Дата и час: Вто Юли 08, 2025 10:28 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Верно ли че Гражданската ще се вдигне двойно???? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Верно ли че Гражданската ще се вдигне двойно????
Абе верно ли ще има яка промяна в застраховката гражданска отговоеност, баща ми каза че чул от някой че до края на месеца можем да си платим застраховката на старите цени, а след това щяла да е повече от двойна.... :shock: , предвид това къде живеем изобщо няма да се учудя :twisted: , а някой от вас чувал ли е нещо по вапроса....

Сря Ное 08, 2006 12:09 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST Re: Верно ли че Гражданската ще се вдигне двойно????
phoenix написа:
Абе верно ли ще има яка промяна в застраховката гражданска отговоеност, баща ми каза че чул от някой че до края на месеца можем да си платим застраховката на старите цени, а след това щяла да е повече от двойна.... :shock: , предвид това къде живеем изобщо няма да се учудя :twisted: , а някой от вас чувал ли е нещо по вапроса....

:? И миналата година така плашеха... Не казвам, че и тази година пак е фалшива тревогата, може и да е вярно... ама според мене няма логика сега да те застраховат по едни цени, пък после по други... :-( Според мен просто започва предколедната кампания на застрахователите както всяка година... първо слухове, после реклами... накрая на всяко кьоше/магазин висят и ти се молят да си направиш застраховката като ти предлагат куп "компенсации" ако го направиш при тях... Мисля и тази година да си изчакам седмицата около и след Коледа за да свърша тази работа.

Сря Ное 08, 2006 12:17 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Предполагам, че ще има доста по-скъпи добавъци за тези коли които ще напускат пределите на страната... щото нали отпада "зелената карта".

Сря Ное 08, 2006 12:27 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Вярно е, че ще поскъпнат но не двойно. По тази причина аз моята гражданска за следващата година вече я сключих и само чакам да стане 1ви Януари за да лепна стикера. Миналия месец струваше 90 лв - сега струва 109. Догодина можело да стине 139 но не и 180 (чак двойно).

Сря Ное 08, 2006 12:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Вижте какво пише днес в."Стандарт"

Цитат:
Застраховката за кола скача двойно
Цената на “Зелена карта” пада от януари

Застраховките "Гражданска отговорност" може да поскъпнат до 2 пъти от януари 2007 г. Причината е, че те ще важат за цялата територия на ЕС. Застрахователните компании все още не обявяват цените си, за да видят какво ще направят техните конкуренти. Според предварителните заявки в Комисията за финансов надзор застраховката за коли с обем на двигателя до 1800 куб.см трябва да струва от 88 лв. до 245 лв., което е около 50% увеличение. Но е възможно компаниите да обявят първоначално едни цени, а после заради конкуренцията да ги свалят.
Застрахователно дружество "Витоша" ще определя цените по три критерия - възраст на водача, обем на двигателя на колата и регистрация на собственика - в голям или малък град. Така застраховката ще струва най-скъпо за младежите в София, който карат мощни коли. Подобни критерии сигурно ще имат и други компании.
По-малко катастрофи правят водачите на възраст от 28 до 50 години, каза Йордан Генчев, главен изпълнителен директор на "Витоша". Според статистиките на други застрахователи по-рисковите шофьори са тези под 21 и над 70 г. Няма данни, че жените катастрофират по-малко.
От януари с една "Гражданска отговорност" ще се пътува във всички страни от ЕС. Затова цената на "Зелена карта" може значително да падне. Тя ще се купува от шофьорите само за пътуване в 15 страни от системата "Зелена карта", които са извън ЕС. Сред тях са Сърбия, Македония и Турция. Някои компании ще дават застраховка за тях с доплащане към "Гражданска отговорност".

Сря Ное 08, 2006 12:52 pm
UNREAD_POST 
И сега какво, да се мятаме ли да си правим застраховки докато са тези цени или сега или после все тая, може пък да се сетят за тези дето се изхитряват отпреди, нещо да се доплаща или някакви допълнителни такси заради смотаната европа....

Последна промяна phoenix на Сря Ное 08, 2006 4:17 pm, променена общо 1 път

Сря Ное 08, 2006 1:15 pm
UNREAD_POST 
Не бързайте да сключвате застраховка Г.О. :!:
Това се прави в последните дни на годината :idea: (трябва ли да обяснявам, защо :roll: )

Сря Ное 08, 2006 1:20 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Цитат:
може да поскъпнат до 2 пъти от януари 2007 г.

Удебелил съм ключовите думи. Това означава, че не е сигурно дали въобще, и максимум двойно. В текста има и друга грешка - от 80 на 250 са по-скоро 500% или петорно отколкото 50%. А дори и да има промени чак на края на годината - те ще се корегират някак си - няма да ми остане невалидна застраховката - най-много да трябва да доплатя за да е валидна в чужбина (а агента каза, че тя и сега била валидна). Освен да съм спечелил като съм избързал - не ми се вярва да съм се прецакал.

Сря Ное 08, 2006 1:29 pm
Профил
UNREAD_POST 
и аз не вярвам да съм се прецакал - моята застраховка е валидна до 03.09.2007 г. и струва 89 лв. като ми дадоха без пари и бензин за 30 лв / демек общия мастраф е 59 лв. / - тва в Лев инс / това не е реклама, а далавера :wink: /

Сря Ное 08, 2006 2:16 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]