Дата и час: Чет Юли 10, 2025 1:46 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Колеги внимавайте с покупка на червено Браво ог Горубляне!!! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Колеги внимавайте с покупка на червено Браво ог Горубляне!!!
Искав да предупредя всички колеги, който искат да си вземат Браво от пазара на Горубляне!Днес бях при едим приятел, монтьор!Та при него беше въпростното браво - червено, 96 година ,внос от Италия.Та проблемът му на пръв поглед беше дребен - не работеше равномерно!Почнаха от свещи, кабели ,а то се оказа много по-сериозно!Като свалиха капака на клапаните - малииииии, за първи път виждам такъв разпределителен вал!!!Беше така износен, че направо не натискаше първият и вторият клапан!Сигурно колата е карана с едно масло 100000 км. - ужас!

Като разбра какъв е проблема/към 500 лв. ремонт/, джамбазина се отказа да го прави и каза, че ще го пусне да се продава така от понеделник!
Иначе на външен вид е перфектно!Лови окото, но двигателя!!!Така, че внимавайте със покупките на Горубляне!Този приятел със сервиза за който говоря постоянно има такива коли при него - човека си изкарва хляба, ама тези по пазара са за бой!

Съветът ми към всички е да избягват коли от Италия!Там смяна на масло, прегледи, грижи за автомобила - това е тема табу!В този сервиз съм виждал коли на по 3,4 години - пълни бараки!А после какви ги правят, като от магазин!

Имам приятел, на който съм поръчал да ми вкара запазена Мареа от Германия.Чакам вече няколко седмици за запазена кола!А джамбазите от Горубляне като ги питах - "веднага брато ,до няколко дни колата е тука!Е как - поредният боклук!!!

Предполагам ,че не всички на Горубляне са такива измамници!Дано със този "разказ с елементи на разсъждение" :D съм помогнал на някой колега да не се набута с някоя трошка!То всичко е късмет в края на крайщата

Пет Мар 30, 2007 10:30 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Сетих се и за друг трик - дигиталните километражи!

Ако ви кажат, че не могат да се превъртат/например при Мареа, Типо и др./ - изобщо не се връзвайте!Един спец по тези неща ми каза, че се превъртали по-лесно от аналоговите!Било като детска игра!Лепенките за смяна на маслото със датата и пробега /ако има такива и не са махнати нарочно/ са най-сигурното доказателство за реалните километри на колата!

Абе изобщо ние българите сме спецове по всичко :D

Съб Мар 31, 2007 8:46 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Тва червено браво с 1.4 мотор ли е?

DEDRA 1.6ie 835A1000 90hp.Webber 1990г
BRAVO 1.6 16V 103hp 09.1999г

Съб Мар 31, 2007 10:27 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Аз досега винаги съм купувал от Горубляне.Само веднъж се пре...ах с едно Клио,но с италианска никога.А неравномерната работа на двигателя и особено първото палене,по-точно непалене на двигателя са абсолютно точен индикатор за състоянието на една кола.Иначе идеята е много добра-нека всеки който кръстосва пазара и автокъщите да споделя впечатления-така ще намалим вероятността някой от форума да налети на скапан кошник.

Съб Мар 31, 2007 4:41 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Slavi_Lancia написа:
Тва червено браво с 1.4 мотор ли е?

Абе аз забравих най-важното :D Да с 1.4 12 V мотор е колата!От преди бях чел по форума, че този двигател правел тази беля, но едва ли е от конструктивен недостатък, а просто от "честа" смяна на маслото!Но при италиянска кола това е нещо нормално :D

Съб Мар 31, 2007 9:03 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
tinalex написа:
Аз досега винаги съм купувал от Горубляне.Само веднъж се пре...ах с едно Клио,но с италианска никога.А неравномерната работа на двигателя и особено първото палене,по-точно непалене на двигателя са абсолютно точен индикатор за състоянието на една кола.Иначе идеята е много добра-нека всеки който кръстосва пазара и автокъщите да споделя впечатления-така ще намалим вероятността някой от форума да налети на скапан кошник.

Виж колега не бях помислил за това!Твоята идея е много добра!!!Даже трябва да има отделна тема във форума за такива впечатления от "прекрасни" коли по пазара!!!Да могат колегите да имат едно на ум при покупка!Според мен повече от 50% от колите на пазара са със замаскирано добро състояние!Върху това трябва да се помисли сериозно!

Съб Мар 31, 2007 9:07 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Fiat
километражите се въртят и това е на първо четене
само отвън да хваща око

но като се пусне на по новите коли
на Визата всичко си проличава
не всеки нагаласява -ПРЕВЯРТА И В ECU на колата
и тамкилометрите си стоят
така че преди покупка и това трябва да се види

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Съб Мар 31, 2007 10:49 pm
Профил WWW
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Re: Колеги внимавайте с покупка на червено Браво ог Горублян
pifakiz написа:
Съветът ми към всички е да избягват коли от Италия!Там смяна на масло, прегледи, грижи за автомобила - това е тема табу!

Тия щуротии дето ги пишеш вярваш ли си,там са доста стриктни към колите си като закъснее за работа щото колата се счупила седи без надница,а ако повтори седи и без работа,телевизора може и да не работи но колата НЕ,и там има слабоумници дето са виртуални специалисти,изказваш се неподготви.Нищо лично!!
Поздрави.

Нед Апр 01, 2007 5:18 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Колеги внимавайте с покупка на червено Браво ог Горублян
evg2 написа:
pifakiz написа:
Съветът ми към всички е да избягват коли от Италия!Там смяна на масло, прегледи, грижи за автомобила - това е тема табу!

Тия щуротии дето ги пишеш вярваш ли си,там са доста стриктни към колите си като закъснее за работа щото колата се счупила седи без надница,а ако повтори седи и без работа,телевизора може и да не работи но колата НЕ,и там има слабоумници дето са виртуални специалисти,изказваш се неподготви.Нищо лично!!
Поздрави.

Нещо не си ме разбрал правилно май!Не съм на мнение, че всички коли от Италия са кошници, просто нашите "търговци" на автомобили обичат да вкарват непподдържани коли ,заради ниската цена!А отностно думите ти, че съм писал щуротии - това е твое мнение - аз това го казвам от опит, не е измислица!Този сервиз за когото говоря "обслужва" само коли от Италия и много добре знам на какво приличат като ги свалят от автовоза!!!А за думите ти за надницата , и другите глупости просто нямам думи!!!Там хората не карат стари автомобили - след като колата стане на три ,четири години примерно направо я сменят с нова!!!Има и такива ,които карат по-стари коли, но поддържани със сервизни документи и т.н.
Ти виждал ли си кола от Италия със стриктно попълнена сервизна книжка!!!В най-добрият случай тя липсва, или не е водена изобщо-примерно след 20000км. колата е сменяла масло чак на 70000км. и тем подобни анолалии!И то защо - ами защото от тогава не е ходила вообще на преглед!повярвай ми не говоря празни приказки.Виждал съм толкова много серв.книжки, че....!Имам цяла колекция!!!
И друго - не съм "виртуален специалист" - сигурно и ти не знаеш какво е това ама хайде!Всичко което съм написал го казвам от опит, и вообще не съм неподготвен!
Е хайде успех и друг път недей да мислиш, че хората пишат само глупости!В моят случай е достоверна информация!
Не пиша с лоши чувства!Просто реших да отговоря на леката нападка от твоя страна!Всичко хубаво!Чао

Нед Апр 01, 2007 7:21 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
кошници са колите в Италия само тия дето са в моргите ! От там пазаруват нашите търговци ,иначе колите за продаване с по -скъпи от германяи даже и доста добре си ги потдържат даже :wink:
тая кола дето я продават на Горубляне за нова ,италиянеца просто я е хвълил на боклука ,какво да и потдържа повече :mrgreen:

p.s.внимавайте вече много и с колите внос от Германия ,защото почти няма коли и са почнали да внасят от Белгия ,Холандия дори Италия

Пон Апр 02, 2007 11:21 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
В Италия ако продаваш кола с нередовна сервизна книжка,на втора ръка си 30% най-малко назад с цената,там като отиваш да копуваш ВТОРА ръка търговеца ти казва -колата е с изрядна серв.книжка започват от там сделката.В Италия съм 4 месеца всяка година от 2004г. насам работата ми е такава,имам и роднини там,горе-долу съм на ясно с нещата.А нашите авто-дилъри с авто-воза ги вземат 12бр. за 12-15х.евро че и отдолу ей такива ги има дост
за справка например:
http://www.autoscout24.it/ita/list.asp? ... mit1=Trova

Пон Апр 02, 2007 8:59 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
evg2 написа:
В Италия ако продаваш кола с нередовна сервизна книжка,на втора ръка си 30% най-малко назад с цената,там като отиваш да копуваш ВТОРА ръка търговеца ти казва -колата е с изрядна серв.книжка започват от там сделката.В Италия съм 4 месеца всяка година от 2004г. насам работата ми е такава,имам и роднини там,горе-долу съм на ясно с нещата.А нашите авто-дилъри с авто-воза ги вземат 12бр. за 12-15х.евро че и отдолу ей такива ги има дост
за справка например:
http://www.autoscout24.it/ita/list.asp? ... mit1=Trova

Абсолютно си прав колега!Хубави и запазени коли в Италия има много - но нашите търговци взимат ентини коли!За да имат по-голяма печалба естествено!Абе в края на крайщата всичко е късмет!Хайде чао и всичко най-добро :D

Пон Апр 02, 2007 9:33 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Горубляне е за балъци или за хора с много излишни пари, които ги мързи или нямат време да обикалят. А най-добре си е нов внос ама от доверено лице. Предполагам не сте от първите, затова бягайте надалече от Горубляне и келешите там.

Чет Май 10, 2007 11:23 am
Профил
UNREAD_POST 
Не забравяйте, че колите с най-здрави ламарини идват именно от Италия. Климата там е мек, много по-рядко се мятат гадости за топене на снега и леда, в сравнение с Германия и Австрия. Колкото до поддръжката, всичко си зависи от предишния собственик. Я се огледайте тук, в БГ колко 15-20г. коли са с нови, летни/зимни гуми, а колко "тупалки" за по 20~50000 euro са с галоши. Да не говорим, че видях с очите си BMW Z5 да зарежда газ!!! Сигурно и с М10Д го кара :shock:

Вто Май 15, 2007 6:59 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Не забравяйте, че колите с най-здрави ламарини идват именно от Италия. Климата там е мек, много по-рядко се мятат гадости за топене на снега и леда, в сравнение с Германия и Австрия. Колкото до поддръжката, всичко си зависи от предишния собственик. Я се огледайте тук, в БГ колко 15-20г. коли са с нови, летни/зимни гуми, а колко "тупалки" за по 20~50000 euro са с галоши. Да не говорим, че видях с очите си BMW Z5 да зарежда газ!!! Сигурно и с М10Д го кара :shock:

Aз съм виждал S500 от така наречените "пури" да зарежда с газ. Свят широк, хора всякакви.

Вто Май 15, 2007 7:09 am
Профил ICQ YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща