Автор |
Съобщение |
Yavor
|
 Имате ли кредити, кредитни карти и задължения по тях?
Здравейте колеги,
след като тази нощ си обмислях проблема с лошите кредити на моето домакинство и вземах стратегичеки решения относно финансирането им и по-нататъшната задлъжнялост като следствие от покупката на втори автомобил от любимата марка, реших да ви цепна този въпрос.
Аз лично имам 2 кредитни карти (Транскард и Мастеркард) - без задължения по тях.
Имам също два овърдрафта за 1000 и за 1500лв, които като по изгодни като лихва са поосмукани - имат само по някой лев на дъното си.
Имам също и неголям потребителски кредит - след 2 години го приключвам.
Сега обмислям рефинансиране на потребителския кредит, с цел погасяване на овърдрафтите и оставане на финанси, които да помогнат покупката на един Пунтак за жената.
|
Сря Ное 29, 2006 10:20 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
имам кредитна карта, както и овърдрафт към заплатата
обаче не ги ползвам
Сря Ное 29, 2006 10:37 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Само кредитна карта, която от време на време използвам.
_________________ N.Y. State of Mind
|
Сря Ное 29, 2006 10:44 am |
|
 |
Sko
|
:arrow:
Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 5:29 pm, променена общо 1 път
|
Сря Ное 29, 2006 11:03 am |
|
 |
doofiat
|
Ооооооо, дойдохме си на темата.
Цели три кредита имам, от които единия е ипотечен. Живея по американски - първо взимам след това плащам  .
Нямам карти.
|
Сря Ное 29, 2006 11:05 am |
|
 |
ilkor
|
Виза и Мастеркард.
И една карта за "ОК" кредитна линия на ОББ.
|
Сря Ное 29, 2006 11:18 am |
|
 |
Момчил
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Ное 16, 2004 3:20 pm Мнения: 123 Местоположение: Пловдив 05 Южен
|
Visa от ОББ ползвам я редовно.
_________________ FIAT BRAVA 1.4 12V
|
Сря Ное 29, 2006 11:29 am |
|
 |
Esper
|
Нямам кредитна карта и не ща да имам. Пълен секюрити та...к в хамерикански стил!
Лек овърдрафт (туширам го този месец) и малък потребителски.
Презирам американците, отвращава ме начина им на живот и не мисля да се присъединявам към схемата им:
кола на уизинг, къща на уизинг, канапе на уизинг, жена на уизинг, опс, увлякох се :mrgreen:
Изобщо аз съм от сравнително по-старата генерация и кредитите ми тежат като воденичен камък.
Явно е че не може съвсем без кредитиране но бих избушил психически ако трябва да обслужвам няколко кредита 
|
Сря Ное 29, 2006 11:29 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
По принцип и аз не обичам кредитите.Но е факт, че по целия свят хората от средната класа живеят на кредит, не само американците.
|
Сря Ное 29, 2006 11:40 am |
|
 |
Esper
|
sachma написа: По принцип и аз не обичам кредитите.Но е факт, че по целия свят хората от средната класа живеят на кредит, не само американците.
Знам, знам :roll:
Не можах да се въздържа и да не спомена хамериканците :mrgreen:
Въпреки че по някаква ирония на съдбата работя за тях. Пак :|
Имах предвид че в последните години все по-често забелязвам другата крайност - кредити до дупка.
От където може и както може. А напоследък е сравнително лесно, особено ако имаш сносна заплата в момента - биваш ухажван отвсякъде.
Собствен опит и наблюдения 
|
Сря Ное 29, 2006 11:55 am |
|
 |
zgabrovski
|
Аз имам 2 ипотечни и един потребителски. Но иначе никога нямаше да мога да построя къщата!
|
Сря Ное 29, 2006 11:58 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
|
zgabrovski написа: Аз имам 2 ипотечни и един потребителски. Но иначе никога нямаше да мога да построя къщата! Ми то с тези цени на имотите...
|
Сря Ное 29, 2006 12:00 pm |
|
 |
zgabrovski
|
А сега с новите цени и с кредити нямаше да се оправя... номера мина преди около 3 години.
|
Сря Ное 29, 2006 12:14 pm |
|
 |
doofiat
|
zgabrovski написа: Аз имам 2 ипотечни и един потребителски. Но иначе никога нямаше да мога да построя къщата!
Ако не тайна, от коя банка си ги теглил? Моя ипотечен е от ДЗИ.
|
Сря Ное 29, 2006 1:08 pm |
|
 |
violina
Кара Фиатче 126
|
 Имам
и кредит и транскард и си ги ползвам, но и редовно си ги препълвам за да ми е по-спокойно, имам и лични пари да си погася нешата, ама щом ми дават при изгодни условия, защо да си хабя моите, не се знае за какво ще ми потрябват някой ден  , а до като дават взимам 
|
Чет Ное 30, 2006 6:47 pm |
|
|