|
|
Дата и час: Чет Авг 28, 2025 8:41 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Как се бракува автомобил?
Автор |
Съобщение |
Vladim
|
 Как се бракува автомобил?
Колеги, моля споделете, как се извършва процедурата? Първо се ходи в КАТ с номерата и талона, или пърно идват "гробарите" да я вдигнат и отнесат? На тяхните обяви пише, че издават свидетелство за дерегистрация от КАТ, какво ще рече това?
|
Пон Ное 20, 2006 11:23 am |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Ами с тяхното свидетелсто, че са ти изкупили колата за скрап (или така нареченото бракуване) отиваш с номерата на колата в КАТ и се попълват няколко екземпляра от хартийка и си готов.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Пон Ное 20, 2006 11:37 am |
|
 |
doofiat
|
 Re: Как се бракува автомобил?
Vladim написа: Колеги, моля споделете, как се извършва процедурата? Първо се ходи в КАТ с номерата и талона, или пърно идват "гробарите" да я вдигнат и отнесат? На тяхните обяви пише, че издават свидетелство за дерегистрация от КАТ, какво ще рече това?
Да не пенсионира Брадвата?! :mrgreen:
|
Пон Ное 20, 2006 11:53 am |
|
 |
Vladim
|
 Re: Как се бракува автомобил?
doofiat написа: Да не пенсионира Брадвата?! :mrgreen:
E... малко и е раничко, имам един 26 годишен труп да погребвам.
|
Пон Ное 20, 2006 4:28 pm |
|
 |
Tornado
|
Първо се плащат всички дължими данъци.После в КАТ за спиране от движение.Накрая на някой мургав човек за 250-300 лв.
|
Пон Ное 20, 2006 9:26 pm |
|
 |
Vladim
|
Tornado написа: Първо се плащат всички дължими данъци.После в КАТ за спиране от движение.Накрая на някой мургав човек за 250-300 лв.
Е сега пак ме хвърлихте в джаза! :evil: Нали първо я изкупуват и ми дават документ, че е изкупена и него го носа в КАТ? Сега ти ми казваш, че първо ходя в КАТ и после я продавам!?!?!? Данъка и е платен.
|
Вто Ное 21, 2006 1:40 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
BO написа: Ами с тяхното свидетелсто, че са ти изкупили колата за скрап (или така нареченото бракуване) отиваш с номерата на колата в КАТ и се попълват няколко екземпляра от хартийка и си готов.
точно така е, минал съм през тази процедура
|
Вто Ное 21, 2006 9:04 am |
|
 |
Fiat 127
|
pakumba написа: BO написа: Ами с тяхното свидетелсто, че са ти изкупили колата за скрап (или така нареченото бракуване) отиваш с номерата на колата в КАТ и се попълват няколко екземпляра от хартийка и си готов. точно така е, минал съм през тази процедура
И аз съм минал потози път :cry: Платих си всички данъци и такси които не бях плащал общо 10лв. Свалих си номерата, взех чичо ми щото колата беше негова и в КАТ. Платих си такса от около 3,40 май беше и на гишето с талона. Взеха номерата нащракаха на талона БРАК и ми го върнаха. Дойдоха от Екометал зеха я и ми дадоха документ, че е взета за брак / трябва им копие от талона, а не съмият талон/
|
Вто Ное 21, 2006 9:46 am |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Добре де а къде в цялата система е момента, в който носиш нещо в данъчното за да не ти се води вече?
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Вто Ное 21, 2006 9:55 am |
|
 |
Vladim
|
Fiat 127 написа: И аз съм минал потози път :cry: Платих си всички данъци и такси които не бях плащал общо 10лв. Свалих си номерата, взех чичо ми щото колата беше негова и в КАТ. Платих си такса от около 3,40 май беше и на гишето с талона. Взеха номерата нащракаха на талона БРАК и ми го върнаха. Дойдоха от Екометал зеха я и ми дадоха документ, че е взета за брак / трябва им копие от талона, а не съмият талон/
Първо си минал през КАТ и след това са дошли да ти донесат колата, така ли да разбирам?
|
Вто Ное 21, 2006 10:08 am |
|
 |
Fiat 127
|
Vladim написа: Fiat 127 написа: И аз съм минал потози път :cry: Платих си всички данъци и такси които не бях плащал общо 10лв. Свалих си номерата, взех чичо ми щото колата беше негова и в КАТ. Платих си такса от около 3,40 май беше и на гишето с талона. Взеха номерата нащракаха на талона БРАК и ми го върнаха. Дойдоха от Екометал зеха я и ми дадоха документ, че е взета за брак / трябва им копие от талона, а не съмият талон/ Първо си минал през КАТ и след това са дошли да ти донесат колата, така ли да разбирам?
Да точно така. Занесох си номерата и казах, че искам да я бракувам. Те ми зеха номерата и ми праснаха надписи на талона брак и това е. После правиш квото искаш с колата
|
Вто Ное 21, 2006 11:47 am |
|
 |
Fiat 127
|
zfa159 написа: Добре де а къде в цялата система е момента, в който носиш нещо в данъчното за да не ти се води вече?
Ами да ти кажа не знам как е щото дадох талона след като я бракуваха от КАХ на чичо ми и той каза, че щял да ходи в общината да я отписва на негово име беше.
|
Вто Ное 21, 2006 11:49 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
еми на мен пък ми дадоха бележка пт моргата за брак и казах д ая пазя 4е с нея само мога бракувам колата. там си има дата, номер и марка модел и друго глупости в тая бележка
|
Вто Ное 21, 2006 1:58 pm |
|
 |
Vladim
|
Ха сега де! Къде е истината? Първо я бракуваш и ти издават бележка с която отиваш в КАТ, или отиваш в КАТ без бележка и след това си я даваш за скрап? :mrgreen: Съвсем ме хвърлихте в музиката! 
|
Вто Ное 21, 2006 2:23 pm |
|
 |
ivjordan
|
Не мисля, че поредността на операциите има някакво значение. Самото "бракуване" се изразява в снемане на автомобила от отчет в КАТ. Самите КАТ-аджии не ги интересува какво ще правиш с тенекията - може примерно да я приспособиш за зайчарник. В тази смисъл, не им трябва бележка, че си я продал за скрап. Държавата (в случая КАТ) се интересува да са платени всички данъци и да си получи номерата и талона обратно. След това се връща перфорирания талон, за да си я отпишеш от общината.
|
Чет Ное 23, 2006 1:45 pm |
|
|