Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 4:50 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Към колегите програмисти?????Компилатор за C++ 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Към колегите програмисти?????Компилатор за C++
Значи инсталирах си компилатора MinGW-3.1.0.1
След исталацията трябвало да добавя поддиректорията C:MinGW\bin от инсталацията на MinGW към системната променлива Path. За целта отварям в Control panel/Advanced\Environment Variables. Там намирам променливата Path и трябва да редактирам края на реда така че да съдържа C:MinGW\bin. При мен реда на Path съдържа следното:%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem\
Та ако може някой да ми помогне как точно да го редактирам че да съдържа C:MinGW\bin
Как ли не го мъчих не става явно нещо пропускам. Щото ако съм го направил правилно в Command promt трябвало при написване на C++ -v да ми се изведе инфо за компилатора а при мен дава грешка.

П.с. При мен Windows e на дял Е на харда и заменям C: със E:

Пет Ное 17, 2006 9:42 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
С извинение, че не съм програмист и от компилатори не разбирам, ама ако пишеш C:MinGW\bin е нормално да не се получава - без слеша няма да стане (т.е. C:\MinGW\bin). Слагаш точка и запетая в края на пътя и добавяш ... абе:
SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem\;C:\MinGW\bin\
P.S. Няма значение на кой диск ти е Windows - не замествай буквата - опиши пътя, където си инсталирал компилатора.

Пет Ное 17, 2006 9:52 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Pecho написа:
С извинение, че не съм програмист и от компилатори не разбирам, ама ако пишеш C:MinGW\bin е нормално да не се получава - без слеша няма да стане (т.е. C:\MinGW\bin). Слагаш точка и запетая в края на пътя и добавяш ... абе:
SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem\;C:\MinGW\bin\
P.S. Няма значение на кой диск ти е Windows - не замествай буквата - опиши пътя, където си инсталирал компилатора.

Наклонената черта съм я пропуснал в поста - инъче я пиша, ама тц

Пет Ное 17, 2006 10:04 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST Re: Към колегите програмисти?????Компилатор за C++
Punto SX написа:
Значи инсталирах си компилатора MinGW-3.1.0.1
След исталацията трябвало да добавя поддиректорията C:MinGW\bin от инсталацията на MinGW към системната променлива Path. За целта отварям в Control panel/Advanced\Environment Variables. Там намирам променливата Path и трябва да редактирам края на реда така че да съдържа C:MinGW\bin. При мен реда на Path съдържа следното:%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem\
Та ако може някой да ми помогне как точно да го редактирам че да съдържа C:MinGW\bin
Как ли не го мъчих не става явно нещо пропускам. Щото ако съм го направил правилно в Command promt трябвало при написване на C++ -v да ми се изведе инфо за компилатора а при мен дава грешка.

П.с. При мен Windows e на дял Е на харда и заменям C: със E:

1) Допиши както колегата Pecho ти каза, само че не слагай на края наклонената черта, т.е.:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;C:\MinGW\bin
2) Опитай също така след като редактираш тозри ред на променливата Path да рестартираш компютъра.
3) Ако пак не става виж дали изобщо имаш такава директория на C:\MinGW\... да не би да си инсталирал програмата на друг дял? D:\ или E:\ ?

Пет Ное 17, 2006 10:19 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Още нещо: понеже споменаваш Command prompt: стартираш чист DOS или отваряш DOS сесия под Windows? Под DOS пътищата се задават в autoexec.bat (с командата path). Във втория случай autoexec.bat вече не играе, действа autoexec.nt (намира се в \WINDOWS\system32).

Изобщо можеш да си поиграеш с командата path в DOS и да тестваш кой е верния път (най-малкото ще си спестиш рестартиране на операционната система).

P.S. Естествено, че трябва да посочваш пътя към директорията, в която ти е съответния изпълним файл - ако C:\MinGW\bin не е верния път, няма да стане...

Пет Ное 17, 2006 10:56 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]