|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 9:36 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
 Държавно гориво?!
Искам да ви попитам, като си карате хубавите колички как се отнасяте с "пестенето на гориво"?
Аз в последно време си карам както ми е хубаво и въобще не се съобразявам като спра някъде да чакам някой и знам, че ще изчакам поне 10-20 минути да си загася колата. Гледам да си ми е топличко и въобще не се замислям вече колко гориво или какво ще стане. Важното е да съм си на топличко, а и вече за лятото да си ми е студено и друго няма значение. Преди с Типото до някъде си пестях горивото ама сега вече не знам, явно така ми се иска - да не го мисля много от гледна точка на парите и да си живея живота с възможно най-малко притеснения.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Чет Яну 18, 2007 9:49 pm |
|
 |
doofiat
|
 Re: Държавно гориво?!
BO написа: Искам да ви попитам, като си карате хубавите колички как се отнасяте с "пестенето на гориво"? Аз в последно време си карам както ми е хубаво и въобще не се съобразявам като спра някъде да чакам някой и знам, че ще изчакам поне 10-20 минути да си загася колата. Гледам да си ми е топличко и въобще не се замислям вече колко гориво или какво ще стане. Важното е да съм си на топличко, а и вече за лятото да си ми е студено и друго няма значение. Преди с Типото до някъде си пестях горивото ама сега вече не знам, явно така ми се иска - да не го мисля много от гледна точка на парите и да си живея живота с възможно най-малко притеснения.
Аз изчислих, че вместо да чакам например в кафе за 30 мин. докато свърши работното й време, е по-добре да си стоя в колата без да я гася - за 30 мин. няма да изгори повече от 1 лв. нафта. Иначе в кафето ще се надишам с цигарен дим, ми донесат негърска пот в пукната/скупена чаша, ще ми изпилят нервите докато ми вземат поръчката, а след това и докато платя и т.н.
|
Чет Яну 18, 2007 10:09 pm |
|
 |
as_novo
|
BO написа: Искам да ви попитам, като си карате хубавите колички как се отнасяте с "пестенето на гориво"? Аз в последно време си карам както ми е хубаво и въобще не се съобразявам като спра някъде да чакам някой и знам, че ще изчакам поне 10-20 минути да си загася колата. Гледам да си ми е топличко и въобще не се замислям вече колко гориво или какво ще стане. Важното е да съм си на топличко, а и вече за лятото да си ми е студено и друго няма значение. Преди с Типото до някъде си пестях горивото ама сега вече не знам, явно така ми се иска - да не го мисля много от гледна точка на парите и да си живея живота с възможно най-малко притеснения.  бензина още ми е на левче,и изобщо не го пестя.даже до магазина(на 200 метра)ходя с колата!
|
Пет Яну 19, 2007 2:38 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
и аз никога не си правя сметка за горивото, дори не знам колко харчи колата, оценявам го на "малко", "бива" и "абе ко стаа май често сипвам", просто като видя, че свършва наливам. климатика лятото не се гаси, един литър отгоре един отдолу не е от значение. кромата ми направи впечатление, че харчи много чак като вдигна над 15 
|
Пет Яну 19, 2007 10:05 am |
|
 |
gdd55
|
as_novo написа: BO написа: Искам да ви попитам, като си карате хубавите колички как се отнасяте с "пестенето на гориво"? Аз в последно време си карам както ми е хубаво и въобще не се съобразявам като спра някъде да чакам някой и знам, че ще изчакам поне 10-20 минути да си загася колата. Гледам да си ми е топличко и въобще не се замислям вече колко гориво или какво ще стане. Важното е да съм си на топличко, а и вече за лятото да си ми е студено и друго няма значение. Преди с Типото до някъде си пестях горивото ама сега вече не знам, явно така ми се иска - да не го мисля много от гледна точка на парите и да си живея живота с възможно най-малко притеснения.  бензина още ми е на левче,и изобщо не го пестя.даже до магазина(на 200 метра)ходя с колата!
Същата теория само че с нафта за левче за повече от лев не съм копувал никога
|
Пет Яну 19, 2007 10:21 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Бе откъде ги купувате тея бензини за по левче я кажте и аз да се науча :roll:
_________________ N.Y. State of Mind
|
Пет Яну 19, 2007 10:24 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|