|
|
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 11:14 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
madgogo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 2:08 pm Мнения: 78 Местоположение: Разград
|
 Поредната гръцка измама
Та значи получих като подарък Моторола L6 i-mode.
Голям кеф в началото, а после последва изненадата, няма mp3, мизерни 2МВ памет и.т.
А иначе, ГОЛЯМАТА далавера i-mode.
Като порових в интернет се оказа, че L6i и L6 i-mode нямат нищо общо.
Първият е подобрена версия на L6, докато втория си е просто един тъп телефон на сравнително висока цена.
L6 i-mode (или това което предлагат от Германос и Глобул,не се знае точния модел) от е т.нар ODM (Original Designg Manufacturing) на некви китайци Chi Mei Communication.
т.е. само капаците са му май на моторола, хардуера е на Mitsubishi(пробвах няколко секретни кода на митсубиши и наистина работеха).
Още повече, че заради тази боза i-mode са похарчени доста други функции. А в крайна сметка си е един прост GPRS и нищо повече, за който ако ти трябва има супер по тънка оферта на вивател за 1 GB срещу 34 лв..
И най-интересното е накрая:
Германос продават L6 на свободна продажба (т.е. без СИМ) при цена от 199 лв, срещу които получаваш плейване на MP3, MP3 като ringtone, 10 МВ памет, видео.
Пак германос и глобул предлагат L6 i-mode при цени:
Цена само на телефона или телефон с промоционален b-connect безплатен абонамент за i-mode сайтове и 5 MB безплатен GPRS до 31.10.2006- за 239лв.
Срещу които пари получаваш: боза i-mode (всъщност един обикновен браузър, всеки друг пак става), 2 МВ памет, MIDI за ringtone, няма Мп3 няма видео.
В крайна сметка това е поредната измама на гърците - това незнам дали го има на друго място плащаш повече, получаваш по-малко.
А и изобщо не им се връзвайте на I-mode "великия интернет", нищо повече от GPRS не е поразлично от GPRS-a на Мтел или Вивател, само дето последния го предлага за супер цена.
Жалко, че ми е подарък иначе досега да съм го метнал по някой консултант на Германос или Глобул
И за край, а и ми се струва че се връзва с това което искам да кажа.
Просто няма как Глобул да си измислят по тъп слоган "Най-доброто предстои", за каквото и да си дал пари на Глобул сега си се набутал защото "Най-доброто предстои", гледай напред, забрави парите които си им дал, ами по скоро се вземи в ръце и почвай да спестяваш за следващото велико предложение на Глобул или Германос (все тая).
|
Сря Окт 11, 2006 10:19 am |
|
 |
izviatkov
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 9:55 am Мнения: 3 Местоположение: Стара Загора
|
Не мога да разбера този форум какво общо има с Глобул М-тел че и Вивател. В крайна сметка те ти предлагат - ти избираш, дали ще ползваш аймод или каквато и да е друга услуга. Никой на сила не те кара. Мисля че не е тук мястото да се обиждаме.....
|
Сря Окт 11, 2006 11:29 am |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
izviatkov написа: Не мога да разбера този форум какво общо има с Глобул М-тел че и Вивател. В крайна сметка те ти предлагат - ти избираш, дали ще ползваш аймод или каквато и да е друга услуга. Никой на сила не те кара. Мисля че не е тук мястото да се обиждаме..... абре нека човека си сподели болката...
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Сря Окт 11, 2006 5:48 pm |
|
 |
Слав
|
В интерес на истината човека е напълно прав!!!
И евалата, че го споделя, за да може хората, които не са запознати да не се набутват.
И още нещо-може и да сме автофорум, но затова си има и Общи приказки и, където можеш да си пишеш каквото решиш, така че горната забележка беше много неуместна според мен :idea:
|
Сря Окт 11, 2006 6:02 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:29 pm, променена общо 1 път
|
Сря Окт 11, 2006 6:36 pm |
|
 |
Ernom
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Май 30, 2005 11:32 am Мнения: 84 Местоположение: София, Западен парк
|
 Re: Поредната гръцка измама
madgogo написа: ... за каквото и да си дал пари на Глобул си се набутал ... Чиста проба истина! И това е така за всички гръцки инвестиции в България. Вярно е, че основната цел на всеки бизнес е извличане на максимална печалба. Но има и такива неща като зачитане интереса на потребителите и обществена ангажираност. За гърците обаче тия неща нищо не значат. Всеки грък, преди да вкара и 1 ст. в България, предварително е проучил изоснови данъчното, трудово-осигурителното и търговското законодателство и е видял слабите места. След това влиза в страната и гледа да отмъкне колкото може повече. Няма как да е иначе, като се има предвид, че подлостта е особено ценена добродетел у гръцкия народ. А това пък намира израз на много нива - от всекидневните човешки взаимоотношения до търговската практика, външната политика и пр. izviatkov написа: Не мога да разбера този форум какво общо има с Глобул М-тел че и Вивател. В крайна сметка те ти предлагат - ти избираш, дали ще ползваш аймод или каквато и да е друга услуга. Никой на сила не те кара. Мисля че не е тук мястото да се обиждаме.....
Айде сега да не си обясняваме кво точно значи "Общи приказки"! Ако толкова ти тежи, сподели кой, къде и как точно те е обидил, бе сине майчин.
Сря Окт 11, 2006 6:59 pm |
|
 |
Immortal
|
Човека или е грък (Ясу!), или работи в Глобул (пак Ясу!). Затова вероятно се обижда
Иначе доброто, което предстои не е i-mode (което си е чиста глупост, според мен), а тръгването на G3 UMTS мрежата на Глобул, (която вече работи в София, Пловдив, Варна и Бургас - по данни от Глобул). Обещал съм на жената (и на себе си), да си купим по един G3 телефон (аз си харесах засега SE K610, а жената си хареса Samsung Z350).
Не искам да им правя реклама, но Глобул са далеч по-коректни от еврейско-австрийско-незнам какъв си оператор М-Тел. Бил съм абонат и на двата оператора, гърците са едни гърди напред. И без да ми скачате сега, никой не може да ме убеди в противното.
|
Сря Окт 11, 2006 8:22 pm |
|
 |
izviatkov
|
Да работя в Глобул и не ме е срам от това. А ето този Ernom сигурно работи при някой работодател грък и мноооого ги разбира нещата.... А може и някякви други вземания - давания да е имал с гърци.
А пък за Глобул може да си поговорим друг, път явно тук ще оплюваме гърците.......
|
Чет Окт 12, 2006 11:08 am |
|
 |
Nino
|
izviatkov написа: Да работя в Глобул и не ме е срам от това. А ето този Ernom сигурно работи при някой работодател грък и мноооого ги разбира нещата.... А може и някякви други вземания - давания да е имал с гърци. А пък за Глобул може да си поговорим друг, път явно тук ще оплюваме гърците.......
Ей приятелю, я по-спокойно... защото в момента правиш АНТИРЕКЛАМА с поведението си.Абонат съм на Глобул точно 5 години и ако взема да пиша няма да ми стигне деня.Аз работя в банка, за моя радост нямаща нищо общо с гърци, но мога да ти пиша още един ден какви мазала направиха с такива които имат нещо общо.Колегата Ernon e АБСОЛЮТНО ПРАВ.... или ти не четеш вестници, където през ден пише за свинщините им като работодатели в южна България с прословутите цехове и цехчета!!! Дай боже по-скоро да дойде денят в който и БЪЛГАРСКИЯТ СПЕКУЛАТИВЕН КАПИТАЛ започне да върши тези работи при тях... а той неминуемо ще дойде, уверявам те!
|
Чет Окт 12, 2006 11:37 am |
|
 |
madgogo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 2:08 pm Мнения: 78 Местоположение: Разград
|
Да пуснах поста просто да си споделя мнението, нищо че е авто форум.
А и ако някой прочете поста да има информация да не се набутва ако е решил да си вземе точно това.
Много ме дразни, че в БГ много често всеки се опитва да те прецака, особено когато продава нещо.
Напр. на клиента не се дава пълна информация, не се предлагат алтернативи и т.н..
Спомням си, че бившият менидър продажби на Германос беше казал в интервю
"За нас предизвиктелство са информираните клиенти.", предполагам защото по трудно могат да ги набутат с нещо.
Дразни ме че никой не гледа да ти свърши работата, ами иска да ти натика нещо в ръцете и после "Оправяй се".
|
Пет Окт 13, 2006 9:09 am |
|
 |
izviatkov
|
madgogo написа: Да пуснах поста просто да си споделя мнението, нищо че е авто форум. А и ако някой прочете поста да има информация да не се набутва ако е решил да си вземе точно това. Много ме дразни, че в БГ много често всеки се опитва да те прецака, особено когато продава нещо. Напр. на клиента не се дава пълна информация, не се предлагат алтернативи и т.н.. Спомням си, че бившият менидър продажби на Германос беше казал в интервю "За нас предизвиктелство са информираните клиенти.", предполагам защото по трудно могат да ги набутат с нещо.
Дразни ме че никой не гледа да ти свърши работата, ами иска да ти натика нещо в ръцете и после "Оправяй се".
Тук си абсолютно прав . От търговците в магазините се искат продажби , колкото повече толкова повече бонуси получават. И те естественно гледат по всякякъв начин да ти продадат "нещо", а после ти се спасяваш както можеш.
|
Пет Окт 13, 2006 9:45 am |
|
 |
bright
Кара кола
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 12:59 pm Мнения: 230 Местоположение: Варна
|
в тая връзка искам да споделя (предупредя) всички мениджъри и търговци работещи в гръцки фирми за политиката по отношение на персонала. Да предположим, че имаме екип търговци от няколко човека и един началник за тях. По-горе стоящия от този началник си избира един млад и амбициозен търговец от долното ниво и в разговор на 4 очи му заявява, че ще го направят шеф на екипа, ако постигне определени резултати. Постигането на тази цел обаче най-често изисква почти денонощен труд от "мераклията" за повишение. Същевременно прекия му началник и хабер си няма какво става, докато един ден си сменят местата с амбициозното "копеле". След няколко дни избират следващ служител, желаещ издигане и така докато ги изцедят всички. И така колеги - огледайте се да не би случайно да има желаещи за Вашия стол.
_________________ Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
|
Пет Окт 13, 2006 11:51 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|