Дата и час: Пон Сеп 01, 2025 11:45 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Подобряване на уменията и реакция в рискова ситуация ! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Подобряване на уменията и реакция в рискова ситуация !
Напоследък наблюдавам странни реакции в критична ситуация . Например на бул. Източен какво видях .. , джип паджеро се засилил , пред него в лява лента кола натиска спирачки . Джипарата скача и той на спирачките и се забива в него ? други две ленти празни ! Дистанция - има ! Аз се движех в такси зад джипа ! Нима тези коли ги движим само напред и назад - ляво дясно няма !
То верно че катастрофирах ама нямаше накъде да бягам ! Не мислите ли че трябва по добър изпит пред КАТ и по добри шофьорски ?
Снимки на ремонтираното ми пунто - в понеделник ! утре качват двигател и скорости и е като ново :D

Изображение

Сря Ное 22, 2006 10:49 am
Профил
UNREAD_POST Re: Подобряване на уменията и реакция в рискова ситуация !
*Punto*PowerDriving написа:
Напоследък наблюдавам странни реакции в критична ситуация . Например на бул. Източен какво видях .. , джип паджеро се засилил , пред него в лява лента кола натиска спирачки . Джипарата скача и той на спирачките и се забива в него ? други две ленти празни ! Дистанция - има ! Аз се движех в такси зад джипа ! Нима тези коли ги движим само напред и назад - ляво дясно няма !
То верно че катастрофирах ама нямаше накъде да бягам ! Не мислите ли че трябва по добър изпит пред КАТ и по добри шофьорски ?
Снимки на ремонтираното ми пунто - в понеделник ! утре качват двигател и скорости и е като ново :D

Гледал съм предавания за Германия където в обучението задължително влиза полигон с препятствия, които най-често стигат до произшествия. Става дума за рязко спиране и заобикаляне на препятствие (да преодолееш страха си и да отпуснеш спирачката и навиеш волана), овладяване на аквапланинг и др. подобни.

Сря Ное 22, 2006 10:53 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST съгласен
Ами и аз си мисля, че трябва да има по-добра подготовка по време на шофьорските курсове! Лошото е, че няма обучение при критични ситуации, защото едно е да ти кажат, друго е да го изпиташ! До колкото знам само в НСО ги тренират да реагират при кризисни ситуации! :cry:

http://new.omegabg.net/index.php?mforum=fiatunobg

Сря Ное 22, 2006 10:59 am
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Спирачката в критична ситуация може да е коварен враг. Изпитвал съм го върху себе си.Карам аз със 130-140 по магистралата. Часът е 3:30-4:00. Според мен не ми се спи но е било нормално да съм изморен. Гледайки напред ми се струва, че пътя е свободен. И какво става, в един момент на 5-6 метра пред мен трабант пълен догоре с кашони. Просто не си и помслих да натискам спирачка. При моята скорост колелата щях да блокират и съм директно в него. Изхода беше рязко в ляво. Да но при тази скорост явно доста рязко навих и полетях към мантинелата. Добре че вече бях подминал трабанта. Тогава пак рязко надясно. и я увладях колата. За миг не съм посягал към спирачката. В моя случай омогнаха и добрите амортисьори.

Чет Ное 23, 2006 1:04 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Аз за това си карам с 40-50км/ч. никакви проблеми :D като ме видите не се смейте ама си пазя животеца и колицата :P

Пет Ное 24, 2006 6:40 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Колежке, аз те видях в сряда на околовръстното - няма кой друг да е бил с това готино Пунто кабрио - караше с има-няма 10, ама имаше задръстване. :D И аз първите дни с Блу не вдигах повече от 50, а сега се опитвам когато има възможност ( няма трафик) да видя как спира колата, как набира и т.н. :D Все още съм си "кавал" на улицата де, ама никой не се е родил научен, а и то 3000 км как да се научиш? :? 8) :mrgreen: :mrgreen:

Пет Ное 24, 2006 8:32 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
И аз гледам да карам дефанзивно :roll:

Пет Ное 24, 2006 11:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]