Дата и час: Вто Юли 15, 2025 11:16 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
За Хората които карат зимно време с летни гуми... 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Много се разгорещихте.. но довода, че не падат под 2-3 градуса е несериозен, тъй като още при 7-9 градуса си губят качествата и започват да отсъпват на зимните, да не говорим при наличие на сняг и киша... :wink: По ми харесваше варианта, че карате бавно... но аз например в София не съм видял някой по булевардите да минава с под 70 :evil: .. май всички в София сме със зимни гуми и майстори на шофирането... а тея дето всеки ден ги виждам забили се на някой светофар сигурно са от провинцията... то друг вариант не остана!
Безаварайни на всички летни и зимни шофьори :mrgreen:

Съб Фев 11, 2006 6:28 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
divaka написа:
Добре бе не мога да разбера защо продължавате супер безсмисления спор?!? Първо кой е отрекъл, че зимните гуми са по-добри от летите за зимата? И кой твърди, че зимните са по-добри от летните за лятото...Спор тук не може да съществува, защото истината е само една и се знае от всички..Няколко човека казахме, че караме с летни гуми в момента..Много се нахвърлиха, че ги е страх от такива като нас..Само че забравяте обстятелствата, при които го правим..Пример: Аз карам в град, в който температурите не падат често под 3-4 градуса, сняг няма..Колегата me_to_u даде пример, че той е във варна...Е от какъв зор ще си купувам зимни гуми като има 10 дена пре зимата, в които темп са под 3-4 градуса..В такива дни просто няма да карам..Освен това ВО от една страна е прав, че само зимните гуми не те правят цар на пътя..Само че не съм съгласен, че с летни гуми, на сняг ще можеш да спреш по-бързо от със зимни, колкото и добър шофьор да си...Така че всеки има право до една степен..Но не мога да разбера кви са тия безсмислени спорове?!?
Айде малко :beer:
и повече :D :D :D

:angdevil: Мир и спокойствие в душата!

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Съб Фев 11, 2006 11:14 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
perlsite написа:
Много се разгорещихте.. но довода, че не падат под 2-3 градуса е несериозен, тъй като още при 7-9 градуса си губят качествата и започват да отсъпват на зимните, да не говорим при наличие на сняг и киша... :wink: По ми харесваше варианта, че карате бавно... но аз например в София не съм видял някой по булевардите да минава с под 70 :evil: .. май всички в София сме със зимни гуми и майстори на шофирането... а тея дето всеки ден ги виждам забили се на някой светофар сигурно са от провинцията... то друг вариант не остана!
Безаварайни на всички летни и зимни шофьори :mrgreen:

Мда разликата от тези 3 градуса ще втвърди толкова гумите, че на суха настилка няма да имат никакъв грип..Тва са глупости вече. За сняг съм съгласен, ама това, че при 3-4 градуса са много по-зле от зимните вече ми е струват несериозни различия..Смених си гумите при предстаител на Bridgestone в Германия, в града, в който живея и единственото, което ми каза, е да не карам извън града, защото там има сняг на места. Едва ли точно стриктният немец, в случая, ще ми разправя да се впускам в опасни ситуаций, като те са строго следени от ADAC..И тва с провинцията не го разбрах...

Тва ми беше последния пост в тая тема 8) :drunk:

Съб Фев 11, 2006 9:39 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Е те специалистите казват (аз не съм им правил проверка), че още при 7-9 градуса лятната гума става лоша.. е какво искаш при 2-3 градуса да стане добра, след като още при 7-9 губи качества си? Точно с колко, как и защо незнам :wink:
А това за провинцията беше подвеждащ въпрос за софийските шофьори :mrgreen:

Нед Фев 12, 2006 1:16 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Ммм дааа... Ей тия гуми дето са на аватара ми съм ги карал при около 3 градуса на сухо и колата се пързаля невероятно! То и през лятото се усеща че се попързалват докато не загреят.
Та значи при високоскоростните летни гуми сцеплението се влияе страшно много от температурата. Съставът на смеската им е по скоро пластичен ,отколкото еластичен ,като ги натиснеш с нокът по ръба на грайфера отпечатъка остава за кратко време,а когато разгреят при каране стават още по-меки и "лепнат" на пътя. При нормалните летни гуми смеската е силно еластична,но пък от студа става като пластмаса и пак няма сцепление.

Нед Фев 12, 2006 3:07 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ОК пас съм :wink:
И споко няма защо да ви е страх от мен, защото не съм в БГ в момента...Да му мислят тукашните шофьори :twisted:

Нед Фев 12, 2006 4:55 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Хайде стига вече с тези гуми-и аз не съм със зимни,но точно затова очите ми са на 4 и внимавам - започвам да спирам отдалече избягвам да се навирам в задницата на предния и пр. такива работи.Та мисля че внимателното каране е по важно от гумите(не отричам качествата на зимните гуми),защото най ме е страх от "майстори" със зимни гуми.Един такъв каращ поне с 90 по път без предимство спря в дясната ЛЯТНА гума на един Икарус :wink:

Нед Фев 12, 2006 8:26 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Fiat не е Ferrari, но го притежава

хаха тва много ме изкефи..Пък си е истина :D

Нед Фев 12, 2006 8:39 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Пожелавам на всички, които имат съмнения в ползата от зимните гуми, да променят мнението си без да им се налага да черпят от собствен горчив опит.
Мен лично зимните гуми са ме спасили от удар поне 3-4 пъти за последните 3 години. И то не защото се изживявам като Шумахер на пътя - просто не всичко зависи от вас самите.
Казвам през последните 3 години, защото преди 4 си позволих да карам с “всесезонни” гуми. На светофар, веднага след тръгване, дамата отпред внезапно наби спирачки без никаква видима причина. Реагирах, но Типото се изпързаля точно колкото скобата за теглене на Фиестата да удари така бронята, че да пукне фара на Типото. Е, не е катастрофата на века, но абсолютно сигурно е, че ако бях със зимни гуми, удар нямаше да има (както и смяна на фара).
За разлика от преди години, днес има изобилие от гуми - за всяка кола и за всеки джоб. Мисля не е лошо да помним, че в крайна сметка гумите са тези, които ни държат на пътя!

Нед Фев 12, 2006 9:42 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ами ... ти о аз имам едно такова мнение за гумите .... нали знаете на некъдърния ... еди какво си му било не наред ... не че съм опличен шофьор .. но всичко зависи от този зад волана в 90% от случаите! Така че .... и тук за спора летни /зимни гуми .... :wink:

Пон Фев 13, 2006 11:15 am
Профил ICQ WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Моето мнение и скромен опит показват, че без зимни гуми си за никъде ако живееш в Драгалевци. По-принцип и аз никога не съм купувал зимни гуми, обаче като се запознах с жена ми и пробвах да я закарам 2-3 пъти до тях (с летни чисто нови гуми Унироял Рали 540) и закъсах всички пъти, набързо си смених гумите и ползата е повече от очевидна - вместо да заобикалям и да търся пътища които не са стръмни, просто си "цепя" направо без да ме е грижа.

Чет Мар 23, 2006 1:26 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4