Дата и час: Вто Юли 15, 2025 2:32 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Хайде да караме на вода!!!! 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Хайде да караме на вода!!!!
Здравеите на всички от форума:)
Искам да ви дам една идея за размишления. Наскоро попаднах в интернет на няколко стати за генератор на Paul Pantone и системата "G. Pantone".
http://quanthomme.free.fr/pantone.htm
Та ще караме ли на вода :mrgreen:

Вто Юни 05, 2007 4:02 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Виж идеята е хубава .. и ще е яко да се кара на вода .. докато не я монополизират .. после представи си колко ще е трудно да намериш чиста вода за пиене след 20 години примерно ;)
Има много такива проекти ... да не говорим и за тези който включват Перпетомобиле в механиката си ... толкова много ентусиасти ... и все пак .. ако найстина работеха толкова добре тези изобретения то трябваше да сме заринати до сега в перпетомобилета ... истината е че никое от тези "устройства" няма КПД равно или по високо от използваната енергия и всички се въртят от 70 до 90%

Чесно казано не съм прочел в сайта какво пише .. (френски мразя)
ако т'ва двигателче успява да разделя водата на кислород и водород и да гори водород съм абсолютно ЗА :P

Изображение

Вто Юни 12, 2007 8:43 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Малко отлежала във времето но пак ми стана много присърце тази тема. Аз малко се раграничавам от подобната такава пусната тук във форума тема
viewtopic.php?t=2950&highlight=%EA%E0%F0%E0%EC%E5+++%E2%EE%E4%E0

Сега той Пол Пантон не реве на всеки да си иска парите а е пуснал всичко безпалтно в нета, като теория и разработка. Пък и не може във Франция вече едва ли не серийно да ги монтират тези "гаджети" а тука само идеята да си седи.
А и след като видях в един форум как един Вартбург е подкаран с такъв економаизер или катализатор или както там си го харесаме да наричаме, още повече ме блазни мисълта да пробия няколко дупчици по Типото и да скокна до близкия стругар и фрезист :-D

това е линка към въпросния Вартбург със софийска регистрация :-)
http://forum.beinsa.info/index.php?topic=226.0

Вто Яну 29, 2008 10:13 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
доста отдавна беше нашумяло че един българин също е измислил двигател на вода с реално КПД и напълно реализируем .. обаче така си се покри ... или са му дали много пари да си мълчи .. или са го заплашили .. представяте ли си как ще повлияе патентоването на едно такова устройства върху световната икономика .. че при петрола са най многото пари ... а представяте ли си ако започне масово производство ... ще настъпи хаос .. все пак доста от страните са зависими от други заради петрола ...
дори и да се патентова такъв двигател според мен шейховете ще платят стотици милиарди за да се покрият нещата пак .. или поне да не се стигне до масово производство ...
абе нема такъв филм ... поне докато не се изчерпат световните запаси на петрол ... н това ще стане .. доказано е ...
минаваме на Изображение

Вто Яну 29, 2008 10:43 pm
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Е така е да. Но това не е двигател на вода! Този реактор на Пантон той си е патентован, но не може да работи без гориво. Поне до колкото схванах минималното количество гориво което му трябва да работи е поне 20% от сместа останалото са водни пари. А и резултатите не са край на бензина, дизела или газта, просто се получава почти 90% горене за разлика от 40%, както е сега. Но пак икономия от около 20% гориво само от около 1 литър вода на 100км...кой ти ги дава :wink:

Вто Яну 29, 2008 10:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
dedly написа:
.. после представи си колко ще е трудно да намериш чиста вода за пиене след 20 години примерно ;)
:P

Е, защо пък да е трудно след 20 г., това да не е петрол :D

Вто Яну 29, 2008 11:02 pm
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Това ми напомня на изказването на един приятел:
"Колко ли учудено ще ни гледат нашите внуци, като им разправяме, че сме използвали питейна вода в тоалетното казанче"

Вто Яну 29, 2008 11:05 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
хм хм мисля че темата май е за общи приказки Yellow_Flash_Colorz_PDT_35

Сря Яну 30, 2008 12:41 pm
Профил WWW
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Принципно да, лошо няма.... но съм навитак да се пробвам с една такава горивна система :)

Сря Яну 30, 2008 2:45 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Мдаа, явно от темата се очаква всички тук да са полиглоти и просто да щракнат с пръсти и да превключат на френско-българския транслатор...

Сря Яну 30, 2008 3:24 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
комунягите сигурно ще сложат и акциз на водата :D

Сря Яну 30, 2008 9:02 pm
Профил
UNREAD_POST 
bmahob написа:
хм хм мисля че темата май е за общи приказки Yellow_Flash_Colorz_PDT_35

И аз. Местя я.

Чет Яну 31, 2008 12:44 am
UNREAD_POST 
Вярно е, че след известно време водата ще е по-ценна и по-скъпа от петрола, може би и от златото...Тя и сега е много ценна там където я няма...Африка. Общо взето в глобален мащаб се намаляват запасите на водата на земята. Нищо, че полярния лед се топи и това вдига нивото на морската вода.

Чет Яну 31, 2008 1:09 am
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Вярно е, че след известно време водата ще е по-ценна и по-скъпа от петрола, може би и от златото...Тя и сега е много ценна там където я няма...Африка. Общо взето в глобален мащаб се намаляват запасите на водата на земята. Нищо, че полярния лед се топи и това вдига нивото на морската вода.

ако не се лъжа още Ванга го е предсказала това че ще купуваме вода по-скъпа от злато. :shock:

Чет Яну 31, 2008 10:12 am
UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
Tuzarka написа:

ако не се лъжа още Ванга го е предсказала това че ще купуваме вода по-скъпа от злато. :shock:

Моите данни са от науката :D

Чет Яну 31, 2008 1:39 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща