|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 5:31 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
питане за office outlook !!
Автор |
Съобщение |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
 питане за office outlook !!
дали може да си направя мейла от яхо или абв в office outlook ??
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пон Фев 19, 2007 10:52 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
 Re: питане за office outlook !!
tomazo написа: дали може да си направя мейла от яхо или абв в office outlook ??
Може, ако си платиш за POP3 достъп.
Всъщност, има програмки (тип прокси сървър), които лъжат например Yahoo, че си теглиш пощата с браузър, а не с нормална пощенска програма (каквито са Microsoft Outlook или Outlook Express - предполагам някоя от тях имаш предвид). Но ако не си много на ти с пощите, по-добре не се захващай сам (всъщност защо пък не?). 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Вто Фев 20, 2007 12:39 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
 Re: питане за office outlook !!
Pecho написа: tomazo написа: дали може да си направя мейла от яхо или абв в office outlook ?? Може, ако си платиш за POP3 достъп.  Всъщност, има програмки (тип прокси сървър), които лъжат например Yahoo, че си теглиш пощата с браузър, а не с нормална пощенска програма (каквито са Microsoft Outlook или Outlook Express - предполагам някоя от тях имаш предвид). Но ако не си много на ти с пощите, по-добре не се захващай сам (всъщност защо пък не?). 
не съм хич на ти с пощите :mrgreen: ,искам някак си да ги обединя в една ,да ми се препращат всички мейли о т сайтове в които съм регистриран ,защото предимно играя покер и залагам ! какво е това поп 3 дето трябва да си платя ,ако не е много скъпо няма проблем !!
|
Вто Фев 20, 2007 12:43 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Накратко казано POP3 (Post Office Protocol v. 3) е най-използваният протокол за получаване на поща (повече за него - ето тук - http://en.wikipedia.org/wiki/POP3).
Другият най-използван протокол (той пък е за изпращане на пощата) е SMTP (Simple Mail Transfer Protocol - http://en.wikipedia.org/wiki/SMTP).
Да не изпадам в технически подробности - “нормалните” пощенски програми ползват тези протоколи. Достъпът до пощите от типа на Yahoo! и АБВ става с браузър (напр. MS Internet Explorer) по протокола, който по принцип е за уеб страници.
Вариантите, които виждам са:
1. Да ползваш e-mail адреси, до които имаш “нормален” достъп. Безплатните обикновено не предоставят такъв. Но пък Интернет доставчикът ти може би ти е дал такъв адрес.
2. Да си ползваш съществуващите адреси, но да си платиш за POP3 достъп. Например, на Дир.БГ се казва Поща+ (виж тук: https://www.dirbg.com/view_help.php?tex ... _mail_plus). На АБВ също се казва + ( http://mail05.abv.bg/add/abv_more.html).
3. Комбинация от 1 и 2. Обикновено уеб базираните пощи дават възможност да си теглиш пощата от други адреси (ама по POP3 протокола).
4. Да си пренасочваш (автоматично) съобщенията от единия акаунт към другия (и така всичката поща ще ти е на едно място).
5. Да си намериш програмка за каквато ти споменах и която да ти позволи да си ползваш безплатните. За Yahoo! знам че има, за АБВ - не знам, вероятно също има.
Уф, не знам доколко съм ти помогнал... Нещо ми се доспа - извинявай, ако не ти се струва много смислено... :?
|
Вто Фев 20, 2007 1:20 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
|
благодаря много за отговорите !започвам с четенето :mrgreen:
направо си е дива индия де ,ама май ще се обонирам за дир.бг
|
Вто Фев 20, 2007 12:32 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
|
Съгласен съм за Дир.бг (нищо, че уеб интерфейсът е малко дървен) - добра свързаност, що-годе приличен антиспам филтър, а и сумата не е разорителна за който е решил да си плати за повече функционалност.
Като пощенски клиент продължавам да си ползвам Outlook Express (по-удобен ми е от Outlook, който също ползвам, но за другите неща - адреси, календар, задачи...). В интерес на истината Thunderbird не съм упорствал да пробвам, но съдейки по това как изглеждаше и как работеше пощенският клиент на Mozilla преди (не помня дали и тогава се казваше така) - и не мисля да го правя. Да не би да има драматично подобрение?
Tomazo, ако зациклиш с настройките, викай F1 да помагаме! 
|
Сря Фев 21, 2007 12:10 am |
|
 |
Sko
|
...
Последна промяна Sko на Вто Апр 10, 2007 11:12 am, променена общо 1 път
|
Сря Фев 21, 2007 9:16 am |
|
 |
lllubo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 10:00 am Мнения: 145 Местоположение: София
|
безплатна поща с безплатен POP3 в момента се сещам и за mail.ru (руска е)
Не виждам смисъл да се дават пари за нещо което го има безплатно, но ако те влече да плащаш - ок 
_________________ Audi 1.8S
|
Сря Фев 21, 2007 4:23 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|