Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 9:05 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Разстояние необходимо за извършване на изпреварване... 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Разстояние необходимо за извършване на изпреварване...
Ето една таблица на разстоянието за извършване на маневрата по изпреварването в метри в зависимост от скоростта на изпреварващия и ипреварвания:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Яну 05, 2007 1:28 am
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
това за градско ли ? :mrgreen:
ако някой кара по тая таблица няма изпреварване значи ,а ако караш с повече от 100 трябва да си с оптика !

Пет Яну 05, 2007 10:59 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
нещо не мога да си го представя
да кажеме ти се движиш с 10, а аз с 50. По таблицата пише че ще ми трябват 106 метра - не е верно, даже и 50 метра мисля че са много
или аз нещо не разбирам таблицата
или пък това е примерно за тирове дето са дълги по 20 метра :) - съвсем се обърках

Пет Яну 05, 2007 11:11 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
това е няква супер измислица, ако карам със 100 ми трябва почти километър да мина някой дето е с 90 :shock: да не говорим , че ако аз карам със 100 а някой с 10 го минаваш за 10 метра

Пет Яну 05, 2007 11:59 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 4:58 pm, променена общо 1 път

Пет Яну 05, 2007 12:03 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Предполагам стойностите са за възможно най-малко презе на движение в другото платно при идеални условия - без баири, еднаква дължина на автомобилите и др.
Когато някакъв се движи с 50, а вие със 150, не започвате ли от даста отдалече, за да можете да се престроите, понеже приближавате доста бързо предният? Или стигате до предния със 150-волана в ляво рязко- волана рязко в дясно - газ! Самото задминаване се извършва за секунди-да!

Пет Яну 05, 2007 3:47 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
GTipo написа:
Предполагам стойностите са за възможно най-малко презе на движение в другото платно при идеални условия - без баири, еднаква дължина на автомобилите и др.
Когато някакъв се движи с 50, а вие със 150, не започвате ли от даста отдалече, за да можете да се престроите, понеже приближавате доста бързо предният? Или стигате до предния със 150-волана в ляво рязко- волана рязко в дясно - газ! Самото задминаване се извършва за секунди-да!

еми ако имаш идеалните условия, за които говориш, т.е. видимост, няма пред теб кой да изпреварва и т.н. естествено ще си го мина със 150. тази табица е доста измисляна според мен, ако караш зад накой и чакаш възможност да го резнеш /т.е. карате почти с еднакви скорости/ и като тръгнеш да го минаваш пак го минаваш за 20-30 метра дори с ускорение до него. поне аз такава представа имам, може и повечеко да са метрите, ама чак пък 1 километър/най-горе в дясно на табл./ :shock:

Пет Яну 05, 2007 4:14 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
първооо му влизаш във вуздушната струяяяя ,после на 2-3 пръста от неговата броня се залепваааааааш .и така минимум 5 километра ,като през това време му се появяваш ту в лявото ,ту в дясното огледало (ако е нощно врееме задължително гасиш фаровете :mrgreen: ) ....и изпреварваш чааааак като дойде некой остър завой ,като доволно гледаш на другия шофер физиономията :mrgreen:

Пет Яну 05, 2007 4:55 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
pakumba написа:
GTipo написа:

еми ако имаш идеалните условия, за които говориш, т.е. видимост, няма пред теб кой да изпреварва и т.н. естествено ще си го мина със 150. тази табица е доста измисляна според мен, ако караш зад накой и чакаш възможност да го резнеш /т.е. карате почти с еднакви скорости/ и като тръгнеш да го минаваш пак го минаваш за 20-30 метра дори с ускорение до него. поне аз такава представа имам, може и повечеко да са метрите, ама чак пък 1 километър/най-горе в дясно на табл./ :shock:

Нещо не си разбрал таблицата. Според нея ако ти си със 100, пича е с 90, е километър, щото скоростите ви са почти равни и ще се надпреварвате доста време. Това естествено е ако колите са с еднаква мощност и не увеличаваш и намаляваш скоростта и на двамата.
Освен това, както писах и преди това, сигурно става въпрос за две платна и двупосочно движение и маневри по изпреване - приближаваш без да намаляваши увуличаваш скоростта.

Пет Яну 05, 2007 5:04 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
тая таблица е за руски автомобили преди и около моят набор 1984

Пет Яну 05, 2007 5:55 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Тази таблица е базирана 100м изпреварване. Тоест, престрояваме се вляво на 50м от изпреварвания автомобил, изпреварваме го и се връщаме вдясно, когато дистанцията стане отново 50м. За автомобили които се движат с голяма разлика в скоростите именно това и става, защото човек се стреми да си остави повече дистанция. Ако колите се движат с близки скорости обаче, едва ли някой оставя по 50м дистанция. А и дистанцията отпред и отзад може да е различна.

Пет Яну 05, 2007 6:47 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Много глупава таблица...

Пет Яну 05, 2007 9:16 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Айде и аз да кажа нещо:

Ако всички се съобразявахме с данните от таблицата по-горе...
Ако всички спазвахме дистанция 50 м...(при съответната скорост)...
Ако не се мислехме за безсмъртни и не смятахме собствените си коли за бегачки...

Нямаше да има раздел "Хроника на смъртта"
Нямаше да има толкова паметници по нашите пътища.
Нямаше да се обаждаме на близките си като пристигнем някъде, за да не се притесняват!

А това кое било тъпо и кое не-всеки си има глава на раменете.
Тъпо е за тези, които не им изнася или не го разбират ...както винаги :evil:

Леко и безавариино.
Живи и здрави :idea:

Съб Яну 06, 2007 1:34 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Слав написа:
Айде и аз да кажа нещо:

Ако всички се съобразявахме с данните от таблицата по-горе...
Ако всички спазвахме дистанция 50 м...(при съответната скорост)...
Ако не се мислехме за безсмъртни и не смятахме собствените си коли за бегачки...

Нямаше да има раздел "Хроника на смъртта"
Нямаше да има толкова паметници по нашите пътища.
Нямаше да се обаждаме на близките си като пристигнем някъде, за да не се притесняват!

А това кое било тъпо и кое не-всеки си има глава на раменете.
Тъпо е за тези, които не им изнася или не го разбират ...както винаги :evil:

Леко и безавариино.
Живи и здрави :idea:
:36_2_46:

Съб Яну 06, 2007 2:16 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
по тая логика ,нямаше да ги има задръстванията от Княжево до Перник ,а щяха да са до Кулата :mrgreen:
Задръстванията на Хемус щяха да започват от Луковит ,а ние щяхме да се обаждаме на близките си след едноседмично пътуване от Варна до София !! :mrgreen:

Съб Яну 06, 2007 6:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща