Дата и час: Вто Сеп 23, 2025 7:44 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Да се похваля 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
Несе притеснявай има вероятност и термостата да е заседнал в затворено положение.

Съб Фев 11, 2006 2:16 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Дано да е нещо подобно, защото хич не ми се разделя с количката толкова скоро след като я купихме. Искам да я карам, днес за първи път се престраших и мога да кажа че усещането е СУПЕР! Разликата между нея и Пандата е огромна! Толкова плавно върви и спирачката се натиска толкова лесно, и волана се върти без никакво усилие.. просто приказка. Чак мъжа ми почна да се сърди и ми напомни че си имам Панда и да не се надявам много много да карам Темпрата. Тя си била негова, на мен ми подхождала малка кола като Пандата :evil: Страх го е да не я потроша, понеже аз където видя дупка не пропускам :? Не че и той е най-великия шофьор, кара като за последно, от газ на спирачка, и после пак газ и така.

Съб Фев 11, 2006 2:35 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Е айде стига сега, чак пък да се разеляш с колата..На браовчедка ми Ауди А2 на 1 година и направи същия номер. Случва се, няма нищо непоправимо..Като я погледне майстор пиши..

Съб Фев 11, 2006 5:02 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Какво стана с количката?
Как е, има ли новини от срещата с "майсторите"?
Дано всичко да е минало много добре и без ядове!

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Съб Фев 11, 2006 9:03 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Новините са добри :) Маистора я видя и каза че няма никакъв проблем. Мотора е наред и не загрява. Само не можа да обясни защо този датчик показваше вчера такива стряскащи температури. След посещението при майстора аз доста я покарах и установих че датчика показва висока температура само когато включа парното. Когато го изключа температурата е в нормалните граници около 90. Ако някой може да ми обясни на какво се дължи това?

Съб Фев 11, 2006 9:11 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Колата с дигиталното табло ли е или е с аналогово (със стрелки)?

Нед Фев 12, 2006 10:04 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
С дигиталното табло е. Защо, какво значение има?

Пон Фев 13, 2006 1:28 am
Профил
Мнение 
и аз те питах по горе дали е дигитално ама ццц
щом е дигитално пробвай да пуснеш колкото може повече консуматори,фарове,парно,чистачки,ако температурата скочи на макс,изключи консуматорите и трябва да спадне
ако се получи така 100% е хлабава маса,и 80% залагам на масата която е от акомулатора към двигателя,поне при мен беше така

махнах кабела от скоростите,почистих го и пак го сложих,за всеки случей си пуснах още една маса но дирекно към купето,от клемата - към единия болт на тампона на амортисьора

Пон Фев 13, 2006 9:37 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
pugsy написа:
и аз те питах по горе дали е дигитално ама ццц
щом е дигитално пробвай да пуснеш колкото може повече консуматори,фарове,парно,чистачки,ако температурата скочи на макс,изключи консуматорите и трябва да спадне
ако се получи така 100% е хлабава маса,и 80% залагам на масата която е от акомулатора към двигателя,поне при мен беше така

махнах кабела от скоростите,почистих го и пак го сложих,за всеки случей си пуснах още една маса но дирекно към купето,от клемата - към единия болт на тампона на амортисьора

:36_2_25:

Пон Фев 13, 2006 11:18 am
Профил ICQ
Мнение 
много гадна гавра е тоя проблем
заради него смених водна помпа,термостат,датчик за Т на водата и датчика на перката,докато не се появи един стар фиатаджия да ми каже за въпросната маса

Пон Фев 13, 2006 11:20 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Колежке погледнахте ли случайно да не е направила въздушна възглавница и така водата не може да премине до радиатора да се охлади.Проверете да не е пълен с въздух!

Пон Фев 13, 2006 4:46 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
val_mcrae написа:
Колежке погледнахте ли случайно да не е направила въздушна възглавница и така водата не може да премине до радиатора да се охлади.Проверете да не е пълен с въздух!

Това не съм гледала, но установих друго: когато я карам без включено парно, няма никакви проблеми с покачването на температурата. Появи се обаче друг проблем: преди два дни доливахме антифриз и вода, до където е необходимо, а днес като отворих да погледна резервоара за вода беше празен!!! Къде отива тази вода не мога да разбера, има ли вероятност да изтича от някъде?

Пон Фев 13, 2006 5:34 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
jadi написа:
val_mcrae написа:

Това не съм гледала, но установих друго: когато я карам без включено парно, няма никакви проблеми с покачването на температурата. Появи се обаче друг проблем: преди два дни доливахме антифриз и вода, до където е необходимо, а днес като отворих да погледна резервоара за вода беше празен!!! Къде отива тази вода не мога да разбера, има ли вероятност да изтича от някъде?

Може и да изтича. Когато пуснеш парното ако духа студено при положение , че си пуснала топлото значи има въздух в системата и не позволява на течността да циркулира.Провери да не би да е спукано някъде радиаторчето на парното и да изтича от там! В колата има ли влага? Провери под таблото (на пода) дали е мокро!

Пон Фев 13, 2006 6:20 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
jadi написа:
val_mcrae написа:

Уви, има голяма вероятност да изтича. Ако се окаже, че не е проблема, описан от pugsy, то някакси доста подозрително се връзват нещата: прегряване + загуба на антифриз. Майстор или не-такъв би могъл да хвърли едно око дали не тече отнякъде или при загряла кола да вдига пара. По темата май е писано - може да потърсиш.
Е, аз съм лаик и само си приказвам, но съм сигурен, че след разкриването на този наистина важен факт - загубата на антифриз - спецовете ще дадат ясни и точни насоки за откриване и отстраняване на проблема.

Пон Фев 13, 2006 7:19 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Вече съм 100% сигурна че проблема е в дигиталното табло и колата не загрява. Днес ми се случи следното: след като шофирах около 30 минути и всичко беше наред оставих колата за около 1 час. След като я запалих дигиталното табло сякаш полудя! Всички датчици започнаха да отчитат грешно: температурата показваше 130 градуса при положение че колата беше студена, друг датчик показваше че се включва турбото при почти спряла кола, даже датчика за горивото се вдигна, въпреки че резервоара беше почти празен! После изведнъж всички датчици спряха да работят, бутоните за парното също, то работеше но не можех да го изключа! И после всичко се оправи така изведнъж както започна. Таблото заработи и всички датчици започнаха да показват нормални стойности. А аз вече като че ли започнах да свиквам и да не се стряскам толкова. Карах си без да ми пука през цялото това време. Сега явно ще трябва да търся някой майстор който разбира от кабели и жички. :mrgreen:

Вто Фев 14, 2006 2:25 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща