Дата и час: Пон Юли 14, 2025 1:43 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Преживявания на гръцката граница... 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Преживявания на гръцката граница...
Тръгвам аз със моята приятелка за Гърция преди 2 седмици. Ставам в 4 часа за да пийна кафенце да закуся и така нататък. Тръгвам към 5 часа радостен че отивам на почивка в южната ни съседка. Стигам до гръцката граница и какво ме чака там... (а на нашата граница проблеми нямах). И на тяхната граница ме чака граничар. Казва ми така и така документите ви моля давам си аз личната карта и нищо друго. Приятелката ми също си дава картата. И 2-мата чакаме да каже всичко е ОК и да ни пусне но той изтърсва едно. "Дайте си задграничния паспорт". От което и 2-мата сме в ШОК знаем че 2-те държави са в ЕС и не ни трябват задгранични паспорти, но човека си ги иска. Ние му казахме че паспорти нямаме и че не ни и трябват, но той продължава. Накрая ми вика освен паспорти искам и зелена карта за колата. Да кажа само аз даже не знам каква е тази зелена карта, защото за 1-ви път излизам с колата зад граница, а имам книжка от миналада година края. Така на гръцката граница аз и моята приятелка откарахме 6 часа. Не можахме да минем и се наложи да се връщам в България. С идването си тук, моята приятелка хвана рейс за Бургас, защото е родом от там и отиде да си извади експресно задграничен паспорт. Това направих и аз. Освен това отидох до "Армеец" и си платих за така "нужната" ми злена карта за колата. Сумата беше 60лв. След като всички документи бяха готови тръгнахме отново за Гърция. Стигнахме на българската граница бяха същите граничари бяха ни запомнили даже (а между другото се бяха много ядосали на колегите си но нямаше какво да направят) минахме и отидохме на гръцката граница ОТНОВО!!! Дадох документите ПАК ми поисках паспорт започнах да се заяждам, но все пак им го дадох. Поискаха и на приятелката ми пастпорт и тя си го даде. Дадох злената карта и той ми вика "Колко пари ще декларираш?" аз му казвам така и така 1000 евро. Той ме пита за колко време ще бъдете в Гърция. Викам 4 дена. От там се почна много пари за малко дни какво ще правите с толкова пари. Викам ще почивам какво ще правя. След още 3 часа висене най-накрая влезнахме. Починахме до колкото можахме и се прибраме.

Това бяха моите преживявания на границата на южната ни съседка. Пожелавам ви никога да не се сблъсквате с тези проблеми. И да висите толкова време на граница.

Сря Сеп 05, 2007 4:24 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Колега .. за зелената карта са си прави да си я искат. Туй нещо си е задължително. Не знам как си тръгнал да напускаш държавата и да не си чувал за зелена карта. Иначе за паспорта са се направили на лайна ...

www.mvr1866.bg

Сря Сеп 05, 2007 7:57 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
The_Wicker_Man написа:
Колега .. за зелената карта са си прави да си я искат. Туй нещо си е задължително. Не знам как си тръгнал да напускаш държавата и да не си чувал за зелена карта. Иначе за паспорта са се направили на лайна ...

А, колега, ти не си прав! От 1 август българските шофьори, пътуващи в страните от ЕС плюс Лихтенщайн, Норвегия, Исландия, Андора, Хърватия и Швейцария НЕ трябва да бъдат проверявани за застрахователните полици "зелена карта". Това става по силата на приетото на 9 юли решение на Европейската комисия за прилагане на Директивата на Европейския съвет за проверки за "Гражданска отговорност". По силата на това решение страните от ЕС е редно да не проверяват за "Гражданска отговорност" автомобили с постоянна регистрация в България и Румъния. От тази година сключената застраховка "Гражданска отговорност" покрива възникнали щети на територията на целия ЕС. След като покритието на застраховката надхвърли 90% от регистрираните коли в страната, ЕС даде разрешението сключената в нас застраховка да важи и за ЕС.

Сря Сеп 05, 2007 8:32 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Колега, и ти забравяш нещо. Значи като ни приеха в ЕС тука нашите застрахователи измислиха някаква "никаква" застраховка само за България. Те таково животно в ЕС няма. Там си имат застраховка която важи за цяла европа. Защото и аз сключих такава застраховка .. с двигателя ми 1,1 застраховката ми е 90 лв. Какво ще покривам при евентуална щета в ЕС ми кажи :) От догодина вече няма да ни проверяват, защото тая "измислената застраховка" остава в историята. Догодина се сключват застраховки които ще важат в цяла европа и затова ще скокнат и застраховките.

www.mvr1866.bg

Сря Сеп 05, 2007 8:36 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Ми по принцип като се върнах питах и ми казаха че не трябвало да ми искат :36_2_10:

Сря Сеп 05, 2007 9:08 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Аз съм точно с така застраховка "само за България". Брат ми също при същата компания. Той вече си извади валиден документ за европейския съюз срещу допълнително заплащане. Това е. Тези дето сме си спестили по някой лев от гражданската трябва да платим още ако искаме да излизаме с колите си.

Нед Сеп 09, 2007 10:52 pm
Профил ICQ YIM
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST гърция
значи това за паспортите е било нещо от скоро или временно
ние също ходихме и никой нен ни е питал нищо
ни за пари ни за паспорти
само един от гърците пита за зелена карта но аз си е имах от застраховката
без да давам пари в повече
но сега би трябвало да не ги търсят и тях