Дата и час: Вто Юли 15, 2025 11:11 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
За Хората които карат зимно време с летни гуми... 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Както и аз писах, както и аз самия правя, който кара със летни гуми през зимата, да кара само тогава, когато има условия за това. То е ясно, че зимни са по-добри при зимни условия, но това не значи, че когато през зимата има условия за каране със летни гуми, трябва да се глобяват шофьори със летни гуми... Такъв закон не знам някъде да съществува. Иначе, както казва me_to_u, за градове като Варна и този, в който аз в момента живея, е естествено да можем да си позволим карането със летни гуми през зимата, при положение, че няма сняг или условия за заледяване...Така че мисля, че спора е излишен...Никой не отрича качествата на зимните гуми< ПРИ зимни условия...

Чет Фев 09, 2006 10:48 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
divaka написа:
Както и аз писах, както и аз самия правя, който кара със летни гуми през зимата, да кара само тогава, когато има условия за това. То е ясно, че зимни са по-добри при зимни условия, но това не значи, че когато през зимата има условия за каране със летни гуми, трябва да се глобяват шофьори със летни гуми... Такъв закон не знам някъде да съществува. Иначе, както казва me_to_u, за градове като Варна и този, в който аз в момента живея, е естествено да можем да си позволим карането със летни гуми през зимата, при положение, че няма сняг или условия за заледяване...Така че мисля, че спора е излишен...Никой не отрича качествата на зимните гуми< ПРИ зимни условия...

Момчета... много обидчиви сте били :) Извинявам се. Несъм искал да ви обидя. Мислех си че сте пичове, че мислите за себе си и другите около вас на пътя и че карате със зимни гуми зимата. След дълго четене на мнения и бисери разбрах че поне 50% не им пука че зимата са с летни гуми, 20% искат да ме убедят че дори и да няма сняг те карат с летните гуми и се чувстват точно толкова сигурни колкото със зимни. Някои от тия 20% нямат пари за зимни гуми ама пък им се кара. Останалите 30% мислят точно като мен. Моите почитания към тях. А ония 70% да приемат поздравите ми че не са се шибнали някъде. Ами че летните гуми при под 0 градуса стават на пластмаса бе хора. Аз например карам с Good Year Ultra Grip 7 и смело мога да кажа че на сняг съм цар на пътя. На мокро също. За лед гуми няма. Благодарение на зимните гуми няколко пъти оттървах кожата тая зима. Ако бях с летни гуми най малкото щях да смачкам колата. По вашта логика... защо пък да карам с колан в града? Ми аз карам внимателно и бавно така както вие с летните гуми зимата? Само че вие сте много по опасни отколкото аз без колан. ЗДП е един от най-тъпо написаните закони в БГ. Ами толкова... анархия в България

Пет Фев 10, 2006 12:03 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Това дето колегата го пише за закона за зимните гуми е направено ..... е не в България. В Австрия ако направиш произшествие и си с летни гуми забрави гражданската отговорност да плати вместо тебе .........

Пет Фев 10, 2006 12:07 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Абе хора стига сте спорили за глупости на всички ни е ясно, че зимните гуми са си за зимата, а летните за лятото. Невиждам защо е този спор даже и да има закон за това както предлагат някои знаете колко се спазват законите за движение по пътишата в България.

Пет Фев 10, 2006 12:13 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
The Secret Lover написа:

Момчета... много обидчиви сте били :) Извинявам се.

Ей аз не съм се обидил, просто сега тук е 7 градуса и ще си карам колицата, въпреки, че не съм със зимни гуми :mrgreen:
Аре верно стига с тоя спор , че стана много безсмислено :dance:

Пет Фев 10, 2006 12:43 am
Профил
UNREAD_POST 
Цитат:
Променям обидната думичка в заглавието - не се сърди, знаеш, че според всякакви
правила тя е излишна! kiro_of_the_day

И аз не съм привърженик на толкова категорични мнения по този проблем. Управлението на колата е процес върху който оказват влияние толкова много фактори че да се прехвърля цялата вина на е един от тях е нереално.
Баща ми е шофьор от почти 40 години като през този период няма нито едно ПТП. Да не би през 70-те години да е имало такива гуми или пък да е нямало зима ? Кола не се кара с гуми, ABS-и, хидроусилватели, парктроници ... а с разум. Като няма никой мислещ зад волана и с вериги да е пак може да стане сакътлък ...

Пет Фев 10, 2006 10:48 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
The Secret Lover написа:
divaka написа:

Момчета... много обидчиви сте били :) Извинявам се. Несъм искал да ви обидя. Мислех си че сте пичове, че мислите за себе си и другите около вас на пътя и че карате със зимни гуми зимата. След дълго четене на мнения и бисери разбрах че поне 50% не им пука че зимата са с летни гуми, 20% искат да ме убедят че дори и да няма сняг те карат с летните гуми и се чувстват точно толкова сигурни колкото със зимни. Някои от тия 20% нямат пари за зимни гуми ама пък им се кара. Останалите 30% мислят точно като мен. Моите почитания към тях. А ония 70% да приемат поздравите ми че не са се шибнали някъде. Ами че летните гуми при под 0 градуса стават на пластмаса бе хора. Аз например карам с Good Year Ultra Grip 7 и смело мога да кажа че на сняг съм цар на пътя. На мокро също. За лед гуми няма. Благодарение на зимните гуми няколко пъти оттървах кожата тая зима. Ако бях с летни гуми най малкото щях да смачкам колата. По вашта логика... защо пък да карам с колан в града? Ми аз карам внимателно и бавно така както вие с летните гуми зимата? Само че вие сте много по опасни отколкото аз без колан. ЗДП е един от най-тъпо написаните закони в БГ. Ами толкова... анархия в България

Значи знаеш всичко за придвижването през зимния сезон и на дъжд и за теб няма изненади :shock: ..Браво , постигнал си съвършенството Изображение

Пет Фев 10, 2006 11:00 am
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Вече бях писал по темата за господарството на пътя със зимните гуми
:dance:
А защо ли аз като съм с лятни гуми не съм попадал в такава ситуация в която гумите да ме "измъкват"
:P :mrgreen: :lol:

И още нещо - тука във форума има една много стариа историйка за двама човека които си излизали по едно и също време на работа - единия със жигула, другия с ауду а8 ако не се лъжа... та не можах да я намеря и да пусна линка за новите хора във форума да я прочетат и колкото и смешна да е показва точно ситуацията на пътя при такива условия.
Сещате ли се за коя..?

Много бих се радвал ако някой се сети как се казваше и пусне линка тука за да се прочете отново и да си направи изводите сам после този човек!
След дълго търсене го намерих:

viewtopic.php?t=440&highlight=%2A%E0%F3%E4%2A

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Пет Фев 10, 2006 11:35 am
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
само едно леко обръщение към колегата ВО !!!

никъде няма класации в които да се сравняват ЗИМНИ с ЛЕТНИ гуми !! качествата им за съответният сезон са неоспорими !! няма да споря на тема гуми ,защото много добре съм запознат и споровете с аматьори са безсмилени !
естествено ,че няма да имате проблеми с летните гуменетки като си карате в софия и с 30 км/ч и затова стават задръстванията в София .
а гумата може да си я караш и 3 зими ако знаеш как да я съхраняваш ?? и не се хвърляйте на рекламните трикове и гимнастики ,както и на приказки от фолклора за жигулата и А8-цата

Пет Фев 10, 2006 12:35 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря ти за пояснението!
Само че аз не успорвам факта че няма смисъл да се кара зимата със зимни гуми!
Успорвам закона и някой твърдения че зимните гуми били най-добрите - дори и през лятото - има такова изказване, дори и на мокро - пак има такова изказване
А до сравнението на зимна и лиатна гума си има показатели пак казвам - прочети Аутобилда и ще видиш сравнение между зимна и лятна гума - поне хората са го написали и не ми се вярва списание от такава величина да си измисля фактите и точните цифри от сравнението нали?
Или пък може би ти ги успорваш?

Пет Фев 10, 2006 1:57 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
BO написа:
... Успорвам закона ...

Мога само да съжалявам, че няма такъв закон. Преди две години една жигулка ми спря в багажника само защото аз спрях на пешеходна пътека, беше хлъзгаво, а оня отзад беше с галоши. Както и да е, застрахователите ми платиха, но ако ти беше на моето място, щеше да ревеш за такъв закон ! Разбрахме, че си малък бог на карането в сняг с летни гуми, но що не приемаш факта, че бай Жоре с 25-годишната кошница, който я кара от дъжд на вятър с галошки или кварталното дупе с книжка от 1 седмица, което си мисли, че е вече Шумахер и не го бъркат гумите, та някой такъв ако ти смали багажника отзад с 90%, кво ше правиш тогава ? Ще му преподаваш уроци по майсторско шофиране или ще питаш що първо не си е оборудвал колата като за аматьори ?

Пет Фев 10, 2006 2:22 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ха един вече ми спря в багажника на колата на един приятел - Лада Самара - и то защо познай - защото спрях спросо съвсем нормално на пешеходна пътека да си минат хората а от там един звук - пииииии и после дум - резултата леко вхлътнала броня на самарата срещу цяла предница на човека от зад фарове решетки брони радиатори.... и познай - лято - хубаво време, гуми - зимни ама и да беше с летни гуми това нямаше да му помогне да спре - просто не съобразяване на ситуацията -
АЗ не успорвам факта за зимните гуми че са по зле от летните зимата дори обратното добре са си ама те не те лепят за пътя и да си кажеш - ехх ако бях със зимни/летни нямаше това да стане!

Пет Фев 10, 2006 8:08 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
BO написа:
АЗ не успорвам факта за зимните гуми че са по зле от летните зимата дори обратното добре са си ама те не те лепят за пътя и да си кажеш - ехх ако бях със зимни/летни нямаше това да стане!

Зимните гуми не те лепят за пътя но с тях си много много по стабилен отколкото без тях. Аз например твърдя че в няколкото опасни ситуации именно гумите ме спасиха. Ако бях с летни - 1000% щях да си хакна. Примери много, тестове много съм правил... ни ми се спори с хора, които говорат на език раличен от моя.
Тези които карат с летни гуми зимата и ми твърдят, че карали внимателно и така немало проблеми... просто им е малко стажа и акъла. Ама да идат на село на поляната и там да карат така... щото мен ме е страх от тях. И не само мен.

Съб Фев 11, 2006 2:52 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Според PIRELLI при 40кm/h на сняг със зимни гуми се спира за 35м а с летни за 43м и зимните гуми са ефективни при температура на асфалта по- нискa от +7C

Съб Фев 11, 2006 2:53 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Добре бе не мога да разбера защо продължавате супер безсмисления спор?!? Първо кой е отрекъл, че зимните гуми са по-добри от летите за зимата? И кой твърди, че зимните са по-добри от летните за лятото...Спор тук не може да съществува, защото истината е само една и се знае от всички..Няколко човека казахме, че караме с летни гуми в момента..Много се нахвърлиха, че ги е страх от такива като нас..Само че забравяте обстятелствата, при които го правим..Пример: Аз карам в град, в който температурите не падат често под 3-4 градуса, сняг няма..Колегата me_to_u даде пример, че той е във варна...Е от какъв зор ще си купувам зимни гуми като има 10 дена пре зимата, в които темп са под 3-4 градуса..В такива дни просто няма да карам..Освен това ВО от една страна е прав, че само зимните гуми не те правят цар на пътя..Само че не съм съгласен, че с летни гуми, на сняг ще можеш да спреш по-бързо от със зимни, колкото и добър шофьор да си...Така че всеки има право до една степен..Но не мога да разбера кви са тия безсмислени спорове?!?
Айде малко :beer:
и повече :D :D :D

Съб Фев 11, 2006 4:41 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща