|
|
Дата и час: Пон Сеп 01, 2025 11:45 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Подобряване на уменията и реакция в рискова ситуация !
Автор |
Съобщение |
*Punto*PowerDriving
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 06, 2006 9:09 pm Мнения: 143 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Подобряване на уменията и реакция в рискова ситуация !
Напоследък наблюдавам странни реакции в критична ситуация . Например на бул. Източен какво видях .. , джип паджеро се засилил , пред него в лява лента кола натиска спирачки . Джипарата скача и той на спирачките и се забива в него ? други две ленти празни ! Дистанция - има ! Аз се движех в такси зад джипа ! Нима тези коли ги движим само напред и назад - ляво дясно няма !
То верно че катастрофирах ама нямаше накъде да бягам ! Не мислите ли че трябва по добър изпит пред КАТ и по добри шофьорски ?
Снимки на ремонтираното ми пунто - в понеделник ! утре качват двигател и скорости и е като ново 
Сря Ное 22, 2006 10:49 am |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Подобряване на уменията и реакция в рискова ситуация !
*Punto*PowerDriving написа: Напоследък наблюдавам странни реакции в критична ситуация . Например на бул. Източен какво видях .. , джип паджеро се засилил , пред него в лява лента кола натиска спирачки . Джипарата скача и той на спирачките и се забива в него ? други две ленти празни ! Дистанция - има ! Аз се движех в такси зад джипа ! Нима тези коли ги движим само напред и назад - ляво дясно няма ! То верно че катастрофирах ама нямаше накъде да бягам ! Не мислите ли че трябва по добър изпит пред КАТ и по добри шофьорски ? Снимки на ремонтираното ми пунто - в понеделник ! утре качват двигател и скорости и е като ново 
Гледал съм предавания за Германия където в обучението задължително влиза полигон с препятствия, които най-често стигат до произшествия. Става дума за рязко спиране и заобикаляне на препятствие (да преодолееш страха си и да отпуснеш спирачката и навиеш волана), овладяване на аквапланинг и др. подобни.
|
Сря Ное 22, 2006 10:53 am |
|
 |
dimo4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 25, 2006 1:27 pm Мнения: 128 Местоположение: Кърджали
|
 съгласен
Ами и аз си мисля, че трябва да има по-добра подготовка по време на шофьорските курсове! Лошото е, че няма обучение при критични ситуации, защото едно е да ти кажат, друго е да го изпиташ! До колкото знам само в НСО ги тренират да реагират при кризисни ситуации! :cry:
_________________ ФИАТ УНО 1.1 '86 г.
Lz 1 DSJ
Истината е някъде там!
http://new.omegabg.net/index.php?mforum=fiatunobg
|
Сря Ное 22, 2006 10:59 am |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
Спирачката в критична ситуация може да е коварен враг. Изпитвал съм го върху себе си.Карам аз със 130-140 по магистралата. Часът е 3:30-4:00. Според мен не ми се спи но е било нормално да съм изморен. Гледайки напред ми се струва, че пътя е свободен. И какво става, в един момент на 5-6 метра пред мен трабант пълен догоре с кашони. Просто не си и помслих да натискам спирачка. При моята скорост колелата щях да блокират и съм директно в него. Изхода беше рязко в ляво. Да но при тази скорост явно доста рязко навих и полетях към мантинелата. Добре че вече бях подминал трабанта. Тогава пак рязко надясно. и я увладях колата. За миг не съм посягал към спирачката. В моя случай омогнаха и добрите амортисьори.
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Чет Ное 23, 2006 1:04 pm |
|
 |
violina
Кара Фиатче 126
|
Аз за това си карам с 40-50км/ч. никакви проблеми  като ме видите не се смейте ама си пазя животеца и колицата 
|
Пет Ное 24, 2006 6:40 pm |
|
 |
Blue
Кара Фиатче 126
|
Колежке, аз те видях в сряда на околовръстното - няма кой друг да е бил с това готино Пунто кабрио - караше с има-няма 10, ама имаше задръстване.  И аз първите дни с Блу не вдигах повече от 50, а сега се опитвам когато има възможност ( няма трафик) да видя как спира колата, как набира и т.н.  Все още съм си "кавал" на улицата де, ама никой не се е родил научен, а и то 3000 км как да се научиш? :?  :mrgreen: :mrgreen:
|
Пет Ное 24, 2006 8:32 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
И аз гледам да карам дефанзивно :roll:
_________________ FIAT Marea
|
Пет Ное 24, 2006 11:57 pm |