|
 |
 |
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 11:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
petko_dimow
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Сеп 07, 2006 8:46 pm Мнения: 93 Местоположение: Велико Търново
|
 правен въпрос
Моля, ако има някои на ясно с инвалидното право или изпатил да ми помогне със съвет. Миналата година септември си взех с пълномощно една кола на инвалид. Знам, че три години не може да я продава, но преди 20 дни човека починал, какво става с колата и какво трябва да направя аз да мина най- безболезнено и тънко.
Моля ако някои знае да сподели съвет.
|
Вто Авг 28, 2007 1:38 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
Отиди в някоя митническа агенция, ще ти обяснят най-точно и ясно..
Сря Авг 29, 2007 3:33 pm |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Ако имаш освен пълномощното и предварителен договор за покупко-продажба,няма проблем.Караш си така докато ти изтекат 3-те години и после намираш някой отзивчив нотариус.Да си я прехвърлиш на теб или на евентуалния купувач.Хубаво е в предварителния договор да е отразена истинската цена на колата,а не данъчната оценка.Така евентуални претенции от роднините на инвалида ще са срещу сумата в този договор.Ако нямаш такъв договор,може някой син или дъщеря или внук да има претенции към колата.Това е теоретично,едва ли някой ще се занимава за кола с цена 3000-5000лв.При прехвърлянето може да се разберете или да не успеете с роднините.Пак казвам-с подходящ нотариус става без роднините.Аз карах такава кола,като стана на 3 години отидох с пълномощното и предварителния договор,както и с устна информация че инвалида е починал.Нотариуса я прехвърли на мое име без проблем.В Перник,естествено.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Сря Авг 29, 2007 8:40 pm |
|
 |
Paparac
|
tinalex, ама подобни действия от страна на който и да е било нотариус са адски незаконни. Ами я си представи, че утре ти изгориш заради някой "отзивчив" и "подходящ" нотариус?
|
Сря Авг 29, 2007 10:52 pm |
|
 |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Съгласен съм.Само че човек като си купува кола на инвалид за да спести 1000-2000лв трябва да знае какви рискове поема,нали така.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Чет Авг 30, 2007 8:28 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|