|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 7:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
какво мислите за 5 цилиндровия двигател на фиат
Автор |
Съобщение |
fiat20v
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Юли 28, 2007 6:39 pm Мнения: 7 Местоположение: София 10 Триадица
|
 какво мислите за 5 цилиндровия двигател на фиат
от скоро карам браво 2.0.20в.интересува ме здрави ли са тези двигатели,имате ли някакви впечатления от тях.та въпроса ми е прецаках ли се???
|
Чет Авг 30, 2007 4:41 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
Аз лично незнам, но ми напомняш на един лаф дето ми го каза един познат преди 2 дена, въпреки че и той кара фиат е неговото е ван и твърди че е някаква разработка с пежо и ситроен, та той каза "знаеш ли кое е по лошо от това да имаш фиат - да имаш 2 фиата". Това го приех в кръга на майтапа з/о и аз съм фиат-фен.
|
Пет Авг 31, 2007 9:49 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Аз ще цитирам един автомобилен състезател, а той казва "Още не съм виждал механично повреден ФИАТ двигател. Не е невъзможно но трябва доста да се постараеш".
Аз лично досега съм виждал 1 сериозно уморен мотор на ФИАТ 2.0 с 8 клапана и два разпределителни вала. Двигателя беше в това състояние заради много некултурно отношение. Подменени бутала с неоригинални, припилван колянов вал, каране с гориво с много високо октаново число. Конкретно за 5 целиндровия мотор мога да кажа, че е невероятно здрав. Не е правен за драг. На много места ще прочетеш, че за 5 цилиндъра би трябвало да върви повече. Така е, но тук нещата опират до добро поведение на шосе а не на писта. Истинският кеф от този мотор идва като почнеш да изпреварваш и то не на магистрала.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Авг 31, 2007 9:59 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Едва ли си се прецакал. Но ... нека все пак ти кажа какво ми каза един познат наистина много добър монтьор, тъй като и аз преди месец бях тръгнал да купувам кола с 5-цилиндров 2-литров мотор: "От 1000 коли, които минават за година през мен, не повече от 10-ина са с 5 цилиндрови мотори (т.е. евентуален проблем с частите). Освен това двигателя е тежък като прасе, а предницата не е в състояние да го носи по нашите разбити пътища ."
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Пет Авг 31, 2007 10:58 am |
|
 |
werti
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 4:00 pm Мнения: 197 Местоположение: София
|
snake написа: Едва ли си се прецакал. Но ... нека все пак ти кажа какво ми каза един познат наистина много добър монтьор, тъй като и аз преди месец бях тръгнал да купувам кола с 5-цилиндров 2-литров мотор: "От 1000 коли, които минават за година през мен, не повече от 10-ина са с 5 цилиндрови мотори (т.е. евентуален проблем с частите). Освен това двигателя е тежък като прасе, а предницата не е в състояние да го носи по нашите разбити пътища ."
Мисля че си много прав,иначе мотора е много здрав.Лично на мен ми харесва,много е як.
|
Пет Авг 31, 2007 12:14 pm |
|
 |
KoNNaN
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2007 8:31 pm Мнения: 32 Местоположение: Горна Оряховица
|
Ха, и аз от 1 седмица карам Браво с такъв мотор.Ще ми е интересно да чета постове в тая тема.Имам френд които 3 пъти е си е отварял и ремонтирал мотора си 2.0 20в.Но двата пъти беше заради скъсване на ангренаж,но общо 60 клапана си е купил за 2 години :twisted: .Дано не ни се случва :roll: Иначе си ми харесва Фиатката,е не е най-яката кола,не е и най-бързата,особено на 400 м но...пък рева на 5-ака е невероятен.....
|
Пет Сеп 07, 2007 7:31 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|