Дата и час: Чет Юни 19, 2025 2:59 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Доволни и недоволни от Fiat Brava 1.6 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
bright написа:
Аз горчиво съжалявам, че смених веднага ангренажния и всички останали ремъци при положение, че ремъка беше сменян в Италия преди 10К км. След "операцията" оборотите ми не падат под 1100 ( а пред това спяха на 800), стрелката от време на време преминава в горния сектор, малко преди червеното (а това преди го нямах ) и т.н. От време на време оборотите на празен ход се колебаят +/- 200 об и като подам рязко газ се оправят. Та това е по смяната.... Иначе добре вози :D

При мен нещата са идентични с твоите. Ти кога ходи на този сервиз /да не му споменавам пак името, че ме е яд/ аз бях там на 11 Август. На мен както и на колегата по нагоре му сложиха и масло селения .. от неговия вид и сега колата ми хърка.
Не знам от кое от двете е, но доколкот стана ясно Селенията "уж" било добро масло. Май и аз ще пробвам Q8!
А в сервиза не присъствах лично, защото ако се занимавам по половин ден с ходенета и висенета по сервизи ще си остана без работа.
Освен всичко ми загубили телефона и аз се притесних. Викам си тези нещо са огелпали. Звъня малко по-късно ... Идвайте да си я вземете.
Доколкото разбрах от достоверен източник там има голямо текучество на монтьорите. Разбрах и причината, но това не ни инстересува сега. Идеята е ако идем двамата да кажем какъв ни е проблема. Нали уж се носела гаранция някаква за положения труд :(.
А поленовия филтър смятам да си сложа сама ... Поне ще знам кой го е объркал!

Сря Авг 23, 2006 2:00 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
за Браво/Брава/Марея бензин - маслото е Selenia 20k
аз съм с такова вече
около 2000 км
всичко е нормално
колата си работи нормално, както с Total Quartz 7000 преди това

Сря Авг 23, 2006 2:06 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Аз пък съм със Selenia Gold и вече е на почти 8000 км.,само е потъмняло и леко намаляло.Не съм карал и незнам как би било с друго масло.

Сря Авг 23, 2006 2:20 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Изключително доволен от Селения Голд... сравнявайки с предните разновидности, които съм сипвал - минерални и полусинтетики - това е направо в пъти по-добро... Но все пак аз си го купувам и сам си го сипвам... не ходя някъде да "ми го слагат"... :wink:

Сря Авг 23, 2006 2:45 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Имах Браво 1.6i 16V 98-ма г. Купих го на 119000 км. Жена ми искаше Брава но не намерих читава тогава и съвсем случайно попаднах на Бравото.
Понеже имах пари в мен и плащането можеше да стане на момента цената падна с 600 лв от обявената.
Веднага след покупката: Всички ремъци и ролки - около 600 лв, накладки, масла, антифриз, спирачна и хидравлична течност - около 200 лв, задни амортисьори понеже единия беше изпуснал - 120 лв, термостат понеже стрелката лятото едвам отлепяше - 140 лв със смяната, аларма - 150 лв, гражданска, каско и винетка - към 650 лв. Малко след покупката изгора единия инжектор - втора употреба със смяната - 150 лв, свещи 40 лв. Дотук станаха към 2050 лв. И това е то откъм разходите.
Какво НЕ ми харесва в Бравото/Бравата?
- пластмасите в купето скърцат повече от на другите коли
- каквото и да си говорим - поддръжката е по скъпа /1 нов инжектор е 200 лв, термостат 120 лв, ремъците и ролките са почти на двойна цена, кабели с лули 100 лв и др./
- возят твърдо, и неравностите се усещат много /но за сметка на това са стабилни особенно ако сте с Monroe Reflex отзад/. Моя съвет е слагайте маслени амортисьори отзад.
- без вкаран контактен ключ не свети и не работи нищо
- клапата която отваря и затваря притока на въздух отвън се скапва още преди 100000 км. В резултат на това при влажно време стъклата се изпотявот дотолкова че отвътре започва да се стича вода и нищо не се вижда. Решението е да се откачи тока на моторчето и да се залости клапата да стои винаги отворена. Откакто направих това никога не са се изпотявали стъклата.
- стъклата на халогените се пукат от топлината издавана от крушките когато карате в дъждовно време.
- дръжките на вратите се лющят.
- шофьорската седалка ме държи леко изгърбен
- задната чистачка на много коли не работи. проблема и е в четките на ротора. раздвижва се и се смазва цялото моторче и се оправя.
Общо взето дребни неща.

Какво ми харесва в Бравото/Бравата?
- горят малко. извън града с 100-110 гори 6-6,5/100. със 130-150 гори 7-7,5/100
- не са скъпи
- много яка визия
- ускорява много добре
- климатика работи perfect
- има изключително лека хидравлика. това е голямо удобство като карате в града. ворана се върти с 1 пръст
- скоростите влизат много леко и въобще колата се управлява лесно
- фаровете с подходящи крушки правят ден пред вас нощно време
- освен инжектора и термостата друг проблем с двигателя несъм имал. сменяйте си маслото по често. аз карах с FINA EXCEL 10w40 и го сменях на 8000 км.
- чистачките с подходящи пера чистят много качествено.

Бравото/Бравата са хубави коли. Жена ми го продаде с много мъка защото предпочете да има нова кухня и спалня.
Мисля по нова година да купим чисто ново Grande Punto - оранжево
Изображение
Изображение
Изображение

Сря Авг 23, 2006 3:04 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
виж очакваните цени на Браво
поизчакай малко и пак ще имаш Браво :D

Сря Авг 23, 2006 3:08 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
къде да ги видя? :D

Сря Авг 23, 2006 3:17 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
viewtopic.php?t=8755

Сря Авг 23, 2006 3:20 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2