Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 12:18 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Към разбиращите от монитори 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол

Мнение Към разбиращите от монитори
здравейте, избрал съм си този монитор http://www.jmt.bg/?go=100&jgroup=51&jsu ... onent=9995 някой има ли представа как са като качество тези японки? и не само де по принцип не съм много в час с мониторите та ако някой каже какви са минималните изисквания, които трябва да имам, как се проверява за изгорели пиксели Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 абе въобще всичко ще ми е от полза. мерси предварително.

Пет Окт 20, 2006 10:38 pm
Профил
Мнение 
навремето имах 14 инчов от същата марка -- супер си беше. Каква му е разд. способност ? Виждал ли си го да работи ?
Минават за едни от добрите мотитори.
Събери повече мнения.
Р

Пет Окт 20, 2006 10:48 pm
Фиат идол
Фиат идол

Мнение 
Rayo написа:
навремето имах 14 инчов от същата марка -- супер си беше. Каква му е разд. способност ? Виждал ли си го да работи ?
Минават за едни от добрите мотитори.
Събери повече мнения.
Р

ами не съм го виждал да работи, утре евентуално. събирам повече мнения :) !

Пет Окт 20, 2006 11:21 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Избора си е твой, но защо точно тази неизвестна марка?
За тези пари можеш да си вземеш нещо марково, със същата гаранция, и без въпросите които те притесняват... :)

Тук с риск да се изложа, мисля че при плазмените екрани няма загуба (изгаряне) на пиксели). Ако греша, някой да ме поправи... Yellow_Flash_Colorz_PDT_20

Пет Окт 20, 2006 11:55 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
За мен е абсолютно непозната марка, но това изобщо не значи че е лош. На твое място като гледам цената в линка който си посочил/ако ще го вземаш нов разбира се/ бих взел нещо по-популярно като марка.
Инъче виж на http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... Test.shtml. Това тест за монитори. Има различни цветови схеми и фигури. Основно правило при тестване с тази програма е във всички части на екрана да виждаш ясно детайлите, да няма изкривяване, замазване и т.н.

Пет Окт 20, 2006 11:56 pm
Профил
Мнение 
Марката е сериозна, нищо, че не е позната на нашият пазар!

Съб Окт 21, 2006 12:04 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Е, плазмен за монитор... не мисля, че е добра идея. Според мен проблемът с изгорелите пиксели малко се преувеличава, да не говорим, че много фирми поемат гаранции в това отношение.

Iiyama не е толкова неизвестна марка (отделен въпрос, че според мен има компании, които са по-напред с материала). За модела: яркостта и контрастта са задоволителни, скоростта на реакция - криво, ляво, но ъглите на видимост не ми харесват (особено във вертикала). Също така не бих го купил точно оттам...

В крайна сметка и за мониторите важи, че е от значение преди всичко за какво ще го ползваш и колко пари си готов да отделиш... :D

Съб Окт 21, 2006 12:13 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
Това ми напомня вица за Ладата, която спряла до един Майбах на светофара и шофьорът на Ладата попитал "Как е колега, върви ли колата?" "Ами върви" "Защото гледам, не ги карат много." :D

Не съм достатъчно в крак с новото поколение, но при ЕЛТ iiyama определено бяха най-престижните монитори и еталон за останалите.

Съб Окт 21, 2006 2:01 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол

Мнение 
аз също мисля, че не е съвсем безисвестна марка. ще се въздържа да поискам съвет какъв монотор да търся, защото знам какво ще стране. дотук мненията ми бяха, полезни, благодаря. а откъде д аго взема, коя фирма е сериозна по отношение на гаранцията

Съб Окт 21, 2006 7:22 am
Профил
Член на клуба
Член на клуба

Мнение 
Ако има голяма гаранция и ако му направят тест за пиксели пред теб - не вярвам, че има проблем ...

Съб Окт 21, 2006 2:41 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Илияма са равни на Вюсоник при мониторите, не знам дали ти говори нещо, все едно мерцедес и ролс ройс.
Перфектни монитори са. Този е нисък клас, 8мс. време на закъснение. Ако му е добра цената-взимай го!
Проверява се за изгорели пиксели с програмката Nokia monitor test, има и други! Пускаш бял екран и ги виждаш с просто око. Над 5 субпиксела е за рекламация! На тези монитори, кусура им е цената!

Съб Окт 21, 2006 3:58 pm
Профил ICQ
Мнение 
По джоба ли ти е - взимай. Това е марка, от която останалите се учат. Нищо че е нисък клас.

Съб Окт 21, 2006 4:07 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]