничката от аватара, странна работа. Имах си ходене до Горубляне, на светофара включвам в Околовръстното и ги гледам как са се стройнали и мен чакат, даже не превключих на втора. Спряха ме за проверка на документи, дадох им всичко шоф.книжка и талон. Тук има диалог докато той гледа документите:
Къде я караш тази кола?
Към вкъщи
Къде е това
Към Люлин ..... нали ми гледа доците там си пише
Застраховката ти къде е?
Ето я - и я вадя от документите които са в него
Гледа неразбиращо зелената карта и ми иска гражданска отговорност.....????? Шок, обяснявам търпеливо че още е валидна и номерата са в сила, автомобила е транзитен....
Какви са тия номера? бастун нали си пише Бундесрепублик Дойчланд, гледа, сверява, Верно ...... Отвори багажника.
Отворих го и слизам от колата.
Защо нямаш жилетка, та защо нямаш жилетка....През това време двама други се захванали с приятеля ми и му искат обяснение.
Дай си документите /той подава една лична карта, те му искат книжка и документи/
Нямам книжка
Че как така нямаш книжка? На кой е тая кола, къде е застраховката, къде я караш? /голям смях

/ Защо няма жилетка?
Писна ми..... прибрах си документите заявих им: Автомобила е транзитен и оборудван спрямо немското законодателство, ще проверявате ли още нещо че бързам да се прибирам?
Не? запалих и изчезнах
Сега никой не ме спира и не ми проверява жилетката. Защо им е толкова трудно да приемат сексистите че жена може да купи МПС от Германия и да го докара дотук, немците не ги учудва.
Когато си променим мисленето тогава ще можем да се наречем ЕВРОПЕЙЦИ, не сме дорасли. Защо не ме спряха с новата хонда за проверка на документи при положение че беше единствената кола на пътя?