|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Какво гориво да зареждаме и къде?
Автор |
Съобщение |
iakudza
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 06, 2006 6:41 pm Мнения: 86 Местоположение: Плевен
|
 Какво гориво да зареждаме и къде?
Винаги има оплаквания от некачествено гориво!И съответно такова което ни кара да почувстваме колата "доволна".Това не е РЕКЛАМА :!: :!: :!: Нека всеки каже личните си впечатления-за доброто на колите ни и нашите нерви!Хубаво е да се отвори дума и за добавките,които е добре да се използват през различните сезони и за различните двигатели(имам предвид различните модели,не само дизел и бензин).
Ако админите решат да преместят темата в друг раздел,за да може да е достъпна за всички.
_________________ Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
|
Чет Окт 12, 2006 12:19 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Какво гориво да зареждаме и къде?
iakudza написа: Винаги има оплаквания от некачествено гориво!И съответно такова което ни кара да почувстваме колата "доволна".Това не е РЕКЛАМА :!: :!: :!: Нека всеки каже личните си впечатления-за доброто на колите ни и нашите нерви!Хубаво е да се отвори дума и за добавките,които е добре да се използват през различните сезони и за различните двигатели(имам предвид различните модели,не само дизел и бензин). Ако админите решат да преместят темата в друг раздел,за да може да е достъпна за всички.
Горивата са обсъждани много. Потърси с търсачката.
|
Чет Окт 12, 2006 12:22 pm |
|
 |
iakudza
Кара Фиатче 126
|
Ами търсих и отговорите обикновено са в различни теми.Това ми беше и идеята да се събере в едно темата  Предполагам инфото ще е полезно за всички.
_________________ Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
|
Чет Окт 12, 2006 12:26 pm |
|
 |
Ferrari
|
Карам с 95, като най-добритв горива за мен са на Лукойл и Shell V-Power 95.
|
Чет Окт 12, 2006 1:32 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
ОМВ и Лукойл 95. Много кофти неща ми се случват с тоя V-power на Шел. Колата не се държи нормално с него. Мисля че го кръщават нещо. Аз зареждам от шела на Бели брези де. От там 95 ми се стори по-добре.
|
Чет Окт 12, 2006 1:44 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
ГАЗ- БЕНЗИН на ЕКО ЕЛДА мисля че се казваше
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Окт 12, 2006 1:59 pm |
|
 |
Spursy
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 10, 2006 12:40 am Мнения: 12 Местоположение: София 15 Младост
|
Не зареждайте в Шел! Това просто е съвет от мен. Виждал съм нови коли как ги довлачват до сервизи само заради бензина на шел. Газта също им е гадна!
Аз зареждам 95 от Лукойл и ОМВ.
|
Чет Окт 12, 2006 2:32 pm |
|
 |
doofiat
|
|
Чет Окт 12, 2006 2:47 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
- бензин - Шел 95, ЛукОйл 95
- газ - Лукойл, Шел
струваше ми се, че с газта на ЛукОйл гори по-малко но се оказа че не е така
от OMV не зареждам, заради тъпото им отношение към клиентите
Чет Окт 12, 2006 2:58 pm |
|
 |
Spursy
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 10, 2006 12:40 am Мнения: 12 Местоположение: София 15 Младост
|
Въздържайте се от бензиностанци Темпо. Предлагат много гаден бензин и газ. Самия бензин е пълен с примеси, а газта я взимат от шел, затова е толкова гадна.
Какво е мнението ви за бензиностанции "О5". Преди като карах ладата на газ ми се струваше, че там е добра.... за бензина нямам мнение защото О5 не ми е наблизко и не зареждам там. Кажете вие?
|
Чет Окт 12, 2006 3:16 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Spursy написа: Въздържайте се от бензиностанци Темпо. Предлагат много гаден бензин и газ. Самия бензин е пълен с примеси, а газта я взимат от шел, затова е толкова гадна.
Какво е мнението ви за бензиностанции "О5". Преди като карах ладата на газ ми се струваше, че там е добра.... за бензина нямам мнение защото О5 не ми е наблизко и не зареждам там. Кажете вие?
нещо май Шел ти е в черния списък

Чет Окт 12, 2006 3:26 pm |
|
 |
dimo4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 25, 2006 1:27 pm Мнения: 128 Местоположение: Кърджали
|
 Газ/Бензин
sev написа: от OMV не зареждам, заради тъпото им отношение към клиентите
Съгласен съм с колегата, а уж предлагат по-висок стандарт - и никога не ми мият предното стъкло :evil: :evil: :evil:
Аз зареждам в Петрол, смятам че газта им е добра, безнина също/А 95 или 92/!!!
_________________ ФИАТ УНО 1.1 '86 г.
Lz 1 DSJ
Истината е някъде там!
http://new.omegabg.net/index.php?mforum=fiatunobg
|
Чет Окт 12, 2006 3:47 pm |
|
 |
Spursy
Кара детска количка
|
sev написа: нещо май Шел ти е в черния списък 
Определено!
Имам един приятел с голф2 (забавно е знам) на газ. Преди зареждаше от там. Често му се случваше колата да пали по-трудно... сякаш е задавена, понякога запали и изгасне, друг път двигателя работи неравномерно и скача и т.н. Мислеше да тръгне по сервизи да го оправят.
Казах му да зареди няколко пъти в О5 защото знам на мен какви номера ми правеше ладата като зареждах в Шел. Ако искайте вярвайте но като започна да зарежда от О5 голфа спря да прави тези неща! За мен не е случайно две съвсем различни коли да имат сходни проблеми които да се оправят само с смяна на бензиностанцията.
За бензина какво да кажа.... има толкова боклуци в него, че не е истина. Веднъж бях на сервиз и докато чаках видях как докараха един нов джип тоьота. Като го погледнаха майсторите започнаха да си говорят помежду си, че и този е зареждал в шел. попитах ги за какво става дума и те ми обясниха, че от прословутата добавка в шел бензина, служеща за отстраняване на нагари и т.н. са се стопили някакви чаркове...
|
Чет Окт 12, 2006 3:59 pm |
|
 |
iakudza
Кара Фиатче 126
|
Хмм странно мнение имате за Shell  аз доста често зареждам от там(имам предвид тези в Плевен) и засега нямам оплаквания.Дори последният път като пътувах за София заредих за около 30тина лева и пак колата вървеше добре.За уточнение имам предвид
Brava 1.6 16V.Добре е,че някои вече споменаха газ-та  Моля споделете мнение и за дизела.А и ако може драснете някой ред за подходящи добавки.
|
Чет Окт 12, 2006 4:16 pm |
|
 |
doofiat
|
 Re: Газ/Бензин
dimo4ko написа: sev написа: от OMV не зареждам, заради тъпото им отношение към клиентите
Съгласен съм с колегата, а уж предлагат по-висок стандарт - и никога не ми мият предното стъкло :evil: :evil: :evil: Аз зареждам в Петрол, смятам че газта им е добра, безнина също/А 95 или 92/!!!
Ебават се със миенето на стъклото щото не им плащат и те са нагли и ако не им се плати няма да ти измият стъклото. Тарикатчета!
|
Чет Окт 12, 2006 4:17 pm |
|
|