Дата и час: Пет Сеп 19, 2025 10:07 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
За културата на пътя 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
pugsy написа:
...който както иска да си кара,ако може да дигне и 400 това си е негов проблем....

...не е само негов проблем.....щото ако хакне някой с тея 400 , проблема става не само негов.....

Пон Авг 07, 2006 11:04 am
UNREAD_POST 
хакването как става

ако другия го засече или изкочи от "нищото" със скорост 80-130 в най лява лента или не се е огледал преди изпреварване

Пон Авг 07, 2006 11:07 am
UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
...........Мисля, че на всеки кандидат шофьор, след изпита би било редно да се пускат видео материали, защото повечето хора, като че ли не вярват, че може да стане такова нещо.

В този дух.....всеки ден, пътувайки към Младост 4 виждам на средата на платното точно срещу ШЕЛ и Макдоналдс едно пано със снимка на Рено 19-ка, забито в стълб и труп, повит с бял чаршаф до него......миналата година бяха повече пана по цялата дължина, сега не знам защо стои само то, но някак си чакайки на светофара и поглеждайки към паното, може и човек да се позамисли........

Не знам каква е историята на тези пана, предполагам че въпросните катастрофи са ставали там......но определено въздействат...

Аз лично смятам че подобни кампании биха имали повече смисъл, отколкото работата на корумпираните органи на КАТ......

Пон Авг 07, 2006 11:12 am
UNREAD_POST 
pugsy написа:
хакването как става

ако другия го засече или изкочи от "нищото" със скорост 80-130 в най лява лента или не се е огледал преди изпреварване

...има ли значение...то ситуации милиони....ама процентно се увеличават с увеличаване скоростта на движение....това е магистрала, международен път, първокласен или къвто и да е...да не е "Маникур" да му се невиди.....вчера Иван Тенчев коментираще че Алонсо намалил рязко скоростта си на 250......там да, но на магистралата или където и да е, НЕ...........и си спомням едно интервю с Жак Вилньов, на въпроса как "пилотирате" личният си автомобил на магистралата, той каза "винаги в рамките на позволеното".....та второ поколение велик пилот ще се съобразява с пътната обстановка, а ние гъзетата ще се правим на интересни........казах ти, някой ден отиват на "камъка".....и знаеш ли, често съм чувал коментари за загинали в катастрофи :-ми той си караше като идиот..."...а 200 на магистралата си е идиотщина...

Пон Авг 07, 2006 11:26 am
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
ясно... карайте с 50-60 и по магистралите за да не ставате като гледките на Логан. като изпреварвате недейте се съобразява че други вече изпреварват и ще сте винаги по правилата

Пон Авг 07, 2006 1:14 pm
Профил
UNREAD_POST 
The Secret Lover написа:
ясно... карайте с 50-60 и по магистралите за да не ставате като гледките на Логан. като изпреварвате недейте се съобразява че други вече изпреварват и ще сте винаги по правилата

Закона е го е казал. За магистрала 130км/ч за лека кола. Но също закона казва и друго. Разрешената скорост е над 60.

Пон Авг 07, 2006 1:34 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
като си помисля само този закон какви малоумни комунисти са го писали и ми става ясно колко е адекватен в днешно време

Пон Авг 07, 2006 1:43 pm
Профил
UNREAD_POST 
The Secret Lover написа:
като си помисля само този закон какви малоумни комунисти са го писали и ми става ясно колко е адекватен в днешно време

Да но тогавашната статистика на произшествията на пътя беше далеч по-приятна от днешната. Прав си. Трябва да се свали ограничението за максимална скорост. Така лудите ще се изтрепят и ще настане спокойствие.

Пон Авг 07, 2006 1:48 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
130 км/ч е ограничението и в другите страни. Това че тук никой не те хваща... и да караш с 190 е нещо нормално не означава че в страните, в които живеят нормални хора нещата стоят по същия начин. Нашата отдавна забравена от цивилизацията държавица с забравените от еволюцията хомо-сапиенси не може да е база за сравнение!!!

Когато минавах през Унгария нямаше хора, които карат по-бързо от ограничението 130. Там всички се движат сякаш в колона с 130км/ч. Дълго време зад нас караше едно БМВ 7-ма серия от новите и мощни. По едно време реши да ни задмине. Скоростта му не беше повече от 135 км/ч. Съвсем бавничко, преценявайки спокойната обстановка и не давайки излишно газ ни задмина. Секунда след като се прибра в дясната лента го последва полицейска кола с включени светлини и го спря. Шофьора на БМВ-то е платил глоба между 200 и 500 евро за тази си грешка.

И как там хората си карат нормално, а тукашните нищожества с жалките си животи и празните пространства в черепните си кутии с унизително малка площ на челата, си позволяват да нарушават закона и то по този начин.

Ай засрамете се и си редактирайте постовете, защото малоумието ви направо ме съсипва и все повече се замислям над въпроса: "Струва ли си да съм патриот с такива съграждани". Много ми става болно, когато гледам как хората прогресират, а ние тъпчем на едно място.
На мен ми писна от глупави теории и самодоволни, самовлюбени физиономийки на пишлегарчета, които се имат за шофьори от висок клас.
Карайте си колите и внимавайте! Не карайте останалите да стават като вас!

Пон Авг 07, 2006 6:54 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
130 км/ч е ограничението и в другите страни. Това че тук никой не те хваща... и да караш с 190 е нещо нормално не означава че в страните, в които живеят нормални хора нещата стоят по същия начин. Нашата отдавна забравена от цивилизацията държавица с забравените от еволюцията хомо-сапиенси не може да е база за сравнение!!!

Когато минавах през Унгария нямаше хора, които карат по-бързо от ограничението 130. Там всички се движат сякаш в колона с 130км/ч. Дълго време зад нас караше едно БМВ 7-ма серия от новите и мощни. По едно време реши да ни задмине. Скоростта му не беше повече от 135 км/ч. Съвсем бавничко, преценявайки спокойната обстановка и не давайки излишно газ ни задмина. Секунда след като се прибра в дясната лента го последва полицейска кола с включени светлини и го спря. Шофьора на БМВ-то е платил глоба между 200 и 500 евро за тази си грешка.

И как там хората си карат нормално, а тукашните нищожества с жалките си животи и празните пространства в черепните си кутии с унизително малка площ на челата, си позволяват да нарушават закона и то по този начин.

Ай засрамете се и си редактирайте постовете, защото малоумието ви направо ме съсипва и все повече се замислям над въпроса: "Струва ли си да съм патриот с такива съграждани". Много ми става болно, когато гледам как хората прогресират, а ние тъпчем на едно място.
На мен ми писна от глупави теории и самодоволни, самовлюбени физиономийки на пишлегарчета, които се имат за шофьори от висок клас.
Карайте си колите и внимавайте! Не карайте останалите да стават като вас!

колега успокой се :D и мен ме е срам от мойте съграждани които упорито на всички избори избират комунисти и турци да управляват държавата ама какво да правя... оправия няма да има. ако искаш емигрирай, иди в унгария примерно и карай там по правилника. на мен тук ми харесва засега, но заспали шофьори никак не харесвам

Пон Авг 07, 2006 7:13 pm
Профил
UNREAD_POST Re: За културата на пътя
Логан написа:
Така че умната...с шофирането и с изказванията....!!!

Логан, на мен това си ми е стил на каране от над 20 години. Колкото по-бързо, толкова по-бързо. Но не съм изпадал в състояния като колегата, даже като се замисля не съм имал никакви изненади по пътя с колата. Всичко е било предвидено защото аз така си карам и гледам 500 метра напред и там където има вероятност, намалям. Така си се състезавам със себе си защото ми е кеф. Всъщност аз карам много плавно и спокойно. Само дето скороста е доста по висока. Да ти кажа и акт за превишена скорост нямам щото ги виждам и реагирам бързо. Не съм пускал и теми от рода: Карам си спокойно със 160 в лявата лента и изведнъж един от къде изникна взе да изпреварва някакъв камион дето сега видях, че го настигам...
Така, че със шофирането съм много умната, а с исказванията не ми пука 8)
Пропуснах да спомена, че колата ми е всяка седмица на пълен преглед на окачване, а гумите повече от една година не ги карам

Пон Авг 07, 2006 7:32 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Айдееее и тая тема прерасна в поредното мерене на пишки :evil: :evil: :evil: ! един се опитва да се покаже какъв е рацер и ще си кара и с 400 ако иска, друг как е самата умереност и разум, намесихме и комунистите, само за Бин ладен не се е сетил някой да пише :? ! А изводът трябва да е само един- ВНИМАНИЕ И СЪОБРАЗИТЕЛНОСТ!!! това е1 И бързо, и бавно каращите да се съобразяват, че не са сами на пътя и да избягват рисковите ситуации. Колкото до тия 200 км/ч на магистрала- всеки се изкушава да го направи, но пак трябва да се преценят условията- настилка, видимост, ще можеш ли да намалиш при всяка ситуация и т.н. Не ми казвайте, че колите с по 150, 200 и повече к.с. се произвждат за България или се карат с до 130. Виждал съм как се кара в Италия, хеле пък в Испания Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 ! Но там хората имат самосъзнание. Това е. Хайде да спрем с дрънкането и да мислим повече на пътя.

Пон Авг 07, 2006 7:40 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Тъжното е, че се установи, че има хора които си избиват комплексите на пътя, без да се замислят дори за миг, че поемат риск за себе си и околните. Болното в случая, че неосъзнават реалните рискове. Никой не може да ми каже например колко е спирачния път за да спре от 200км до 0 в случай на извънредна ситуация (например катастрофа в следващия лек завой)?

Аз лично не вярвам, че има някой в този форум, който да види, че в непосредствена близост има бързо каращ автомобил (без значение дали с позволените 130 или с 200) и в последния момент ще реши да прави изпреварване.. ако ще камиона който изпреварва да се движи с 40!

Сега ще дам пример:
Настигаш ТИР каращ с 90, ТИ поглеждаш в огледалата и не виждаш на относително близко/далечно разстояние (такова което да доведе до опасна ситуация) наличие на автомобил, особено пък ниско прелитащ. Даваш мигач, нинаваш на по-ниска предавка, засилваш колата до 120-130... като в момента в който си решил да напуснеш лентата в която се намираш и да навлезнеш в лявата за изпреварване, ОТНОВО се уверяваш, че няма автомобил който да е в близост до теб и предприемаш напълно ЗАКОННА и БЕЗОПАСНА маневра за изпреварване! Времето за подготовка, мигачите, скоростта и дистанцията си се погрижил да бъдат изпълнени според правилата.

Да речем, че в този момент си започнал да изпревараш:

Вариант 1: ТИР-а (или автомобила) който изпреварваш започва да засилва автомобила с твоето темо (засегнато ЕГО или чиста глупост, и/или не познаване правилата за безопасност). Това автоматично променя картината и преценката за времето на изпреварване се променя и не зависи вече директно от теб!

Вариант 2: Извършваш изпреварването, точно по правилата и закона за движение. Изпреварвания ти съдейства, като непроменя своята скорост на движение и не предпирема маневри, които да ти попречат.

Без значение от варианта... нека по време на изпреварването в огледалата да сте видели, че на 200-250 метра има други автомобили (това е магистрала и е нормално винаги да има автомобили зад вас и пред вас)!
Смятате ли, че автомобил който е на 200-250 метра от вас и се движи с 200 км/час не може да прецени, че в далечината се извършва изпреварване? Дали това изпреварване е опасно? Дали човека каращ с 200 не може плавно да намали своята скорост така, че да остави възможност изпреварването да бъде извършено безопасно!?

От моя гледна точка, човека предприел изпреварване е спазил всички правила на движение и безопасност, тъй като не е предприел изпреварване в последния момент, а водача каращ с 200 км/ч (нарушаващ правилника за движение на своя отговорност) е ДЛЪЖЕН да намали скоростта до позволените от правилника за да изчка безопасното извършване на изпреварването.

Това, че човека "Х" нарушава правилника за движение, не му дава правото да застрашава чужд човешки живот!
ДОРИ всички да спазват правилника за движение (например "бързата" кола да кара с 130, а изпреварването на ТИР каращ с 60 да бъде извърешен от лек автомобил каращ с 90) НЕ ДАВА право на никого да рискува чуждия и своя живот!

Ако някой не е разбрал за какво става дума в темата, честно казано го съжалявам и се моля да не го срещам по пътя!

Пон Авг 07, 2006 8:37 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
извинявай колега ама то тази теория където я написа няма нищо общо с коментарите до момента и замисала на самата тема(изкривихме я достатъчно много).
Затова е интересно на пътя защото е непредсказуемо и един път 1 0000000 пъти да го минаваш всеки път ще е различно ,затова призовавам всички да са пределно концентрирани и адекватни в действията си ,за да намалиме % инциденти поне колкото от нас зависи !!!!

Пон Авг 07, 2006 8:47 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Аз коментирам първия пост.. и въпроса отново ще го поставя: "Бързия" автомобил, който настига Типото на deqnak и се намира на 200 метра от него ТРЯБВАШЕ ЛИ плавно да намали и да изчака да се извърши до край изпреварването предприето от deqnak или не?

С какво deqnak е сбъркал и е трябвало да бъде притискан до багажника от "бързия" автомобил? Защо трябваше да бъде оплют колегата deqnak за това, че е предприел съвсем нормално и според мен безопасно изпреварване?
200 метра малко ли са? Да не би deqnak да е предприел изпреварване, след като настигащия го автомобил е бил на 20 метра???

Защо трябва да се толерират шофьорите погазващите правилника за движение, а тези които извършват изпреварване (или просто си спазват правилника) трябва да бъдат плюти, да им се светкат дълги и халогени и да им се размахват средни пръсти!?!?

Пон Авг 07, 2006 9:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща