Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 10:34 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
НЯМА ШЕГА, НЯМА ИЗМАМА!!! 12/100 газ дотук градско!!! 
Автор Съобщение
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST НЯМА ШЕГА, НЯМА ИЗМАМА!!! 12/100 газ дотук градско!!!
От няколко дни си правя експеримент, начин на каране, внимавам колко тежи крачето, следя си скороста и такива работи. Всичко започна след една разходка с френдка по крайморските пътища и нали бавно, зарад гледките и такива и забелязах, че без да искам съм минал стандартните километри за зареждане... и се хванах с експеримента.

Резултата: 10лв. газ, това са към 9.2л, на цена 1.09лв. до момента съм минал 75км, което дава 12/100 разход за градско на Типо двувалка! А има още останала газ в бутилката, което значи, че ше падне още на краен резултат. Правя го от празна бутилка до празна, имам малко бензинец резервичка за всеки случай:) Досега всеки с такъв мотор се оплакваше, че не мое да падне под 14... :mrgreen:

Начина: на първа до 20км/ч, втора до35, трета до 50, четвърта 60-70. пета за подържане на равен участък при не повече от 90. С педалчето се борави мноооого нежничко, така че при движение, колата нито да се спира от двигателя, нито да ускорява, това се отнася за сите скорости и при катерене на баир, просто си играя със скоростите, търсейки точно този моент, с минималното подаване на газ и равномерноя вървеж. По този начин двигателя е и изключително тих, в сравнение със спускане на скорост или ускорение.

А номера с това междинно положение на подаване на газ го научих, когато 2-3 пъти ми свърши азта и на мускули се набирах към бензиностанция. То е там където колата работи добре на изпарения :wink: Ако подадесх газ повече гасне, ако по-малко пак гасне. Ако внимателно се слушат оборотите и се борави достатъчно бързо със скоростите и с междинна газ може да се постигне една прилична скорост от 30-40км/ч, че дори и лек баир да се превземе :wink: :mrgreen:

Ми от мен това, ако някой има двувалка и нерви да пробва, и да сподели дали има поне малко файда от писаниците ми:))))))))))))))))) Става дума и за Варна все пак, София си беше друго, ма резултата все пак си е разбиващт за мен лично 8)

Сря Дек 20, 2006 12:27 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
И мойто преди да му се прецакат кабелите харчеше 11-12 в града газ :mrgreen:

Сря Дек 20, 2006 12:42 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Мойта по задръстванията в София понякога е качвала и до 20... :( Ма във Варна сега е рай! И направо ми иде да удара някой като ми каже, че колона от около 10 коли е "Въх, бати задръстването..." :twisted:

Сря Дек 20, 2006 12:54 pm
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Мойто не е двувалка. Карбуратор 85к.с., ма градско в Пловдив под 14/100 си е направо мираж :cry:

Интересното е, че ходене до София + 80км градско в София и обратно ми изкара средно 10.5/100 газ и останах изумен просто... На магистралата с постоянна скорост от 130км/ч.

Сря Дек 20, 2006 2:58 pm
Профил
UNREAD_POST 
ха така, защо бе колеги говорите за такива разходи :shock: :shock: :shock: :shock: аз на нашата баба Темпра само веднъж имах разход 12/100 газ понеже се съртя тука докато паркирам пред офиса по 30-40 мин. :mrgreen: то от нас до офиса е 15 мин. пеш :D ама ние с колата го правим 50 мин. с паркирането :? :? та от както ми даде този разход вече си ходим пеш на работа иначе нормално из града ми гори 8 мах. 9/100, а извънградско съм я засичал много пъти понеже поедно време ходихме по няколко пъти Варна-София което ми излиза винаги приблизително 40 л. в едната посока. понеже ми е малка бутилката на тръгване от Варна 20л и като стигнем Търново зареждаме 20 л. като като стигнем в софия имаме и за в града и после винаги имам и за Варна като се върнем. Понеже всичко се пише като заредим винаги смятаме как е разхода и идва средно 7 или 8 /100 в зависимост от това кой кара :twisted: но определено когато кара жена ми разхода е по-малък.средна скорост винаги 100км./ч (при мен 110-120км/ч) И това е винаги и само на газ.

Сря Дек 20, 2006 5:30 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
phoenix написа:
ха така, защо бе колеги говорите за такива разходи :shock: :shock: :shock: :shock: аз на нашата баба Темпра само веднъж имах разход 12/100 газ понеже се съртя тука докато паркирам пред офиса по 30-40 мин. :mrgreen: то от нас до офиса е 15 мин. пеш :D ама ние с колата го правим 50 мин. с паркирането :? :? та от както ми даде този разход вече си ходим пеш на работа иначе нормално из града ми гори 8 мах. 9/100, а извънградско съм я засичал много пъти понеже поедно време ходихме по няколко пъти Варна-София което ми излиза винаги приблизително 40 л. в едната посока. понеже ми е малка бутилката на тръгване от Варна 20л и като стигнем Търново зареждаме 20 л. като като стигнем в софия имаме и за в града и после винаги имам и за Варна като се върнем. Понеже всичко се пише като заредим винаги смятаме как е разхода и идва средно 7 или 8 /100 в зависимост от това кой кара :twisted: но определено когато кара жена ми разхода е по-малък.средна скорост винаги 100км./ч (при мен 110-120км/ч) И това е винаги и само на газ.

Пич! Ти си от ВАРНА! В София се прави градско като извънградско около 3 през нощта само. Зареди и покарай в София към 6 вечерта или 8:30 сутринта. Под 14 няма да паднеш и с уникална кола. Аз на бензин до толкова стигам дори.

Сря Дек 20, 2006 5:57 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
да знам как е в софия идвал съм доста често и в задръствания съм попадал :D , на ако си мислите че във Варна е много по-различно.........това лято е някакъв ужас, освен това щом 15 мин го правя за 45-50 моеш да се сещаш за какво става дума. Трафика стана доста силен, освен това забелязах че в софия са някак по-либерални шофьорите, тука им е за първи път такъв трафик и такива задръствания и с е блускат, се бият голяма лудница е.....просто още не са свикнали на трафик и никой не пуска никого, всеки фанал кормилото и нито пуска някой нито дава предимство......ама така ще е докато се свикне с трафика. Все пак тука лятото став невероятен фраш от коли и хора.
Но си прав в софия си е тежко да се кара.

Сря Дек 20, 2006 10:49 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Финален резултат, сносхти до празна бутилка - 10,5:)))))
Това е просто перфектно:)))))))

Чет Дек 21, 2006 12:09 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]