|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 8:34 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
iakudza
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 06, 2006 6:41 pm Мнения: 86 Местоположение: Плевен
|
 Инвестиция или друго?
Колеги събирам пари за кола и чакам митата да паднат(ако изобщо стане  ).Парите са в банкова сметка.Та мисълта ми е,че може и да прозвучи малко смешно,но при тези генерални промени във всяка сфера се чудя дали няма да е по-сигурно да не вложа парите в нещо друго?Валута например-британски лири или нещо такова?
_________________ Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
|
Нед Ное 19, 2006 5:40 pm |
|
 |
dannybo
|
 Re: Инвестиция или друго?
iakudza написа: Колеги събирам пари за кола и чакам митата да паднат(ако изобщо стане  ).Парите са в банкова сметка.Та мисълта ми е,че може и да прозвучи малко смешно,но при тези генерални промени във всяка сфера се чудя дали няма да е по-сигурно да не вложа парите в нещо друго?Валута например-британски лири или нещо такова?
Митата ще паднат, но ще има много други фактори, които няма да позволят цените на колите втора ръка от запад да се понижат. Който си мисли, че след 1-ви януари ще може да си купи по евтина кола заради падналите мита се лъже.
|
Нед Ное 19, 2006 5:59 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Една от простотийте които измислиха нашите управници е екотаксата да скочи 3 пъти !!!. Другата секира която чувам да се готви е ГТП на стари коли да се плаща от 2 до 4 пъти по скъпо от на новите коли !!! :(
|
Нед Ное 19, 2006 6:09 pm |
|
 |
doofiat
|
iakudza написа: Колеги събирам пари за кола и чакам митата да паднат(ако изобщо стане  ).Парите са в банкова сметка.Та мисълта ми е,че може и да прозвучи малко смешно,но при тези генерални промени във всяка сфера се чудя дали няма да е по-сигурно да не вложа парите в нещо друго?Валута например-британски лири или нещо такова?
Пич не се занимавай с валути! Ако не си се интересувал от международните икономики по-добре стой настрана от тях.
Направил си грешка обаче с влагането на парите си в банката. Това е последното място, където ще си вложа лично аз парите. Предлагам ти варианта взаимни фондове http://www.elana.net/mutualfunds/. Разгледай този сайт и ако нещо не ти е ясно питай http://www.elana.net
|
Нед Ное 19, 2006 8:03 pm |
|
 |
iakudza
Кара Фиатче 126
|
Благодаря за инфото  ще си помисля за "елана"-та.
_________________ Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
|
Нед Ное 19, 2006 9:34 pm |
|
 |
Immortal
|
Обръщай в ЕВРО и слагай под дюшека!
(Разбира се образно казано)
Банките са измислени не да печелим ние, а да печелят ТЕ.
Освен това също се съмнявам за падане на цените на колите след падане на ДДС-то. Даже ми се струва, че малко ще скочат нагоре.
Поживем, увидим! (как по-русски говорят) 
|
Пон Ное 20, 2006 5:59 pm |
|
 |
iakudza
Кара Фиатче 126
|
Ами то и аз го бях решил да е валута(евро),но не знам как ще се промени валутният му курс след като се присъединим :?: За това мисля да са британски лири :!: Съвет ако може  как да постъпя :?: :!: :?:
|
Пон Ное 20, 2006 10:50 pm |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
doofiat написа: iakudza написа: Колеги събирам пари за кола и чакам митата да паднат(ако изобщо стане  ).Парите са в банкова сметка.Та мисълта ми е,че може и да прозвучи малко смешно,но при тези генерални промени във всяка сфера се чудя дали няма да е по-сигурно да не вложа парите в нещо друго?Валута например-британски лири или нещо такова? Пич не се занимавай с валути! Ако не си се интересувал от международните икономики по-добре стой настрана от тях. Направил си грешка обаче с влагането на парите си в банката. Това е последното място, където ще си вложа лично аз парите. Предлагам ти варианта взаимни фондове http://www.elana.net/mutualfunds/. Разгледай този сайт и ако нещо не ти е ясно питай http://www.elana.net
Точно пък за човек, който не е наясно с тези неща е по-добре да си сложи парите в банка и да не се занимава с
такива съмнителни далавери. Преди да купя един магазин, имах 15000Е и докато събирах още пари си ги сложих в СиБанк,
за една година лихвата беше 1000Е. (май беше 7.25% на година).
Иммортал: Така че, може да спечелиш от банка, освен това без никакви рискове.
Вто Ное 21, 2006 12:29 am |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
Принципно за няколко месеца няма да спечелиш нищо. Ако търсиш сигурност си вложи парите в банка (може и да ги обърнеш в евро), ако си по
хазартно настроен можеш да пробваш във взаимен фонд (за няколко месеца той няма да фалира).
|
Вто Ное 21, 2006 10:37 am |
|
 |
Kuku
|
Е, то ако е така и му се рискува на човек, аз мога да му предложа зстраховка живот с инвестиционен характер при който обаче периода е дълъг, НО лихвата е гарантирана - 10г. = 120% или повече :idea: като през целия период, естествено, е застрахован живота и здравето му :idea: а парите се инвестират в различни фондове подадени от "Дрезденер банк"-Германия
Мисълта ми е, че няма нужда да се мятате като удавник за сламка на първата оферта за малко "бързи пари", която срещнете 
|
Вто Ное 21, 2006 2:33 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|