|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 11:10 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
nike_goranov
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 9:19 pm Мнения: 9 Местоположение: София
|
 ПЛАЩАНЕ НА ГЛОБИ В КАТ
Търсих във форума такава тема и не намерих а ако съм я пропуснал - моля за извинение
А ето за какво става въпрос : от един господ знае колко години не съм си плащал глобите. Покрай новите закони и разпоредби реших да се занимая и с това та да ми се махне от главата. Проблемът е в това че в КАТ и НАП ми казаха да го духам и че не могат да ми помогнат (не знаят) когато ги попитах има ли начин и къде мога да направя справка за неплатените си нарушения и да ги платя на куп. Питането ми е възможно ли е това и ако е така дали може някой да ми каже как. Ще съм ви много благодарен.
|
Пет Сеп 21, 2007 11:43 pm |
|
 |
Rokambol
|
Единственото, което ми идва на ум е да отидеш в общината и да поискаш справка за дължими данъци и такси. Тогава няма начин да не ти излезе всичко, което дължиш на държавата и как и къде да го платиш.
|
Пет Сеп 21, 2007 11:56 pm |
|
 |
nike_goranov
Кара детска количка
|
в общината ми казаха да отида в данъчното, а от там ми казаха да отида в НАП, те пък - в КАТ
Въобще работата е еб. си майката
Ако някой вече е минал по тои път да сподели с нас незнаещите
|
Съб Сеп 22, 2007 12:12 am |
|
 |
Rokambol
|
Преди половин година ми се наложи да извадя такъв документ и точно в общината, след подаване на съответното заявление ми дадоха отказ за издаването му докато не си платя дължимите глоби, като ми приложиха списък (доста дълъг :evil: ) за всичко, което дължа на държавата - глоби от КАТ, глоби от данъчните, неплатен патент и пр. Изглежда във всяка община си правят, каквото си искат....
|
Съб Сеп 22, 2007 12:40 am |
|
 |
Paparac
|
Rokambol написа: Преди половин година ми се наложи да извадя такъв документ и точно в общината, след подаване на съответното заявление ми дадоха отказ за издаването му докато не си платя дължимите глоби, като ми приложиха списък (доста дълъг :evil: ) за всичко, което дължа на държавата - глоби от КАТ, глоби от данъчните, неплатен патент и пр. Изглежда във всяка община си правят, каквото си искат....
ЧЕСТИТО :mrgreen:
|
Съб Сеп 22, 2007 2:18 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
То затова никой не можеше да накара никой да си плати данъците и глобите. Единственото на което разчитаха беше добрата съвест на гражданите или някой да му притрябва тази бележка че не дължи данъци. Затова сега вкараха промяната в закона, и ако не си платиш акт-а до 1 месец не ти връщат талона. Значи до колкото знам ситуацията е следната. Пишат ти акт. Взимаш си акта и след 30 дена отиваш да видиш дали ти е излязло наказателното постановление. Ако е готово, ти дават наказателно постановление. Имаш 30 дена в които трябва да платиш този акт (може и на място поне в КАТ София има представителство на банка в сградата на КАТ) и като представиш бележка, че си платил акт-а ти връщат синьото талонче. На един приятел, който не си беше плащал актовете, го принудиха да си ги плати за 2 години назад за да му върнат талона. Ако не ти се занимава да ходиш от община в кат и т.н., ти предлагам следния вариант. Спираш до някои катаджии, и им казваш ква е ситуацията. Искаш да ти напишат един акт на стойност 10 лв (толкоз струва акт-а като не си носиш синьото талонче). Като изтече тоя 1 месец, отиваш в кат и по каналния ред.
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Съб Сеп 22, 2007 9:33 am |
|
 |
LEVSKI
|
The_Wicker_Man написа: Спираш до някои катаджии, и им казваш ква е ситуацията. Искаш да ти напишат един акт на стойност 10 лв (толкоз струва акт-а като не си носиш синьото талонче). Като изтече тоя 1 месец, отиваш в кат и по каналния ред.
Ами те ако кажат: Абе само фиш ще ти пишем да минеш по-тънко, или направо дай десет лева и си ходи. :mrgreen:
|
Съб Сеп 22, 2007 10:47 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Имаше една много добра практика допреди 5-6 години, когато и местните, и републиканските данъци се събираха на едно място. А тя беше такава: Всички глоби и актове от КАТ се изпращаха в териториалните данъчни дирекции в едномесечен срок. Когато отива да си плати местните данъци или данъка за колата, или пък да поиска данъчна оценка или някаква друга услуга, винаги в такива случаи се проверяваше дали съответното лице има някакви задължения, включително и глоби и актове от КАТ и не му се позволяваше друго плащане или услуга, ако не си плати старите задължения. И работата беше много проста и ясна.
Но защо трябва да е просто, след като може да е сложно ? И ето след няколко години тази успешна практика беше заменена с централизирано изпращане на всички глоби и актове на КАТ към София, а оттам един път годишно (?!) ги изпращаха в ТДД по местоживеене на лицето. И в един момент хаоса стана пълен. Сега не мисля, че някой може да каже със сигурност колко са старите задължения към КАТ на дадено лице.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Съб Сеп 22, 2007 1:08 pm |
|
 |
nike_goranov
Кара детска количка
|
най накрая
говорих с един приятел, който е ходил в КАТ точно за това
каза че се отива в 4 или 9 стая (не си спомни точно коя от двете) подава се заявкаи до 2-3 дни е готово
после остава само да се плати
дано да не сте с толкова глоби като мен
успех на всички

|
Пон Сеп 24, 2007 2:27 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Е ти колко глоби имаш бре пич? Ако са чак толкова много ти няма да имаш книжка.
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Пон Сеп 24, 2007 10:09 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|