Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 8:20 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Колеги внимавайте - "изгорях" на Симеоновско шосe 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Колеги внимавайте - "изгорях" на Симеоновско шосe
Не в буквалния смисъл, а с една от тия скрити камери дето дебнат за скоростта. Засекли са ме с 81 км/ч при разрешени 50. Получих призовка, ходих в КАТ - показаха ми на компютъра как са ме снимали гадовете... намерих начин и ми се размина акта но явно трябва да се внимава сутрин в посока от околовръсното към семинарията.

Пет Окт 06, 2006 7:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Яяяяяя, ма тия камери наистина работели и вършели някаква дейност ;)

Пет Окт 06, 2006 8:23 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
За мобилни камери или постояно монтирани? Минавал съм 2 пъти в поседните 2 седмици от там.. и ми направи впечатление, че някой /доста/ автомобили караха с около 50км :roll:

Пет Окт 06, 2006 8:50 pm
Профил
UNREAD_POST 
Явно тия които си минават всеки ден ги знаят. Според мен са мобилни но колата от която са ме снимали е била отбила в страни. Филмчето което ми пуснаха беше как минавам покрай тях.

Пет Окт 06, 2006 9:07 pm
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Явно там снимат много често.Един колега си изпати заради сина си.Дал му колата,а след това получи призовка от КАТ.Изпреварване при двойна непрекъсната линия.Със снимка!Иди доказвай,че не си камила.Така,че внимавайте там.

Пет Окт 06, 2006 9:40 pm
Профил
UNREAD_POST 
:arrow:

Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 4:42 pm, променена общо 1 път

Пет Окт 06, 2006 9:42 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Sko написа:
Съчувствам на колегата за глобата, която е отнесъл, но се радвам, че малко по малко се появява някакъв контрол. Има още доста местенца из София, където слагането на камери ще се отрази добре - едното - подлезът на НДК, където след размазването на хората, чакащи на спирката на трамвая, има ограничение от 40 км/ч, но никой (ама абсолютно никой) не си прави труда да го спазва.

Абе не е баш така. Преди няколко месеца с един приятел се връщахме и той се излетя в тунела с около 80 и имаше екип на КАТ качен на спирката на тролеите и го спря. Аз понеже си бях пийнал и да не стане белята си траех (смисъл не че съм шофирал, ама да не ги издразня и да го отпорят яко) и само ги слушах как спорят. А приятела понеже се прави на голем отворко и вика, че нямало знак, и полицая му отвърна: КАК ЩЕ НЯМА БЕ? ДА ТЕ ПРАТИМЕ ЛИ НА ОЧЕН. НЯ ВИДЯ ЛИ ЗНАКА? ДАЖЕ И СВЕТКА ;)
Леле паднах. И го улепиха :)

Пон Окт 09, 2006 2:34 am
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
Пълно е с камери вече...аз чакам един кашон призовки. :cry:

Изображение

Пон Окт 09, 2006 3:46 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
малкото пъти през които минавам по Симеоновско си карам с 50-55 и покрай мене само профучават все едно дявола ги гони - дано наслагат повече камери.
За подлеза на НДК - когато карам с 40 там всеки път отзад някой ми светка и свирка да карам по-бързо и затова по някога там карам с 50, но в повечето случаи гледам да е с 40-45

Пон Окт 09, 2006 10:00 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
lllubo написа:
малкото пъти през които минавам по Симеоновско си карам с 50-55 и покрай мене само профучават все едно дявола ги гони - дано наслагат повече камери.
За подлеза на НДК - когато карам с 40 там всеки път отзад някой ми светка и свирка да карам по-бързо и затова по някога там карам с 50, но в повечето случаи гледам да е с 40-45

Колега, не се обиждай, ама заради такива като тебе понякога човек прави глупости... :evil: Сега то че трябва да се спазва правилника - трябва! Ама като ти се замота някой с 50 пред тебе... и накрая ти писне и го изпревариш на двойна непрекъсната линия... И да ви пита човек що се влачите така??? Ако караш с 65 никой няма да те спре, никой няма да ти се заяжда. :roll: В много случаи произшествията стават именно заради шофьори педантично спазващи правилника... изнервят другите участници в пътното движение и ги провокират да правят опасни изпреварвания.
Не казвам да се движиме с 80, но смятам, че скорост от порядъка на 65км/ч е съвсем нормална при ограничение 50. Общо взето никой полицай не се е заял с мен до сега ако съм превишавал ограниченията с до 20км/ч.

Пон Окт 09, 2006 7:36 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
:arrow:

Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 4:44 pm, променена общо 1 път

Пон Окт 09, 2006 8:08 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Sko написа:
Mr. Sandeto, ще ме прощаваш, но точно заради превишената скорост стават повечето катастрофи. Ако не можеш да си сдържаш нервите, за да караш с разрешеанта скорост, това си е лично твой проблем и не е повод за хвалене.

Така караш и покрай училищата, нали? С 60 вместо с 40, щото никой няма да те глоби. Е, някой ден (недай си Боже) може да те глоби съдбата като отнесеш някое дете или баба. Замисли се и за това, че сега там някъде някой кара с 60 вместо с 40 покрай училището на твоето дете. Някой изнервен от намаляващият на пешеходна пътека стиснал зъби и леещ псувни прелита на трета с 80 пред работата на твоята съпруга. Замисли се.

Не искам да навлизам в спорове... но шофирането не винаги е безпрекословно спазване на правилника. Визирах широко и с добър обзор пътно платно, и по-конкретно Симеоновско шосе, че за него стана на въпрос по-горе, и че по него минавам всеки ден... и именно на него крайна дясна лента в двете посоки е неприятна за ползване... та там разни "примерни" шофьори, като се затътрят с 50 в лявото платно те провокират да правиш нарушения. И просто изказах мнение, че понякога ако всички около теб карат с 65 е по-лошо да се правиш на примерен и да се влачиш с 50, защото именно в такива ситуации караш другите да правят глупости и по този начин се получават предпоставки за ПТП. Хайде със здраве и на никой да не му дава Господ лошо.

Пон Окт 09, 2006 8:55 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
То заради такива специалисти като горе говорящите наслагаха бетонни колци. Щото няколко пъти събраха хората по спирката :(

Пон Окт 09, 2006 10:37 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Sandeto написа:
[
Колега, не се обиждай, ама заради такива като тебе понякога човек прави глупости... :evil: Сега то че трябва да се спазва правилника - трябва! Ама като ти се замота някой с 50 пред тебе... и накрая ти писне и го изпревариш на двойна непрекъсната линия... И да ви пита човек що се влачите така??? Ако караш с 65 никой няма да те спре, никой няма да ти се заяжда. :roll: В много случаи произшествията стават именно заради шофьори педантично спазващи правилника... изнервят другите участници в пътното движение и ги провокират да правят опасни изпреварвания.
Не казвам да се движиме с 80, но смятам, че скорост от порядъка на 65км/ч е съвсем нормална при ограничение 50. Общо взето никой полицай не се е заял с мен до сега ако съм превишавал ограниченията с до 20км/ч.

Една доста зловеща реклама върви по някое от радиата. В общи линни едно детенце казва, че при удар в кола с 60км/час вероятността да загине е 80%. 80% е шансът му да оживее, ако го удари кола с 50км/час. 50км/час не е случайно. Друг е въпросът, че съществуват безумни ограничения на огромни булеварди, където хора не се мяркат на километър :D И все пак не забравяйте, че тези ограничения важат за всички, особено за тези на, които им е нужен 2 пъти по-дълаг спирачен път от вашият-камиони, или някои таратайки. Разбира се, признавам си, че и аз честно не спазвам ограниченията, но се старая да ги превишавам в разумни граници и то, когато ситуацията позволява, тази преценка идва от шофьорският стаж и опит.

Пон Окт 09, 2006 11:59 pm
Член на клуба
Член на клуба

UNREAD_POST 
Когато човек се движи по пътищата, трябва да се движи с ритъма на движението. Т. Е. Не да се влачи и да пречи, но не и да хвърчи като луд. Колкото до ограниченията на скоростта, мога да кажа, че в много случеи са смешни. Да не забравяме обаче, че повечето знаци са по пътищата от времето когато автомобилите бяха предимно Соц. возила.

Вто Окт 10, 2006 12:04 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща