Дата и час: Сря Юли 09, 2025 4:39 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Край на некачествените горива 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Край на некачествените горива
С глоба от 2000 до 50 000 лева или с имуществена санкция от 50 000 до 500 000 лева ще се наказва всеки, който пуска на пазара течни горива, не отговарящи на някое от изискванията за качество и деянието не представлява престъпление.

Това гласуваха депутатите, които приеха на второ четене промените в закона за чистотата на атмосферния въздух, предаде БТА. Санкции са предвидени и за тези, които разпространяват или използват течни горива, които не съответстват на изискванията. Глобата за тях е от 2000 до 20 000 лева, а имуществената санкция - от 10 000 до 100 000 лева. Според разпоредбите размерът на наложените глоби и имуществени санкции ще нараства пропорционално спрямо минималния им размер в зависимост от броя на установените несъответствия с изискванията за качество. При повторно нарушение глобата или имуществената санкция се налага в двоен размер, предвижда законът. За разпространение от бензиностанции на течни горива, неотговарящи на вида гориво, посочено в декларацията за съответствие, наказанието е глоба 5000 лева или имуществена санкция 40 000 лева. При повторно нарушение глобата или санкцията са в двоен размер. За възпрепятстване на контролните органи да изпълнят правомощията си и за неизпълнение на задължителните предписания глобата е 5000 лева, а имуществената санкция - 30 000 лева.

Чет Ное 23, 2006 1:44 pm
UNREAD_POST 
Проблема на България не е в липсата на закони и изобщо нормативна уредба. такива дал Господ.
Проблема е в изпълнението, спазването и контрола върху изпълнението и спазването на тази уредба.

Така, че лично аз съм песимист. Дано (и с оглед влизането във "всемогъщия" ЕС) бъда опроверган...

Чет Ное 23, 2006 1:52 pm
UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
Проблема на България не е в липсата на закони и изобщо нормативна уредба. такива дал Господ.
Проблема е в изпълнението, спазването и контрола върху изпълнението и спазването на тази уредба.

Така, че лично аз съм песимист. Дано (и с оглед влизането във "всемогъщия" ЕС) бъда опроверган...

Последната седмица станах свидетел на добра работа на полицията в два конкретни случая. Не знам само дали ще последват реални наказания.

Чет Ное 23, 2006 1:57 pm
UNREAD_POST Re: Край на некачествените горива
fiat_love написа:
За възпрепятстване на контролните органи да изпълнят правомощията си и за неизпълнение на задължителните предписания глобата е 5000 лева, а имуществената санкция - 30 000 лева.

Дано само и "контролните органи" са неподкупни... :money: :38_2_20: :36_2_10:

Чет Ное 23, 2006 2:01 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

masterkar написа:
fiat_love написа:
За възпрепятстване на контролните органи да изпълнят правомощията си и за неизпълнение на задължителните предписания глобата е 5000 лева, а имуществената санкция - 30 000 лева.

След като глобата е 30 000 лв, подкупа ще им излиза солено. Според мен трябва просто да изнасят позорен списък с нарушителите. Може и да се лепи по бензиностанциите, които не са нарушавали качеството. Това е достатъчно за мен да не ходя на определени бензиностанции.

Чет Ное 23, 2006 2:58 pm
Профил ICQ
GTipo написа:
masterkar написа:
fiat_love написа:

След като глобата е 30 000 лв, подкупа ще им излиза солено. Според мен трябва прост да изнасят позорен списък с нарушителите. Може и да се лепи по бензиностанциите, които не са нарушавали качеството. Това е достатъчно за мен да не ходя на определени бензиностанции.

GTipo ти ли не си ме разбрал или аз не съм се изразил като хората!? :mrgreen:
Имах предвид, че при подкуп от 2-3000 лева :wink: контролния орган може да не види нарушения или изобщо да каже, че той не е ходил в еди-коя си бензиностанция ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 :not listening:

Чет Ное 23, 2006 4:31 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]