Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:12 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инфо за 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инфо за
гуми за фиат, които да са подходящи. Няма да я карам в голямите снегове и мислех да сложа всесезонни, но ми казаха, че било глупост, един човек ми даде съвет да сложа две зимни отпред и лятни отзад, лятото обратното, но преди да се посъветвам с вас не искам да купувам, защото съм сигурна, че ще получа най-добрите съвети, еее дори с компромиса на малко дебати :D :D :D Благодаря предварително!

Сря Ное 08, 2006 1:34 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инф
violina написа:
гуми за фиат, които да са подходящи. Няма да я карам в голямите снегове и мислех да сложа всесезонни, но ми казаха, че било глупост, един човек ми даде съвет да сложа две зимни отпред и лятни отзад, лятото обратното, но преди да се посъветвам с вас не искам да купувам, защото съм сигурна, че ще получа най-добрите съвети, еее дори с компромиса на малко дебати :D :D :D Благодаря предварително!

Колежке, колежке, къде гледаш. Ето тези двете ми и в момента са актуални http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=9704
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2396

Сря Ное 08, 2006 1:48 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Re: Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инф
violina написа:

Ха така за втори път за 2-3 дни имаме въпрос за подходящи за Фиат гуми. :D
Ами отговора е че няма специални гуми които да подходящи за Фиат, подходящи за други марки и обратно.
Просто гумите се делят на такива на световноизвестни и всепризнати в качестовото производители и такива които се правят от по-неутвърдени фирми предимно в централна и източна Европа. Във връзка с това всеки подбира гуми според джоба си. Естествено най-добри са си гумите на Мишлен, Гудиър, Семперит, Бриджстон но и са доста скъпи. На пазара са и такива марки като Ласа, Матадор, Барум, Корморан, Гиславед, които са на приемливи цени от порядъка на 50-80 лв бройката специално за малките размери като за Пунто. Лично аз съм с Корморан по простотата причина че не мога да отделя пари за скъпи гуми от по 150-200 лв/бр. Впечатленията ми че са с приемливи за цената си качества. Стават, но е хубаво да се избягват ектремни зимни ситуации като лед и поледица, и ако не ти се налага непременно да пътуваш всеки ден.
Относно препоръката каране на зимни гуми отпред и летни отзад - не съм съгласен. Пунтото е кола която е лека и не стъпва много стабилно при хлъзгав път и разликата с вцеплението на предните гуми които ще спират много по добре от задните може да доведе до завъртане на колата. А пък това че лятото ще ги размениш и ще сложиш зимните отзад - въпреки по малкото износване отзад все пак от високите температури зимните гуми ще се скапят много бързо.

Последна промяна Punto SX на Сря Ное 08, 2006 1:53 pm, променена общо 1 път

Сря Ное 08, 2006 1:51 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:18 pm, променена общо 1 път

Сря Ное 08, 2006 1:52 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST колега
doofiat, и
аз не знам къде съм гледала :D но не съм ги видяла :D тези теми, очите ми се насълзиха да ги изчета внимателно и няма да казвам какво разбрах, защото ще ми се смеете, въпроса е в Диана ли да отида или в Радиал (май бяха) :D това е за което се кумя

Сря Ное 08, 2006 3:23 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Моя съвет е по добре 4 зимни гуми еднакви дори не много маркови (от сорта на Корморан SnowPro) например цената за 175/65/14 беше около 75 лв/бр или Debica Frigo 2 (Копие на GoodYear Ultra Grip 5). В най мошия случай 2 еднакви нови отпред и 2 second hand но също зимни отзад задължително 2x2 еднакви.

Аз на едната кола съм с 4 Debica Frigo 2, а на другата с Корморан отпред (нови) и debica frigo 1 (на 2 зимни сезона). Имал съм неприятни завъртания с летни отзад на пунтото, но пък бравото изкара 2 зими с летни отзад без проблеми...

Колкото до гумаджийница - аз лично избягвам "Радиал", "Диана" и прочие големите гумаджийници. Миналата година радиал ми скъсаха нервите - взех си гуми от тях и ме пратиха да чак 5 часа за монтаж или другия вариант беше да си платя още 50 лв за някакъв ВИП канал. В "Диана" си изпати колегата - не му стегнали 3 гуми от 4-те вчера затропала колата слязъл и какво да види - луфт, гумата халти...

Сега ходя в малка гумаджийница в дясно преди надлез надежда от ломско шосе. Не ми е напът, но миналата година след като ми скъсаха нервите в Радиал там пича ми монтира с намаление гумите въпреки че не ги бях купил от него.. сега му върнах жеста като пък аз си купих от него гуми....

Сря Ное 08, 2006 4:06 pm
UNREAD_POST Re: колега
violina написа:
doofiat, и
аз не знам къде съм гледала :D но не съм ги видяла :D тези теми, очите ми се насълзиха да ги изчета внимателно и няма да казвам какво разбрах, защото ще ми се смеете, въпроса е в Диана ли да отида или в Радиал (май бяха) :D това е за което се кумя

Според мен Диана е по-добре, отколкото Радиал.

Бих прибавил и LASSA SNOWAYS II и съм напълно съгласен, че един по-малък гумаджия върши повече работа, отколкото големите Гумаджийници

Сря Ное 08, 2006 4:08 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Тази идея да въртиш два чифта летни зимни отпред/отзад е яко налудничава :shock: Купи си от най-евтините - Ласа или коморан, но подобни щури експерименти не си прави!

Сря Ное 08, 2006 6:33 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Мацката може да си пада по дрифта от де знайш :mrgreen:

Изображение

Сря Ное 08, 2006 7:52 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
trustworthy написа:
Тази идея да въртиш два чифта летни зимни отпред/отзад е яко налудничава :shock: Купи си от най-евтините - Ласа или коморан, но подобни щури експерименти не си прави!

Да, и аз так се завъртях миналата зима с Пунтото. С Типото такива неща не стават.
Аз минах на вариант зимни отпред, всесезонни отзад. Какво да кажа...няма пари за нови зимни.
Втора употреба гуми не взимам. В карен случай - регенерат, но те са на цени почти като за нови.

Чет Ное 09, 2006 12:32 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Искренно ви благодаря
АААА ти си стимула!!!!! ок, но не забраяй кой си?

Съб Ное 11, 2006 10:26 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Аз съм със "Sawa" (или "Sava" се пише).Доволен съм.

Съб Ное 11, 2006 11:28 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]