Дата и час: Чет Сеп 18, 2025 11:08 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Време е за още една кола - дайте идеи? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Нещо много противоречиви мнения изказвате, колеги :roll:
Бензина щял да харчи много :!:
Дизела нямало да го юрка жената и щял да харчи малко - ми тя и бензина няма да го юрка и пак ще харчи малко, за бензин :idea:
Най-добрия вариант е "Bravo 1.6-16v" с газова уредба и веднага обяснявам защо - разликата в цената за покупката между 1.6-16v и 1.9-JTD е голяма и НЕ СИ СТРУВА :!: :idea:
За парите на сносно "Bravo 1.9-JTD" (~6500лв.) може да се купи много по-хубаво и по-запазено 1.6-16v, като се има предвид, че тяхната цена се върти около 5000-5500лв. :idea: :idea: :idea:
А що се отнася до разхода на газ - ми 9лева са си 10литра - това ако ви е малко... :? :roll:

Вто Юли 04, 2006 11:37 am
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
За сега покупката на 1.6 + газова е най-добре, но в същност мене ме притеснява какво ли ще измислят наще управници - няма да оставят толкова евтина гаста.....поне аз така си мисля.
И за това ми е дилемата - иначе между 1.6 и JTd цената е поне 1500лв +.
Та по-евтина нафта се намира - 1.3.....1.4лв. и ако направят газта и тя към 1.3...4 и се губи смисъла от газовата.

Вто Юли 04, 2006 7:51 pm
Профил
UNREAD_POST 
Карал съм с нафта за 1,3-1,40 лв. Не си струва. Харчи повече в сравнение,ако зареждаш със скъпия дизел на ОМВ. И като дръпнеш чертата се оказва,че като с евтината нафта не пестиш нищо, дори си прецакваш горивната система с боклуци.
Иначе с развитието на производството на биодизела, може да се очаква понижаване на цената на нафтата.

Вто Юли 04, 2006 11:34 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
А замислял ли се за БРАВО 2,0 20в 150+ коня или ти трябва икономична :D

Сря Юли 05, 2006 1:12 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Huku написа:

Този двигател е много труден за поддръжка!

Сря Юли 05, 2006 8:21 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
1115 написа:
За сега покупката на 1.6 + газова е най-добре, но в същност мене ме притеснява какво ли ще измислят наще управници - няма да оставят толкова евтина гаста.....поне аз така си мисля.
И за това ми е дилемата - иначе между 1.6 и JTd цената е поне 1500лв +.
Та по-евтина нафта се намира - 1.3.....1.4лв. и ако направят газта и тя към 1.3...4 и се губи смисъла от газовата.

спокойно
в Европа, както и на Балканите разлика в цените си има
и има смисъл да караш на газ
а ти няма да я караш 10 години, че да мислиш какво ще стане тогава
ако я караш да речем 5 години, трябва да я избиеш газовата уредба за 2

Сря Юли 05, 2006 8:36 am
Профил ICQ
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
Huku написа:

хахах - колата е за жена ми :) и ми трябва да е икономична. Имам си ( подписа) доста по-голяма ламя, а и по-бърза от Браво 2.0

Сря Юли 05, 2006 8:54 am
Профил
UNREAD_POST 
1115 написа:
Huku написа:

хахах - колата е за жена ми :) и ми трябва да е икономична. Имам си ( подписа) доста по-голяма ламя, а и по-бърза от Браво 2.0
Не си и помисляй :wink: :P

Сря Юли 05, 2006 10:09 am
UNREAD_POST 
Колега ако действително колата е за жена ти и няма да има много ръчка, то спокойно може да вземеш 1.4 12V. С уговорката да му прегледаш разпределителния вал преди покупката.

След това поставянето на газова ще ти е около 400 лв, а с каране на газ и редовна смяна с качествено масло (selenia) няма да имаш проблеми.

В последствие ще иамш разход около 10/100 градско газ.

Сря Юли 05, 2006 12:56 pm
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Колега ако действително колата е за жена ти и няма да има много ръчка, то спокойно може да вземеш 1.4 12V. С уговорката да му прегледаш разпределителния вал преди покупката.

След това поставянето на газова ще ти е около 400 лв, а с каране на газ и редовна смяна с качествено масло (selenia) няма да имаш проблеми.

В последствие ще иамш разход около 10/100 градско газ.

Ами мислил съм го ама май разхода на 1.4, 1.6 и 1.8 - градско е един и същ.
Аз лично се чудя за дизела ама е доста по-скъп от другите :(

Цитат:

това пък не го разбрах :shock:

Сря Юли 05, 2006 7:39 pm
Профил
UNREAD_POST 
Чак като един и същ... подобен е. Предимствата са следните:
1. За смяна на ремък и ролка ще даваш не повече от 140 лв ( с труда). Другите искат специализирани инструменти и пр.
2. Ще плащаш данък от 27 лв/година.
3. Ще сложиш обикновена газова без никакви ядове ( гърмежи и прочие ).

Само трябва да внимаваш наистина с разпределителния вал. После на газ маслото не се замърсява толкова и от там вероятността с проблема с маслената магистрала се свежда до 0 при редовна смяна на маслото.

Моето Браво е на 150К на километраж, но ги подозирам реални 250. Отделно тоя мотор предполага и не чак толкова зверска експлоатация от преден собственик ( за 1.6 и 1.8 вероятноста да са ръчкани е доста по-голяма).

Сря Юли 05, 2006 7:51 pm
UNREAD_POST 
Kuku написа:
Нещо много противоречиви мнения изказвате, колеги :roll:
Бензина щял да харчи много :!:
Дизела нямало да го юрка жената и щял да харчи малко - ми тя и бензина няма да го юрка и пак ще харчи малко, за бензин :idea:
Най-добрия вариант е "Bravo 1.6-16v" с газова уредба и веднага обяснявам защо - разликата в цената за покупката между 1.6-16v и 1.9-JTD е голяма и НЕ СИ СТРУВА :!: :idea:
За парите на сносно "Bravo 1.9-JTD" (~6500лв.) може да се купи много по-хубаво и по-запазено 1.6-16v, като се има предвид, че тяхната цена се върти около 5000-5500лв. :idea: :idea: :idea:
А що се отнася до разхода на газ - ми 9лева са си 10литра - това ако ви е малко... :? :roll:

Виж какво колега, този изборе правилния и спри да се тормозиш, кое колко вървяло колко харчело.....тази е колата не само за жената а по принцип за почти всеки, колата е малка и мотора е достатъчно мощен, с правилна диагностика и реглаж и поддръжка и разхода ще ти е малък и ще си мнооого доволен.
п.с.
Само едно мнение на човек който отдавна вкарва коли и ме посъветва ако искам кола да си взема отвън, да е бензин при това без газова слагана там, понеже ако колата е дизел или там е била с газово значи е юркана здраво, а ако си е чистак бърсак бензинче, понеже и там си е скъпичко мойе и да не е така изцедена.........накрач сам ще си решиш
освен това не разбрирам това с разхода, моята темпра като ходихме до казанлък от варна до търново изгори точно 11 литра за 220 км. при това газ.....както изкаш така го разбирай, а на прохода Шипка от Търново до Казанлък 10/100
все пак мисля че правилно си се насочил към този мотор.

Чет Юли 06, 2006 9:24 am
UNREAD_POST 
1115 написа:
Kuku написа:

това пък не го разбрах :shock:

Kuku написа:
1115 написа:
Huku написа:

В отговор на въпроса от Ники, дали си мислил за "Bravo HGT", казах, че НЕ ти трябва даже да се замисляш :idea: :!: :wink:

Чет Юли 06, 2006 11:27 am
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
Още не съм се спрял на нищо конкректно. До 30 септември има 2 месеца. Цената на гаста се вдигна доста - дали е удачно още да се вземе браво 1.4?
или 1.9JTD?

Съб Авг 05, 2006 6:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3