|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:54 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
ForceWere написа: ако искаш да играеш игри забрави за лаптоп, просто видео картите съм им пълна скръп, дори тези с Go 6800 256Мb
Е, айде сега.. аз съм с NVidia 6600 Go 128 dedicated Video RAM.. и си работят игричките отлично, но предполагам, че го казваш образно. Иначе си прав.. ако ти трябва ПС за игри.. за тея пари ще си вземеш върхова система дето ще удари всеки лаптоп в земята (образно)
И пак по въпроса за графичната карта... въпросната карата XPRESS 200M е пълна скръб.. абсурд да подкараш някакво заглавие на прилична игра от последните 2-3 години в добра разделитена способност... Т.е. забрави тоя лаптоп за сериозни игри.
Ако се примириш, че на (хубави) игри няма да играеш и че диска е малко по-бавен то може да се каже, че лаптопа е добър.
Ако държиш на игрите то задължително търси нещо което да е минимум X600-X700 (ATI) или 6600 Go (NVidia)... ама цените вече са малко по-дебели на лаптопите. Иначе Turon 64 си е отличен мултимедиен (и мобилен) AMD процесор.. но с тая карта... и диск леко са се поомазали.. но е бюджетно решение...
Помисли си добре дали наистина имаш нужда от лаптоп и за какво ще го ползваш?!
_________________ FIAT Marea
|
Пет Юни 09, 2006 1:56 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
|
Ето ти няколко оферти които са според мен по-удачни и са приблизително за същите пари... разгледай ги внимателно (техните предимства и недостатъци). Ще кажа, че говорим първо за Toshiba лаптопи и второ за Tecra серията (което е по-висока серия.. нещо като "офис" вариант, а не "home"):
Твойте 2к без ДДС е около 2400 лв с ддс...
Toshiba Tecra A4-256 (2,578 лв с ддс):
http://sms.bg/catalog/product_info.php? ... ts_id=1956
Toshiba Tecra A4-230 (2,561 лв с ддс):
http://sms.bg/catalog/product_info.php? ... ts_id=1338
Toshiba Tecra A4-255 (2,286 лв с ддс):
http://sms.bg/catalog/product_info.php? ... ts_id=1666
Успех! Ако си харесаш нещо пиши ;)
|
Пет Юни 09, 2006 2:23 am |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
Имах предвид за видео картите че например Go 6800 ще е с по слаби резултати от обикновенн 6800.
А4-230 е добра конфигурация.
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Пет Юни 09, 2006 9:34 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Само да вметна за варианта лаптоп: горещо ти препоръчвам дискът да е на 5400 об./мин (е, още по-добре на 7200, ама там вече цифрите стават непоносими). Уверявам те, че оказва съществено влияние върху общата производителност на системата (проверено на практика!). Разбира се, зависи кой е производителят (не че са толкова много) и конкретният модел на диска, но като цяло е така. А за това колко гигабайта - зависи за какво ще го ползваш, иначе важи правилото, че един диск никога не е достатъчно голям! :mrgreen:
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Пет Юни 09, 2006 11:51 am |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
perlsite написа: И аз се афектирах от мнението на ForceWere, като написа за кутията/захранването "...някаква..." Захранването е изключително важно!!! :idea: Ще дам само някой насоки: DVDRW-то да е на LiteOn! Хардиска: Seagate! ( http://jmt.bg/?go=100&jgroup=7 ) Предлага се в JMT (Дианабад) с 5 години (60 месеца) гаранция!! Последните ми 2 диска бяха Макстор.. и 2-та даваха дефекти сравнително бързо.. а на времето бях върл фен на Макстор.. но какво да се парави... сега просто са под всякаква критика.... Айде и за процесора да си кажа мнението: В момента "AMD" за мен е логичния избор... погледни няколко (актуални) сравнения и ще разбереш защо AMD в момента си струва повече за прите... не че сегашния ми лаптоп в стечения на обстоятелствата не е с Intel процесор...
DVD - В последно време през ръцете ми минаха 6-7 LG-та и почти всичко се скапа. Вкъщи съм с LG, но само защото предното се скапа малко преди да изтече гаранцията и ми го смениха. Ако сега купувам - за мен LG не е опция.
Хард-диск: SATA Seagate са малко шумни, но заради 5-те год. гаранция може би си струва. Обаче едва ли ще се вземе без ДДС. Maxtor - и аз бях там, и аз имах такъв...
Процесор - АМД с оглед цена и предназначение на компютъра...
За кутията, дъното и паметта съм си казал... Ми то май не остана :-)
Успех
|
Пет Юни 09, 2006 11:57 am |
|
 |
FiFo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 05, 2005 1:16 am Мнения: 153 Местоположение: София
|
 не искам да развалям темата на колегата още повече но хора осъзнайте се.
Колегата каза компютър за около 700лв. и помоли за съвет и помощ а вие взехте да му предлагате лаптопи за по 2500лв. и да правите егати дискусията. :roll:
_________________ Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
|
Пет Юни 09, 2006 12:04 pm |
|
 |
oduh
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 10:08 pm Мнения: 182 Местоположение: София 05 Сердика
|
Извинявайте ако засегна някой, обаче прочетох доста забавни неща тук.
Първо да кажа, че се занимавам с компютри откакто се помня (повече SW, но съм сменял 5 железа досега).
Четейки първия пост искам да кажа, че и за 400лв компютър да си вземеш пак ще ти върши работата.
Ще ти дам следните няколко насоки:
0. Най-важно е дъното - там не пести пари.
1. Избягвай неща, вградени в дъното - дори да има по-добре да са изключени (особено мрежови карти и видео)
2. Избери марково захранване - за да работи ТИХО и да си предпазен от непостоянния ток в БГ.
3. Избери маркови вентилатори - за да работи ТИХО, температурата не е важна.
4. Видеокартата не трябва да е над 50$, но да има ТВ-изход
5. Вземи 64битова машина, но не на сокет 754 - софтуер за х64 има всякакъв, а и 32 битов софтуер върви без грижи.
6. РАМ 512 е абсолютен минимум.
Ако нещо от нещата ти се стори не достатъчно адекватно можеш да ми пишеш, ще се радвам да ти помогна.
Освен това не искам да подценявам каращите фиатки, но ако ще искаш мнение за хардуер - hardware.bg е по-доброто място. Тук всички са много отзивчиви и вероятно с идеята да ти помогнем може да те заблудим.
_________________ Fiat Bravo GT -> дзверчето
|
Пет Юни 09, 2006 12:45 pm |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
щом трябва дъното да е хубаво взимай DFI LanParty UT nF4 Ultra-D вервай друго такова няма.
само не съм съгласет за вентилатора- най- вече че температурата не е от значение, да вярно е че няма да прегрее, но всеки градус ти коства производителност.
Иначе за сокет 754 съм съгласен че не е добър, но той е бюджетно решение. Иначе за горе посоченото дъно с един атлон64 3200+ и 2х512Мб рам пусната в дуал чанел ще забравиш че ще трябва да сменях компа, само да вмъкна кото предложение една VGA GF 6600GE или GT.
Това вече е почти идеален комп, ама цената е...
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Пет Юни 09, 2006 1:19 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
|
FiFo написа: :offtopic: не искам да развалям темата на колегата още повече но хора осъзнайте се. Колегата каза компютър за около 700лв. и помоли за съвет и помощ а вие взехте да му предлагате лаптопи за по 2500лв. и да правите егати дискусията. :roll:
Има 2ма колеги единия си купува настолно ПС, а другия лаптоп (за около 2000 лв без ДДС) 
|
Пет Юни 09, 2006 2:08 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
|
ForceWere написа: А4-230 е добра конфигурация.
И аз съм в общи линии на това мнение.. като винаги може да си добави в последствие (ако има нужда) още един модул от 512mb за 50-на долара...
Между другото вече се наблюдават и първите мини пробиви в областта на ъпгрейда на лаптопите. От доста време спецификацията на MXM (NVidia) е налична, но само някой лаптопи я поддържат, но все пак може да се потърси и лаптоп поддържащ MXM и след време (вече се продават такива модули, макар и крайно ограничено) да смениш видео картата (модула) с по-добра... Практически сега основно можеш да смениш (ъпгрейднеш) само хард диска (и за това не е толкова фатално да е по-бавен, тъй като можеш да го смениш) и памета.
Аз пак да си попитам дали все пак има нужда от мобилен компютър защото един настолен компютър с хубав (тънък) LCD монитор ще е много по-добър, а и ще излезне по-евтино...
|
Пет Юни 09, 2006 2:23 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
ForceWere написа: щом трябва дъното да е хубаво взимай DFI LanParty UT nF4 Ultra-D вервай друго такова няма. ...
Браво колега, все пак ние сме вносителите на DFI  . Бих те поправил да бъде SLI-D или SLI-DR модела ама за човека въобще не му предлагай такива неща.
Както каза един колега не се хвърляйте на такива части за които човека само ще си плати парите без реално да му трябват.
700лв за това което му трябва са напълно достатъчни. Тази конфигурация върви средно около 400 до 500лв. При това аз цитирам цени само с ДДС!
Аз не се наемам да казвам вземи си това, вземи си онова, защото мнения както и хора доста.
Има само едно нещо от което се пази - хората четат статиите по вестници и списания за някой продукт и веднага започват да го предлагат без дори да са се докосвали до него, а ако евентуално се докоснат то базата за сравнение им е супер бедна. Бил най-добрия бил това бил онова. ВСИЧКИ СТАТИИ СА ПЛАТЕНИ!!
Това е от мен. Макар че в много от горните постове се говорят пълни глупости, но има и много точни!
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Пет Юни 09, 2006 2:33 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
след кратко мислене и четене се спрях на следната конфигурация :
ASUS K8N-VN/GF6100+NF410/754
AMD SEMPERON 3100+/64B/S754/BOX
512MB DDR400 KINGSTON CL2.5
160GB HITACHI T7K250/SATA2/8M
1.44 MB NEC
JNC-ATX RJA110 350W
LOGITECH DELUXE
LOGITECH S96 OPTICAL
ASUS DRW-1608P3S DVD+RW
366$ излиза.
гледах да са на асус нещата ,не знам дали вградената видео карта ще ми свърши добра работа .
Приемам всякакви съвети и поправки .
дори моля,ако има такива да ги споделите с мен :mrgreen:
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Сря Юни 14, 2006 11:57 am |
|
 |
oduh
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 10:08 pm Мнения: 182 Местоположение: София 05 Сердика
|
Колега, 754 не е добър избор.
Ако ще взимаш 64 битова машина нека е на 939 поне. (И двете ще ги заменят скоро, но все пак 939 е по-добър вариант).
Аtlon64 за 939 можеш да купиш за около 30лв повече. Качествено дъно ще струва също допълнителни 30лв.
Ако добавиш и свястно (тихо и сигурно) захранване за други 30лв екстра и ще забравиш.
|
Сря Юни 14, 2006 12:18 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
а сега видях в сайта на асус ,че няма и тв аут на видеокартата .да му се невиди .змачи 939 ,ама ще трябва и другите неща да ги правя за 939 ,а доста ще се оскъпи .
все пак компютъра ми трябва за домашен ,филми ,интернет ,ала бала ,игрички малки и т.н.
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Сря Юни 14, 2006 12:29 pm |
|
 |
oduh
Кара Фиатче 126
|
Еми аз точно това написах отгоре - 754->939, барабар със захранването, разликата ще ти е под 100 лева.
Не казвам, че са малко парите, но ти искаш мнения и мнение давам
П.С. Внимавай за връзката за видеокартата - PCI-Express (новата система), или AGP (старите карти) -> ако вземеш PCI-E, видеокартата ще бъде по-скъпа.
|
Сря Юни 14, 2006 2:23 pm |
|
|