|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 1:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Проблем с една DV камера ( не свързан с Фиат )
Автор |
Съобщение |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
 Проблем с една DV камера ( не свързан с Фиат )
Имам един много гаден проблем с една DV камера на Сони - http://www.sony.bg/view/ShowProduct.act ... SDH+MiniDV
Та тази камера не иска да се свърже през DV интерфейса!?
Имам платка на Bandridge, която уж си работи, щото мога да превъртам напред и назад, само че не излиза никакво видео и никакъв трансфер няма..
Един запис имам да си прехвърля, камерата и всичко останало не са мои, човека от който ги взех твърди че успял с картата и кабела да си прехвърля, но с лош образ. Аз никакъв не изкарвам.
А, през USB си има всичко...проблема е че е доста по-некачествено и не ме кефи - 640х480 и мисля че е с интерполация...кофти.
Предложете нещо че вече ми окапа косата...
|
Чет Фев 08, 2007 10:48 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
 Re: Проблем с една DV камера ( не свързан с Фиат )
GTipo написа: Имам един много гаден проблем с една DV камера на Сони - http://www.sony.bg/view/ShowProduct.act ... SDH+MiniDVТа тази камера не иска да се свърже през DV интерфейса!? Имам платка на Bandridge, която уж си работи, щото мога да превъртам напред и назад, само че не излиза никакво видео и никакъв трансфер няма.. Един запис имам да си прехвърля, камерата и всичко останало не са мои, човека от който ги взех твърди че успял с картата и кабела да си прехвърля, но с лош образ. Аз никакъв не изкарвам. А, през USB си има всичко...проблема е че е доста по-некачествено и не ме кефи - 640х480 и мисля че е с интерполация...кофти. Предложете нещо че вече ми окапа косата...
До колкото знам за по качествено сваляне ще ти трябва DV- кабел за връзка преди време имах камера DV за която трябваше такъв кабел за да свалям записите на компа. И в крайна сметка си купих DVD камера. Би трябвало да имаш такъв изход за този кабел? (той не върви в комплекта при продажба)
_________________ COUPE pinin farina 2.0 16V
|
Чет Фев 08, 2007 10:56 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Май и двамата не сте ме разбрали...
Камерата не е моя, а си я ползвам сам од а си запиша нещо качествено
Дали са ми платка с кабел IEEE 1394 на марката Bandridge. IEEE1394=DV
Сони наричат интерфейса i-link и би трябвало всичко да е ок, ама не е.
Просто няма никакъв трансфер и това си е. Камерата може да се контролира обаче - с програмата си се превърта напред и назад и се пуска плей, естествено - изиза образ само на вградения дисплей, на компа няма.
|
Чет Фев 08, 2007 11:36 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
|
В момента се ровя с тая идея...
http://www.sonystyle.com/intershoproot/ ... index.html
Оказва се че за прехвърляне на каквото и да е няма нужда от драйвери кодеци и прочее, защото става въпрос за копиране на файл, не за декомпресиране или компресия. Лошо. Май ще се окаже че платката и кабела са проблема...
Проблема е че ако взема други - след като си свърша работа няма да ми трябват. Не си е работа.
|
Пет Фев 09, 2007 12:07 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Не разбрах защо държиш трансферът да е през Fireware. Компютърът ти няма ли USB 2.0 (скоростта е съизмерима)? Аз също съм на мнение да провериш драйверите (особено ако връзката е през USB) - принципно е най-добре да се ползва такъв от производителя (а не Microsoft-ски например).
За свалянето (capture) на видеото бих ти препоръчал една малка (няма 40 KB!, ама според мен е добра) безплатна програмка: WinDV. Има я тук: http://windv.mourek.cz/.
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Пет Фев 09, 2007 12:22 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
|
Връзката е през USB 1.1 и максималната резолюция е 640х480, даже дропва фреймове на тази резолюция. Ужасно.
Програмката е ок, но както Ulead Video Studio 8, Nero Vision и даже Movie Maker само се управлява и толкоз - нищо не кепчърва.
|
Пет Фев 09, 2007 12:59 am |
|
 |
madgogo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 2:08 pm Мнения: 78 Местоположение: Разград
|
Незнам дали ще помогна, но и аз имах подебен проблем с firewire, който се оказа супер банален.
Предполагам си с ХР, цъкаш десен бутон на MyNetworkPlaces, избираш Properties и в прозореца , който се отваря трябва да имаш още един интерфейс освен мрежовата карта. Това ти е firewire интерфейса. Цъкаш десен бутон и избираш Enable и си ОК.
Поне при мен беше така просто беше забранен.
Освен това ще ти трябва някакъв софтуер като напр. WindowsMovieMaker да си смъкнеш записа.
Какъвто и софтуер да ползваш, ако всичко е наред трябва да вижда камерата като кепчър устройство.
Възможно е да са драйвери, но не на платката а на камерата, като вържеш камерата към firewire излиза ли ти както при USB долу в дясно намерен нов хардуер.
|
Пет Фев 09, 2007 9:05 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Pecho написа: Не разбрах защо държиш трансферът да е през Fireware. Компютърът ти няма ли USB 2.0 (скоростта е съизмерима)? Аз също съм на мнение да провериш драйверите (особено ако връзката е през USB) - принципно е най-добре да се ползва такъв от производителя (а не Microsoft-ски например). За свалянето (capture) на видеото бих ти препоръчал една малка (няма 40 KB!, ама според мен е добра) безплатна програмка: WinDV. Има я тук: http://windv.mourek.cz/.
eстествено че трябва да е през Firewire
през USB записа на нищо не прилича
Пет Фев 09, 2007 9:35 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
|
10х за отговора но връзката си работи идеално. Като дивайс си излиза навдякъде - и в трея, и програмите я засичат, и я управляват, но образ няма. Даже махнах файъруола с идеята да не би да пречи и пак нищо. За сега се насочвам към търсене на оригинален кабел на Сони. На сайта на сони за тази камера няма нищо различно от това, което е по дисковете, нито пък се споменава за подобен проблем. Освен това гугъл вече втори ден го преравям и нищо. Сони въобще не дават драйвер, щото, според сайта им, се договорили с майкрософт за сътрудничество, демек, всичко трябва да си работи при включването още. Да ама не. Според мен е до несвместимост. Вчера напремер четох, че Сони си разработили някаква програма за DV, но си я продават само с сериите лаптопи VAIO, ако искаш да я ползваш, еми...купи си лаптоп на Сони. Намерих я, но детектва че системата не е VAIO и се гътва.
Пишете i-link problem в гугъл и ще видите какво излиза Sony-sony-sony....купи си камера за 700лв пък си я бии у главата!
Ако Фиата ми работеше като тая камера, до сега да съм го продал.
|
Пет Фев 09, 2007 10:35 am |
|
 |
Backo
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 10:51 pm Мнения: 29 Местоположение: Габрово
|
Съвет: Ако нещата са както си мисля тоест платката е PCI -> 1394 то направи следното нещо: отвори си компа и чети слотовете откъм видео картата надолу, махни всички платки с изключение на видео картата и започни да ги редиш ПРЕЗ слот: видео картата си остава на АЖП/ПЦИ-Е пропускаш един и слагаш на следващия 1394, пропускаш един и слагаш на следващия саунд карта, проспускаш и на следващия тв тунер (например). Имах такъв проблем с
PCI -> USB2.0 - детектва картата дава я че работи без проблем но като решиш да си сложиш флаша там и го нема или ти иска драйвери за непознато устройство
Успех
_________________ Tempra 2.0 i.e. 159A6.046
|
Пет Фев 09, 2007 11:47 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
|
Backo написа: Съвет: Ако нещата са както си мисля тоест платката е PCI -> 1394 то направи следното нещо: отвори си компа и чети слотовете откъм видео картата надолу, махни всички платки с изключение на видео картата и започни да ги редиш ПРЕЗ слот: видео картата си остава на АЖП/ПЦИ-Е пропускаш един и слагаш на следващия 1394, пропускаш един и слагаш на следващия саунд карта, проспускаш и на следващия тв тунер (например). Имах такъв проблем с PCI -> USB2.0 - детектва картата дава я че работи без проблем но като решиш да си сложиш флаша там и го нема или ти иска драйвери за непознато устройство Успех
Мерси! Сетих се за тоя вариант, махнах само тв тунера, сега ще замине и криейтива и двата лана и всичко. Даже по-дъното ще изключа всичко и ще пиша ако има развитие за благодарности!
|
Пет Фев 09, 2007 12:19 pm |
|
|