|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 8:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Купувайте зимни гуми!Иде истинската зима - студ и сняг
Автор |
Съобщение |
doofiat
|
 Купувайте зимни гуми!Иде истинската зима - студ и сняг
Цитат: Иде истинската зима - студ и сняг през февруари
Зимата ще дойде с голям сняг в началото на февруари, прогнозира генералният директор на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН проф. Константин Цанков. По-големият сняг се очаква във втората половина на другата седмица, с интензивни валежи, с вятър, с навявания, допълни проф. Цанков. В близките десетина дни на фона на топлото време се очаква нормализиране на температурите с условия за по-чести превалявания. Не се очаква обаче доста сурово време, прогнозират от НИМХ. Според синоптиците температурите в градовете ще достигнат до минус 5 – минус 6 градуса, а в планините ще има и по-ниски температури, като над 2000 метра височина ще бъде от порядъка на минус 12, минус 13 градуса, до минус 15 градуса. Във вторник ще започне нахлуване на по-студен въздух. В понеделник ще превалява слаб сняг в планините и на някои места в страната. Втората половина на десетдневката ще превалява сняг на повече места в страната. Снежната покривка в планините ще бъде от 15 до 20 см, като ще има условия за снежна покривка и в равнините – особено в Северна България и Софийско. В понеделник ще духа вятър от запад–северозапад, като той ще донесе и по-студен въздух и времето ще стане мразовито, каза синоптика от НИХМ Иван Цоневски пред БГЕНС. В момента има поовишена лавинна опасност в планините, предупреждават от Планинската спасителна слушба. Към нея се прибавя и опасност от измръзване поради ниските температури и силния вятър. По високите върхове тази сутрин са измерени температури от -22 до -12 градуса. Спасителите препоръчват туристите да не предприемат излизания във високите части, а да са в по-ниската част на планините. Скиорите и сноубордистите трябва да карат само по обработените места в зимните ни курорти. За два дни паднаха 4 лавини - хижар загина край Мусала, като по чудо бяха спасени момче и момиче под връх Тодорока
Днес едни приятели заминаха за Пампорово и много ме хвана яд на мъжа, че преди време ми се хвали (когато температурите бяха 15-20 градуса) как бил спестил от зимни гуми тази зима. Днес ми е интересно как ще се качи до Пампорово?! Добре, че му набутах веригите ми в неговия багажник, че иначе не го виждам. И в неделя как ще се върнат, не знам.
За мен това не е спестяване, а игра със съдбата!
|
Пон Яну 29, 2007 1:49 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
ужас, направо е невъзможно да се върнат, ще останат там, защото са с летни гуми
|
Пон Яну 29, 2007 1:55 pm |
|
 |
Executor
|
 Re: Купувайте зимни гуми!Иде истинската зима - студ и сняг
doofiat написа: Цитат: [b]За мен това не е спестяване, а игра със съдбата!
Мда, ние одавна търкаляме зимни на нашето типо!
|
Пон Яну 29, 2007 2:18 pm |
|
 |
doofiat
|
pakumba написа: ужас, направо е невъзможно да се върнат, ще останат там, защото са с летни гуми
Ще те пратя да ги посрещнеш 
|
Пон Яну 29, 2007 3:44 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
и аз си ги търкалям, с нетърпение чакам да понавали сняг, да ходя да се повъртя на ръчна имз пустите улички...
разбира се внимателно :mrgreen:
|
Пон Яну 29, 2007 3:57 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
doofiat написа: pakumba написа: ужас, направо е невъзможно да се върнат, ще останат там, защото са с летни гуми Ще те пратя да ги посрещнеш  стига бе, страх ме е, че съм с летни гуми 
|
Пон Яну 29, 2007 4:22 pm |
|
 |
doofiat
|
pakumba написа: doofiat написа: pakumba написа: ужас, направо е невъзможно да се върнат, ще останат там, защото са с летни гуми Ще те пратя да ги посрещнеш  стига бе, страх ме е, че съм с летни гуми 
Твоите нали са Маркови?! Няма да се притесняваш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Пон Яну 29, 2007 4:41 pm |
|
 |
doofiat
|
BEX---GT---TDi написа: и аз си ги търкалям, с нетърпение чакам да понавали сняг, да ходя да се повъртя на ръчна имз пустите улички... разбира се внимателно :mrgreen:
И аз чакам с нетърпение да в карам танка някъде да гази 
|
Пон Яну 29, 2007 4:42 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|