|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 5:57 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
За културата на шофьорите по българските пътища.
Автор |
Съобщение |
Korun
|
 За културата на шофьорите по българските пътища.
Колеги възмутен ( потресен) съм от това което става по пътищата ни.
Ето какво ми се случи снощи:
Путувах от Варна за Бургас през Слънчев Бряг. Съответно беше вече тъмно, а аз се спусках към Сл. Бряг през гъста мъгла. Е в рамките на 20-на минути щях да се блъсна два пъти ( втория път почти успях).
Първата ми ситуация беше разминаване с две лъскави BMW-та на остър завой в гъста мъгла. Тъпанарите карат като ненормални с включени дълги свтлини и то по средата на двете платна. Е явно докато са си купували книжките, никой не им е обяснил, че като карат на дълги свтлини в мъгла, не само, че заслепяват водача на насрещно движещия се автомобил, но и те няма да видят повече заради мъглата. Както и да е, с тези юнаци се разминахме, но няколко километра по - надолу по слкона, друг юнак реши да пробва колко са му здрави тенекиите на мерцедеса и при условие, че ме вижда реши да изпревари срещу мен.
За неговите тенекии не знам, но за моите със сигурност знам че не са толкова здрави.
Наложи се да вляза с двете гуми в канавката. Съответно колата изхърка яко отдолу, но поне се разминахме. Спрях малко по-надолу на една отбивка за да огледам щетите. Резултата е счупена (потрошена) кора под двигателя.
Та въпроса ми е докога ще се избиваме така нелепо по пътищата. Просто съм потресен!
|
Пон Дек 11, 2006 1:30 pm |
|
 |
Sven
|
Ами докато ченгетата намалят рушвета и направят изключително строги мерки, защото малумници винаги ще има! А сега като има малумник + 20 лв. за ченгето + не е проблем да си купиш книжка = още много умрели.
|
Пон Дек 11, 2006 1:52 pm |
|
 |
donnna
|
градскиииииии, ти откога не си карал колата си???
ами то това е ежедневие!!!
не ти пожелавам да срещнеш по пътя големите бизнесмени братя Диневи... те по принцип си карат посредата на пътя, накрачили средната маркировка... видиш ли лъскав и скъп автомобил с номер 3333 - бегай надалеч!
|
Пон Дек 11, 2006 3:16 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
заради подобен смешник спуках 2-те десни гуми в петък вечерта докато пътувам за Дунава ,на прохода Петрохан !!!
(добре ,че не бях с мойта кола :mrgreen: , щЯХ ДА СИ ГО УДАРЯ ЧЕЛНО без изобщо да ми дреме !
та от петък съм обявил война на всички МИХАЙЛОВГРАДСКИ :mrgreen:
само да видя заветната буквичка М :mrgreen:
няма да има за тях спокойствие на пътя
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пон Дек 11, 2006 5:02 pm |
|
 |
pr_00f
|
tomazo написа: заради подобен смешник спуках 2-те десни гуми в петък вечерта докато пътувам за Дунава ,на прохода Петрохан !!! (добре ,че не бях с мойта кола :mrgreen: , щЯХ ДА СИ ГО УДАРЯ ЧЕЛНО без изобщо да ми дреме !
та от петък съм обявил война на всички МИХАЙЛОВГРАДСКИ :mrgreen: само да видя заветната буквичка М :mrgreen: няма да има за тях спокойствие на пътя
Mислиш ли че по този начин ще доведеш до нещо по- добро ?
:mrgreen:
|
Пон Дек 11, 2006 5:11 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
pr_00f написа: tomazo написа: заради подобен смешник спуках 2-те десни гуми в петък вечерта докато пътувам за Дунава ,на прохода Петрохан !!! (добре ,че не бях с мойта кола :mrgreen: , щЯХ ДА СИ ГО УДАРЯ ЧЕЛНО без изобщо да ми дреме !
та от петък съм обявил война на всички МИХАЙЛОВГРАДСКИ :mrgreen: само да видя заветната буквичка М :mrgreen: няма да има за тях спокойствие на пътя Mислиш ли че по този начин ще доведеш до нещо по- добро ? :mrgreen:
 НЕ ,ама кой казъл ,че аз съм добър :mrgreen:
p.s. никога не съм се оплаквал от пътища ,условия за шофиране и т.н. дори задръстванията в София не съм ги забелязал ,ама напоследък се е напълнило с НЕАДЕКВАТНИЦИ на пътя ! и преди ги имаше ама не през 3 коли :mrgreen:
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пон Дек 11, 2006 6:22 pm |
|
 |
Sko
|
:arrow:
Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 5:28 pm, променена общо 1 път
|
Пон Дек 11, 2006 7:26 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:05 pm, променена общо 1 път
|
Пон Дек 11, 2006 7:49 pm |
|
 |
pr_00f
|
БТР-ите имат ли модификация с оръдие ?
Че ме хвърли на върбата
|
Пон Дек 11, 2006 8:02 pm |
|
 |
DEYAN IYI
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 3:41 am Мнения: 324 Местоположение: ПЛОВДИВ
|
donnna написа: ... те по принцип си карат посредата на пътя, накрачили средната маркировка... видиш ли лъскав и скъп автомобил с номер 3333 - бегай надалеч!
Ако говорим за Майбах с въпросната регистрация...  Ами миналия четвъртък се навърволичих на колона от 8 тира няколко буса и 10-ина коли преди магистралата в посока откъм Ст.Загора и тия фенове (втората кола беше или Туарег или Кайен) направиха показно как не трябва да изпреварваме
Ама и Май(го)*баха се криви  Само да не е в някой невинен :|
Аз освен от хората с кьорави фарови, непотребни фарове за мъгла, ръгащи се като бесни и други малоумници в лондонските мъгли, съм възмутен от шоферите на ТИР-ове и автобуси!!! Ами не е нормално да карам на равно със 120 и да ме изпреварва празен все пак, но камион :| А за автобусите, дето возят по 40-50 души е безумие!!! Тия малоумници нали имат шайби, които им следят скоростта??? Явно никой не ги цака :evil:
Преди два дни пред кръстовище един с орел (с ориз) векра с лепенка тунинг.бг кво престрояване ми направи :evil: Още се чудя как се навря между мене и предната кола? Хич не го бях видял, дойде ми като шамар! Че на всичкото отгоре не само че не даде мигач, ами и фаровете не си беше пуснал, а в 18 часа е тъмно като в 24 :evil:
Камери и яки глоби ще ни оправят!!! И конфискация на МПС, ако се налага! А може и бой на централния мегдан за назидание!
_________________ Бай Фичо - ега ти пауъра!!!
|
Пон Дек 11, 2006 8:33 pm |
|
 |
icomirGT
Кара Фиатче 126
|
мани пълни нещасници
кат са се качили на 'лъскави' коли та незнам........ае да не се изказвам :!:
_________________ FIAT
|
Пон Дек 11, 2006 8:54 pm |
|
 |
punto94
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 7:24 pm Мнения: 32 Местоположение: Асеновград
|
я земете му пийте по една ракия и не се занимавайте с глупости :roll: Айде наздраве!
|
Пон Дек 11, 2006 10:29 pm |
|
 |
zdravgo
Член на клуба
Регистриран на: Пет Фев 10, 2006 11:04 pm Мнения: 55 Местоположение: София
|
Наздравеее!
_________________ Червената Соня: Tempra 1.9 tds продавам/заменям
|
Пон Дек 11, 2006 11:58 pm |
|
 |
donnna
|
същия майбах с номер 3333! и май е таурег също с номер 3333 / със скоростта с която се движат можеш ли наистина да разбереш точно за къв джип иде реч... /... движат се комплект двамцата и си праят гонки... ИДИОТИ!!!
|
Вто Дек 12, 2006 9:23 am |
|
 |
Vladim
|
В цялото ни общество липсва култура, ти за шофьорите ми говориш!  Докато има чалга и селяни, които си хвърлят фасовете през стъклото няма оправяне. Надявам се поне децата ни да живеят в малко по-добро общество.
|
Вто Дек 12, 2006 9:39 am |
|
|