violina написа:
tomazo Пуснато на: Вто Ное 28, 2006 1:13 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
при купуването на акумулатора ,задължително го проверяват алтернатора (иначе няма гаранция ),да не си го купувала на старо тоя НОВ АКУМУЛАТОР на 1 месец
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Съвсем новичък е с две години гаранция и е сух акумулатор :roll: :cry: знам ли вече какво да правя
Просто намери някой дето да може да мери с мултицет, откачате едната клема на акумулатора и премерете какъв ток протича. Естествено при затворени врати и изключени консуматори. И напиши после тук колко
милиампера сте отчели. Най-вероятно имаш комсумация на ток в покой над нормалната. Трудно е да се каже колко е нормалната консунамция, но аз мисля че над 0,05А (50mA) не е добре.
След това (може и преди) закачате акумулатора както си е бил, запалете колата и при средни обороти замервате
напрежението върху двете клеми на същия. Трябва да бъде между 13,5 и 14,7 волта. При палене на фарове не трябва да се промени много.
Ако и с тоя тест си ОК, отиваш при акумулаторджията и му набиваш кофата за гаранция :mrgreen:
BTW за времето което цъках този отговор, със сигурност бих направил тези замервания :|
Ако имаш път през деня около Младост 4 - може да се обадиш, нося уред винаги в колата.
Освен това, мяркал съм няколко теми за същия проблем, като ти остане време ползвай търсачката.
И лек офф:
Не че това има някакво значение за темата, но акумулатора ти най вероятно не е сух а е необслужваем.
Различно е и дори не е вярно - пак има нужда от обслужване но на по-голям период от време. :mrgreen: