|
 |
 |
|
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 12:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|
Днес се навършват 17 години от историческия 10-ти ноевмри, 1
Автор |
Съобщение |
soulkeeper
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:12 pm Мнения: 624 Местоположение: Стара Загора
|
 Днес се навършват 17 години от историческия 10-ти ноевмри, 1
10 Ноември 2006
Какви са асоциациите и спомените на българите за комунизма, попита на този ден репортерът Ирена Маринова.
Отговорите варират от червената пионерска връзка и ходенето по олимпиади и лагер-школи, през липсата на бедност, до силния държавен контрол.
На този ден преди 17 години Тодор Живков бе свален от власт и започна прехода.
Какво си спомнят днешните българи от времето на соца? Попитахме и политиците, и гражданите.
"Бедността в България не беше такава, каквато е в момента и нямаше толкова голямо разделение."
"Някакъв контрол, който беше много силен."
"Беше добре, имам добри спомени, на олимпиади ходехме, на лагер-школи."
"Хората изпитваха културен шок от тублерон, от четири вида сирене, възможността да съществуват четири вида сирене ги докарваше до умопомрачение".
"Все пак не беше свързан с вафла, не беше свързан със столова манджа."
Независимо от спомените - добри и лоши, всеки помни къде е бил, когато чул новината, че Тодор Живков е свален.
Жени Живкова: "На 10-ти ноември си бях в къщи."
Коста Цонев: "Тук си бях в София и наблюдавах по телевизията какво става."
Андрей Пантев: "На 10-ти ноември си бях в родния град Видин, нямаше ток вече, имаше режим."
btv.bg
_________________ FIAT - TIPO 2.0i
|
Съб Ное 11, 2006 12:47 am |
|
 |
Rayo
|
избщо не се сетих за това вчера. Ама изобщо, въпреки че помня какво правих него ден и къде бях. Помня как изглеждаше Т.Ж. като показваха кадри от съответния пленум по телевизията същата вечер.
|
Съб Ное 11, 2006 10:00 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|