Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 1:07 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Кое е по-добре - Дизел или Бензин 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
pinko168 написа:
Интеркулера се наложи да бъде сменен след една доста страховита случка с Октавията:

Е ти уби вожда!
:D :D :D

Сря Апр 19, 2006 11:57 am
UNREAD_POST 
Yavor написа:
.........(Брава ще е - след като жената ме отряза за Мареа - "аа, не, само не комби") да си купувам........

Mойта е СЕДАН защо трябва Мареа комби да взимаш няма ли седани ? :shock:

Сря Апр 19, 2006 2:49 pm
UNREAD_POST 
gdd55 написа:
Yavor написа:
.........(Брава ще е - след като жената ме отряза за Мареа - "аа, не, само не комби") да си купувам........

Mойта е СЕДАН защо трябва Мареа комби да взимаш няма ли седани ? :shock:

Мен пък не ме кефи...
Сори...

Сря Апр 19, 2006 3:39 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Пинко каква история разказа за интеркулер и масло, направо наструхвам :о)
Аз карам такава служебна Октавия и съм я пръсвал от каране, няма внимателно и няма галене, тая Октавия го знаеше пъта София Варна по всяко време, колко съм я шпорил си е само между нея и мене ...
Обаче за толкова времесамо веднъж задръсти турбото, щото бях загубил корите отдолу и от лугата и мръсотията някаква системка се беше задръстила .... Тоя дизел за мене си е жесток.
Новата служебна е Тюран, 1,9 попма дюза - държеше 180 на магистралата като стой та гледай и имаше такава динамика си беше удоволствие направо ...
Дизел на старо - само с чичо доктор иначе може да лапнеш нещо което да не можеш да сдъвчеш.

Сря Апр 19, 2006 4:02 pm
Профил
UNREAD_POST б и д
Преди известно време в Автобилд имаше подобно сравнение.Сравняваха се бензинови с дизелови версии на различни марки нови автомобили ползвани в Германия ( Мерцедес, Пежо и др.).Въпроса бе кое е по на сметка. Оказа се ,че от дизела имаш сметка само ако изминаваш поне 20 000 км годишно.
Статията бе много интересна но съм я позабравил и това го пиша по спомен

Сря Апр 19, 2006 4:37 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Re: б и д
mentor написа:
Преди известно време в Автобилд имаше подобно сравнение.Сравняваха се бензинови с дизелови версии на различни марки нови автомобили ползвани в Германия ( Мерцедес, Пежо и др.).Въпроса бе кое е по на сметка. Оказа се ,че от дизела имаш сметка само ако изминаваш поне 20 000 км годишно.
Статията бе много интересна но съм я позабравил и това го пиша по спомен

Колега искам да те питам нещо странично. Колко ти харчи Punto-то? Искам да направя сравнение с моето :)

Чет Апр 20, 2006 9:00 am
Профил
UNREAD_POST ре
През зимата неможах да го засека но сипвах доста често газ.Сега като е по-топло е около 7,5 извън града.

Чет Апр 20, 2006 4:13 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
В много питания все съм отговарял че дизела е за предпочитане от бензина.Дизела както и да го караш харчи много по малко от бензинова кола .СеатТоледо 1.9 турбо дизел харчеше 5.5-6л градско в София.Набира скорост бързо .Сега с Пунтото 1.2 не смея да кажа за разхода .Само мога да кажа че заредих за 32лв бензин и минах 200км.Сами си правете сметката като половината километри са извънградско.

Чет Апр 20, 2006 9:16 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Ако говориме за старите италиянски мотори съм твърдо за бензина,това е истинския италиянски мотор :D ако говорим за по новите коли след 99 съм за комън-рейл,но бих се израдвал и на едно 3.2 GTA :D Но ако имам пари за дизел 1999+ година,значи ще имам пари и да си карам на бензин :D Истината е в турбо бензин :36_2_46: :36_2_48: Ако ше е италиянка нека да върви на зла гад :36_2_29: 2.0 16V Turbo 4x4,това е мотора за мен :36_2_46:

Последна промяна Abarth. на Сря Апр 26, 2006 4:19 pm, променена общо 1 път

Чет Апр 20, 2006 9:25 pm
UNREAD_POST 
grishav написа:
Ако говориме за старите италянски мотори съм твърдо за бензина,това е истинския италянски мотор :D ако говорим за по новите коли след 99 съм за комън-рейл,но бих се израдвал и на едно 3.2 GTA :D Но ако имам пари за дизел 1999+ година,значи ще имам пари и да си карам на бензин :D Истината е в турбо бензин :36_2_46: :36_2_48: Ако ше е италянка нека да върви на зла гад :36_2_29: 2.0 16V Turbo 4x4,това е мотора за мен :36_2_46:

:oops:

Май "бирката" тази вечер е в повече!
Има една книжка българско издателство... НА "АВТОПОИНТ" и се нарича "ДИЗЕЛЪТ".Прегледай я и виж.Там да дадени данните ва всички европейски и японски дизели от 81 година до към 89-90.През всичките тези години италианците са си произвеждали дизели наред с Пежо, и уверявам те доста по-успешно от Рено.Не,че в семейството ми няма и едно Рено произведено 86 и купено тогава от "автокореком".А, и още нещо Фиат правят доста успешни
атмосферни дизели и след 99 година та чак до 2006.Него моторът 1.9d - атмосферен се слага както в Пунто като моето до 2003г, а в "Доблото" до януари 2006.ЗАЩО ЛИ?!Предполагам, че има защо!Още нещо което съм казвал няколко пъти във форума.Изнесъл съм една дизелова "Регатка" до около 730 хил.км, без ремонт на мотора.Тя е от "старите италЯнски мотори!!!! :beer:

Чет Апр 20, 2006 11:25 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Re: ре
mentor написа:
През зимата неможах да го засека но сипвах доста често газ.Сега като е по-топло е около 7,5 извън града.

Мерси.
Според мен май доста го настъпваш:) Моето и 1.6 и със 100 - 110 извън града дава 7.5 газ на бензин не съм го карал и незная колко ще даде.

Сря Апр 26, 2006 3:48 pm
Профил
UNREAD_POST 
Nino написа:
grishav написа:
Ако говориме за старите италянски мотори съм твърдо за бензина,това е истинския италянски мотор :D ако говорим за по новите коли след 99 съм за комън-рейл,но бих се израдвал и на едно 3.2 GTA :D Но ако имам пари за дизел 1999+ година,значи ще имам пари и да си карам на бензин :D Истината е в турбо бензин :36_2_46: :36_2_48: Ако ше е италянка нека да върви на зла гад :36_2_29: 2.0 16V Turbo 4x4,това е мотора за мен :36_2_46:

:oops:

Май "бирката" тази вечер е в повече!
Има една книжка българско издателство... НА "АВТОПОИНТ" и се нарича "ДИЗЕЛЪТ".Прегледай я и виж.Там да дадени данните ва всички европейски и японски дизели от 81 година до към 89-90.През всичките тези години италианците са си произвеждали дизели наред с Пежо, и уверявам те доста по-успешно от Рено.Не,че в семейството ми няма и едно Рено произведено 86 и купено тогава от "автокореком".А, и още нещо Фиат правят доста успешни
атмосферни дизели и след 99 година та чак до 2006.Него моторът 1.9d - атмосферен се слага както в Пунто като моето до 2003г, а в "Доблото" до януари 2006.ЗАЩО ЛИ?!Предполагам, че има защо!Още нещо което съм казвал няколко пъти във форума.Изнесъл съм една дизелова "Регатка" до около 730 хил.км, без ремонт на мотора.Тя е от "старите италЯнски мотори!!!! :beer:

Просто изказах мнение :wink: мисля,че можеше да минеш и без заяждане :x :wink:

Сря Апр 26, 2006 4:18 pm
UNREAD_POST 
grishav написа:
Просто изказах мнение :wink: мисля,че можеше да минеш и без заяждане :x :wink:

E,чак пък заяждане..,просто обичам фактите! Но извинявай ако си го разбрал като заяждане де! :beer:

Сря Апр 26, 2006 5:23 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3