|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 1:55 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Сложна ситуация с полицията и една катастрофа...
Автор |
Съобщение |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Сложна ситуация с полицията и една катастрофа...
Днес мой близък приятел бе блъснат с колата си от кола, карала в насрещното на бул. К.Величков.
Жалките некадърници от виновната кола, платили на полицаите и те написали в протокола, че вината е изцяло на моя приятел от пострадалата кола. Мърлячите не са имали дори гражданска отговорност.
Сега на него няма кой да му оправи колата и да му плати пари, няма и каско... а от неговата застраховка говедцата ще си оправят тяхната кола...
Кажете какво, според вас може да се направи... как може да се напише истината и вината да бъде реално на виновния в случая...
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Окт 18, 2006 7:06 pm |
|
 |
iakudza
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 06, 2006 6:41 pm Мнения: 86 Местоположение: Плевен
|
Ами ако не стане пред началника на РПУ-то (а всеки си има определен приемен ден от седмицата-така че не може да го няма постоянно  само мисля че трябва да си запишете час )откъдето са полицаите написали акта-лощо може да се стигне до граждански съд!А там ще гледат написаното в акта!Но не само него!Искам да те питам твоя приятел дали казва обективната истина или неговата истина?Като са му писали акта е трябвало да запише възраженията си(което 100% саму казали!) в долната му част!!!И дали е написал,че има такива?Сам ли е бил твоя приятел?Няма ли други свидетели(очевидци)?
_________________ Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
Последна промяна iakudza на Сря Окт 18, 2006 7:47 pm, променена общо 1 път
|
Сря Окт 18, 2006 7:46 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Наистина гадно... Човека има ли свидетели?
Опасявам се че е късно - трябвало е да пише възражение!
Но ако са нямали гражданска то тогава полицаите са направила фалшив протокол, как обаче се обжалва - идея нямам, според мен да ходи в КАТ и да подава жалба на основата фалшивия прокол за ПТП!
|
Сря Окт 18, 2006 7:46 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Мисля че не е написал възражение... но има свидетели - 2-ма...
|
Сря Окт 18, 2006 8:41 pm |
|
 |
nasty
Кара кола
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 4:42 pm Мнения: 287 Местоположение: Костинброд
|
ми а не става ли по това че са нямали гражданска.....то се прави и със стара дата ама знам ли може и тва да опита
_________________ Punto 1.2 16v Sporting
|
Сря Окт 18, 2006 8:54 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Mazgarev написа: Мисля че не е написал възражение... но има свидетели - 2-ма...
Възражение може да се напише в три-дневен срок от съставянето на акта!
Нека приятелят ти отиде в КАТ, да изиска акта и да напише възражението и да
опише фактите така както са според него!
Работата е сериозна! Най-добре да потърси помощ на адвокат.
Мога да ти препоръчам двама колеги от София - ако се интересуваш пиши ми лично!
|
Сря Окт 18, 2006 8:55 pm |
|
 |
dfxc753
Кара Фиатче 126
|
kiro_of_the_day написа: Mazgarev написа: Мисля че не е написал възражение... но има свидетели - 2-ма... Възражение може да се напише в три-дневен срок от съставянето на акта! Нека приятелят ти отиде в КАТ, да изиска акта и да напише възражението и да опише фактите така както са според него! Работата е сериозна! Най-добре да потърси помощ на адвокат. Мога да ти препоръчам двама колеги от София - ако се интересуваш пиши ми лично!
Че е подписал АУАН и не е вписал възражения , няма никакво значение. Може в писмен вид , свободен текст до съответния началник да изложи възраженията си като впише и свидетелите на ПТП и опише ситуацията .А относно изискването на АУАН за да впише в него възражение никой няма да му го предостави :arrow: това не е на ти куклата , дай си ми парцалките :!: Ако е минал 3 дневния срок ,да изчака НП и да обжалва в съда.
Успех :idea:
Сря Окт 18, 2006 10:07 pm |
|
 |
LuckyMan
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Авг 25, 2005 4:41 pm Мнения: 35 Местоположение: София
|
Kolega там властва мисля беше 3-то районно,почти е невъзможно да стигне до началника това е районното с най много случай на ДОКАЗАНА корупция. :evil: :!:
_________________ Аlfa Romeo 145 1.6 BOXER 103hp
|
Чет Окт 19, 2006 9:48 am |
|
 |
Abarth.
|
Точно на светофара "тарикатите" изпреварват трамвая и минават в насрещното за да не чакат :evil:
|
Чет Окт 19, 2006 10:03 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
Abarth. написа: Точно на светофара "тарикатите" изпреварват трамвая и минават в насрещното за да не чакат :evil:
Точно това е станало... той е обръщал посоката и е използвал трамвая за гръб, понеже и колите са спрели... а онзи го е блъснал.
|
Чет Окт 19, 2006 12:53 pm |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
Mazgarev написа: Abarth. написа: Точно на светофара "тарикатите" изпреварват трамвая и минават в насрещното за да не чакат :evil: Точно това е станало... той е обръщал посоката и е използвал трамвая за гръб, понеже и колите са спрели... а онзи го е блъснал.
Хммм... правилно ли разбирам, че твоя човек е правил обратен завой (на булевард с трамвайни линии в средата)? Ако е така както съм го разбрал - това по закон е нарушение и вече може да се спори кой е по-виновен.. и в такива случаи се приема, че този, който е извършил първи нарушение е виновен. :?
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Чет Окт 19, 2006 2:08 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
Да... нарушение от негова страна е имало, но не е бил той виновен!
Да пишеше в протокола че вината е и на двамата и онзи да имаше гражданска въобще нямаше да има проблеми. Но в протокола да се пише фалшива гражданска и вината да се хвърля изцяло върху човека, който е направил маловажното нарушение е недопустимо...
Първи нарушението очевидно е направил каращият в насрещното.
Ситуацията е малко сложна... на това място завива трамвая и има пресечка на няколко метра - ул.Пиротска. Той се е явил като излизаща от пресечката кола на няколко метра просто преди улицата. Той е бил все едно излизащ от ул.Пиротска. Използвал е че колите са спрели и трамвая също и че отсреща няма коли и е тръгнал да прави маневрата. За да го удари между вратите обаче - това говори че другият е имал поне секунда да реагира и не го е направил.
Всеки човек знае че пред спрял камион, рейс или трамвай може да изкочи човек. Ако не е бил той с колата ами е бил човек... ако в този момент трамвая от отсрещната страна е тръгнал да завива? Тогава какво щеше да стане не ми се мисли...!
Въпроса е там че и двамата са направили нарушение. Но за катастрофата е изцяло виновен каращият в насрещното. И ако в протокола пишеше че двамата имат вина и че другият няма гражданска - всичко щеше да е наред... Проблема обаче е там - в корупцията... и как на виновният ще му изплатят колата от застраховката на моя приятел, а на него няма да му платят и лев и ще му вземат и точки и ще има и наказания.
Не може за едни всичко, а за други нищо, нали?
|
Чет Окт 19, 2006 3:00 pm |
|
 |
LuckyMan
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Авг 25, 2005 4:41 pm Мнения: 35 Местоположение: София
|
Излючая,въпроса с гражданската в случая се води ''съ вина'' и двамата ако разбира се всичко е ок получавате по 50% от гражданската.
Но ако другата е фалшива не знам :roll:
_________________ Аlfa Romeo 145 1.6 BOXER 103hp
|
Чет Окт 19, 2006 3:39 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
По какво съдиш, че е виновен оня който кара в насрещното ? Как ги степенуваш ? Според мен, ако съм разбрал правилно ситуацията е била следната. Трамвай в средата. Твоя приятел прави обратен завой пред трамвая, а оня го нацепва във вратите тъй като изпреварва трамвая от лявата му страна. По кое съдиш че само той е виновен. Аз мога да изброя поне 2 нарушения на твоя приятел, докато за другия то е само 1. Твоя приятел прави обратен завой в ЗОНА НА КРЪСТОВИЩЕ (тъй като трамвая е бил спрял до колкото разбрах). След което там има и пешеходна пътека. Освен това има и маркировки забраняващи дори настъпването им. Докато за 1-вия нарушението е само че е карал в насрещното. Аз ако съм на мястото на КАТ-аджийте и ситуацията е така както съм я описал 100% и аз щях да напиша на твоя приятел.
|
Чет Окт 19, 2006 3:40 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
Не е било така... не е било в зона на кръстовище и не е върху пешеходна пътека. Дадах за пример че е могло да бъде излизаща от кръстовището на няколко метра кола или пресичащ човек.
И единия и другия е нарушавал маркировката. Но онзи е карал без видимост и е задминавал трамвая от лявата му страна с минимум 50км/ч.
Ти ако беше на мястото на КАТ едва ли щеше да напишеш че вината е само на единия и то на този който няма ГО (освен ако онзи не е бутнал някой лев, нали)
Това което е трябвало да пише е че вината е била и на двамата и да се отбележи нередовните документи.
|
Чет Окт 19, 2006 3:51 pm |
|
|