Дата и час: Сря Юли 09, 2025 6:37 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
каране на фарове... 
Автор Съобщение
UNREAD_POST каране на фарове...
вече взе да мръква към 16.30...

и като се прибирам от работа вече е тъмно... прави ми много неприятно впечатление / направо съм бесен, ама... /, че половината от колите срещу мен са или на дълги / и не ги гасят / или са облещили по 1 чифт халогени / които според ЗДП се водят фарове за мъгла и се използват САМО тогава /.....

от другата половина на половината / баси тафталогията.. / фаровете са или единия мъждука другия свети горе-долу или другия ще ти извади очите....

пък снощи 1 жипажия зад мен като шибнал на дълги едни ксенонови фарове - изтекаха ми очите!!! че го псувах - псувах го! и него, и жена му, и майка му, и леля му.... ама това не помага бе колеги!!!

докога ще има такива идиотщини в тази държава......

Сря Дек 06, 2006 2:11 pm
UNREAD_POST 
Докато не си променим мисленето и не се научим да си регулираме фаровете!!! И то не на око (само разбиращите го умеят) а на стенд за тази цел! Повечето автомобили са със зле регулирани фарове и светят много високо. Така карайки на къси срещу теб те заслепяват все едно са на дълги. Силната зона на светене не е в пътя а на м....а си и в очите на тези отсреща. Така хем фаровете не си вършат работата, хем пречат на шофьорите отсреща. Моите халогени светят на два метра пред колата и съм много доволен, защото така разширяват зоната на светене на късите.

Сря Дек 06, 2006 2:54 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
офф и аз напоследък много се нервя на такива. видя ли че отсреща ми карат с нерегулирани фарове, хаквам дълги и толкова.
по сериозен е проблема със задните светлини за мъгла.
масово карат така и не ги изключват. като му сложа дълги зад тях, се чуди какво става, псуват ме и си мислят че се ебавам с тях.

Сря Дек 06, 2006 3:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
карам на халогенки по тъмно заради дупките - много по-добре ги виждам, а и халогенките ми светят малко повечко в страни и още по-добре виждам нещата.

Сря Дек 06, 2006 4:22 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
и аз карах на халогенки кордобата ама ми набухаха акта.Добре че Мареата няма халогени,Аз иамам де ригинални но ги държа на тавана по-добре да не ги слагам че много се изкошавам

Сря Дек 06, 2006 4:50 pm
UNREAD_POST 
lllubo написа:
карам на халогенки по тъмно заради дупките - много по-добре ги виждам, а и халогенките ми светят малко повечко в страни и още по-добре виждам нещата.

Халогените са за под 50м видимост ако не бъркам метрите, но не са за постоянна употреба. Ако искаш да се пазиш от дупки помоли някъде да ти регулират фаровете като на новите коли. Десния свети по-напред и леко в дясно осветявайки банкета.

Сря Дек 06, 2006 4:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Да и аз съм съгласен с изказаните дотук мнения и само да добавя че при някои случаи зависи не от колата а от шофьора! Има доста коли/по-новите модели и по големите като бусове, пикапи, джипове.../които имат регулиране на фаровете поне в 3положения нищо няма да им попречи ако просто в града си карат на фарове с градски режим/незнам дали така се нарича/ и все пак възмотен съм от българската ПРОСТОТИЯ / силно се надявам един ден да има уважение между всички участници в движението по пътищата/ :idea:

Сря Дек 06, 2006 10:12 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
spoty написа:
Да и аз съм съгласен с изказаните дотук мнения и само да добавя че при някои случаи зависи не от колата а от шофьора! Има доста коли/по-новите модели и по големите като бусове, пикапи, джипове.../които имат регулиране на фаровете поне в 3положения нищо няма да им попречи ако просто в града си карат на фарове с градски режим/незнам дали така се нарича/ и все пак възмотен съм от българската ПРОСТОТИЯ / силно се надявам един ден да има уважение между всички участници в движението по пътищата/ :idea:

Това "регулиране на фаровете поне в 3 положения" се отнася до това колко е натоварена колата отзад (багажник и задна седалка), а не дали шофирането е градско или извънградско.

Сря Дек 06, 2006 10:21 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Stoyan_68 написа:
spoty написа:

Това "регулиране на фаровете поне в 3 положения" се отнася до това колко е натоварена колата отзад (багажник и задна седалка), а не дали шофирането е градско или извънградско.

и освен това фаровете се регулират, когато са в най-горно положение
така че това не би трябвало да е проблем

Сря Дек 06, 2006 10:41 pm
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
Межу впрочем, това за десния фар, дето е настроен по-напред и вдясно от левия е ново за мен! Чудя се аз защо са ми така фаровете и даже щях да ходя да ги настройвам :36_2_49:

Сря Дек 06, 2006 10:52 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
След акция светлина ,имаше АКЦИЯ -АКУМУЛАТОР !! :mrgreen:
изпуснахме момента да направиме пари с внос на акумулатори или продажба на зарядни за същите :wink:

Сря Дек 06, 2006 11:14 pm
Профил
UNREAD_POST 
tomazo написа:
изпуснахме момента да направиме пари с внос на акумулатори или продажба на зарядни за същите :wink:

Не е късно, зимата тепърва иде, студовете също! С подобен успех може да внасяш и крушки-това също е хит на пазара! :wink:

Сря Дек 06, 2006 11:45 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
sev написа:
Stoyan_68 написа:
spoty написа:

и освен това фаровете се регулират, когато са в най-горно положение
така че това не би трябвало да е проблем

Да де да наясно съм на баща ми на Реното са такива знам за какво става вапрос :D

Сря Дек 06, 2006 11:48 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба

UNREAD_POST 
Аз смятам да почна като полицаите - с боен прожектор ...

Чет Дек 07, 2006 11:11 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim написа:
tomazo написа:

Не е късно, зимата тепърва иде, студовете също! С подобен успех може да внасяш и крушки-това също е хит на пазара! :wink:

това е идея в инт.на истината ! имайки предвид ,особено честите питания във форума !
ама дали има добра алтернатива на известните нам филипс и осрам ,които си имат официални представители за Бг . :?

Чет Дек 07, 2006 11:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]