|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 5:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
зависи от служителя в общината - понякога искат и митническата декларация
а киловатите ги гледат от талона
така че внимавай
платих ти лично
Чет Май 11, 2006 2:52 pm |
|
 |
somebody
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:21 pm Мнения: 59 Местоположение: София 13 Надежда
|
sev написа: зависи от служителя в общината - понякога искат и митническата декларация а киловатите ги гледат от талона така че внимавай платих ти лично
Благодаря за съветите, ще се съобразя с тях  Надявам се другата седмица да стигна до данъната служба и после мога да кажа какво точно искат.
_________________ Bravo 1.6/16V
|
Пет Май 12, 2006 9:49 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
явно вече си я регистрирал в КАТ
Пет Май 12, 2006 10:09 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Май са вдигнали малко данъка! Платих към 12лв пък миналата говина беше към 9. Без да хвана намалението де ама то по мои сметки е 5% или 60ст.
|
Пет Май 12, 2006 10:20 am |
|
 |
somebody
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:21 pm Мнения: 59 Местоположение: София 13 Надежда
|
sev написа: явно вече си я регистрирал в КАТ
Да, но ако ви кажа какъв АД беше  . Но добре, че този от който я купих /търговец от Горубляне/ имаше човек, на който се обади и успях срущу "скромната" сума от 60лв. да ме вкара по-напред на опашката, защото колите стигаха до 4-ти километър и със сигурност нямаше и два дни да стигна до каналите. Та там минах и сега ми предстои всичко останало. И ако изключим, че май бях единствета жена там :36_2_11: , в КАТ мина нормално.
|
Пет Май 12, 2006 10:42 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
малко са се престарали
тарифата е около 30 лева
трябваше да ти я пишат в талона 90 коня, но вече е късно
Пет Май 12, 2006 10:59 am |
|
 |
somebody
Кара Симсонка
|
sev написа: малко са се престарали тарифата е около 30 лева трябваше да ти я пишат в талона 90 коня, но вече е късно
Ами явно всеки се старе на днешно време - 30лв. бяха за полицая и 30лв. за въпросния човек, ама здраве да е. А за това как се пишат по-малко коне в талона нямах и представа, че се прави?!?
|
Пет Май 12, 2006 11:10 am |
|
 |
sev
Фиат идол
|
то нека колата да не ти създава проблеми
тогава на данъка няма да му обръщаш внимание
но просто е много тъп закона
100 лева на вятъра
Пет Май 12, 2006 12:59 pm |
|
 |
somebody
Кара Симсонка
|
sev написа: то нека колата да не ти създава проблеми тогава на данъка няма да му обръщаш внимание но просто е много тъп закона 100 лева на вятъра
Надявам се да е така, защото количката си е доста сладурска. Сега съм на етап смяна на консумативи и каско и като я подкарам сериозно ще мисля и за газова, вече изчетох всичко във форума по тази тема, пък ще видим. :roll:
|
Пет Май 12, 2006 2:08 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
за каско напиши едно лично съобещение на ilkor
ще ти предложи много изгодни условия
Пет Май 12, 2006 3:10 pm |
|
 |
somebody
Кара Симсонка
|
sev написа: за каско напиши едно лично съобещение на ilkor ще ти предложи много изгодни условия
Супер, благодаря!  Вече имам някакви предложения, но ще му пиша да видим какво ще предложи и той.
Благодаря ти, sev.
П.С. Мнооого як форум 
|
Пет Май 12, 2006 4:27 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
somebody написа: П.С. Мнооого як форум 
Най - големите пичове в киберпространството!
|
Пет Май 12, 2006 4:58 pm |
|
 |
somebody
Кара Симсонка
|
И тъй като обещах като мина през данъчното да кажа какво се случва там......
Освен, че гледат дали подробно е попълнена декларацията искат копия от всички, ама всички документи - големия талон, митническата, договор и фактурата!!!  И сравняват какво пише - така че ако някой е решил да пише едно, а в талона да е друго, май е по-добре първо да напие лелката зад гишето и тогава
И естествено, че не мина без изцепки - като отидох накрая в касата да платя и данъка - и лихва ми начислиха!!!! На това вие му сложете коментар?!?!?! Аз се изцъклих и питам - как така сега се регистрира колата, а данъка ми е с лихва  Отговора беше типично като за данъчна администрация: Амиии, тя програмата е такава.........
Хайде сега, някой кадърен програмист да отиде да им я оправи, че това на нищо не прилича. То и аз работя с поне 5 различни софтуерни продукта, но като видя, че нещо не е наред най-малкото, което ще направя е да се обадя на съответния специалист.
И в заключение само ще кажа, че ето това е едно от малките неща, който показват, че тука нещата нямя да се оправят.
И изобщо не се и чудя защо ли в момента се чувствам като идиот, който си е платил данъка (и не само него) 
|
Чет Май 18, 2006 11:06 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Доколко ще са подробни в общината явно си зависи от човека - когато моята я обявявах не погледнаха нито един документ.
За лихвата - ако не става дума за глобата, че не си спазила срока, трябвало е да им вдигнеш скандал. Знам, че повечето хора махват с ръка (“какъв смисъл...”), но човек трябва да си отстоява правата. Особено що се отнася до държавната администрация - убеден съм, че никога няма да се оправи, но за да има някакво подобрение трябва да се чувстват под постоянен натиск и да разберат, че не могат да си правят каквото искат!
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Пет Май 19, 2006 12:22 am |
|
 |
somebody
Кара Симсонка
|
Pecho написа: Доколко ще са подробни в общината явно си зависи от човека - когато моята я обявявах не погледнаха нито един документ.
За лихвата - ако не става дума за глобата, че не си спазила срока, трябвало е да им вдигнеш скандал. Знам, че повечето хора махват с ръка (“какъв смисъл...”), но човек трябва да си отстоява правата. Особено що се отнася до държавната администрация - убеден съм, че никога няма да се оправи, но за да има някакво подобрение трябва да се чувстват под постоянен натиск и да разберат, че не могат да си правят каквото искат!
Аз скандала почти си го вдигнах, защото не става въпрос за никакво закъснение от моя страна,но това не промени нещо. На тези служители там до толкова си им стигат познанията - те знаят коя иконка да натиснат, къде какво трябва да напишат и това е. Но от опита си в работата с тези институции знам, че само ако се пусне жалба може да има ефект. Сега си мисля да го направя, да видим до къде ще се стигне.
|
Пет Май 19, 2006 11:25 am |
|
|