Дата и час: Пет Авг 15, 2025 8:35 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
До всички ползащи радар-детектори 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Доколкото знам радарите се явяват измервателни средства и подлежат на процедура по одобрение на типа. Тя се извършва от Държавната агенция по метрология и технически надзор и ако бъде успешна съответното измервателно средство се вписва в публичен регистър. Публичен означава че съдържанието му е достъпно за всеки който се интересува (не знам дали го няма публикуван дори на сайта на агенцията). След това одобрение по измервателния уред не могат да сеправят никакви преработки. Ако обаче наистина има преработка трябва да се извърши процедурата по одобряване на типа отново като името под което се регистрира преработеното средство не може да бъде еднакво с това на предишно одобрено.
Така че ако някой се вълнува може да се порови из тези регистри и да види има ли нови вписвания. Ако радара е бил модифициран и такова вписване в регистъра няма - резултатите от измерването лесно се оборват за жалост обаче чак в съда. Но ако човек е сигурен че нещо е пипано по радарите си заслужава да си търси правата.

Въпрос: Къде мога да намеря Регистъра на одобрените за използване типове средства за измерване?

Отговор:
Съгласно разпоредбите на чл. 34, ал. 1 на Закона за измерванията, ДАМТН вписва одобрените типове средства за измерване и допълненията към тях в регистър на одобрените за използване типове средства за измерване.

Във всяко едно от гишетата за административно обслужване на ДАМТН в страната може да получите справка от регистъра за одобрените за използване типове средства за измерване. За сведения по вписванията в държавния регистър на одобрените за използване в страната средства за измерване се събира такса, съгласно Тарифа № 11 за таксите, които се събират в системата на Държавната агенция за метрология и технически надзор по Закона за държавните такси.

Адресите на гишетата за административно обслужване на ДАМТН в страната са публикувани на интернет страницата на ДАМТН – (виж Административни услуги=>Предоставяне на справки от регистъра за одобрените за използване типове средства за измерване).

Информация за одобрените типове средства за измерване се публикува периодично в официалния бюлетин на ДАМТН.

Официалният бюлетин може да намерите в книжарницата на ДАМТН на адрес: 1000 София, ул. "Славянска" № 8, тел.: 02/988 09 87.

Чет Юли 27, 2006 9:56 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
И са кво да не си зимам за морето руски радар така ли :cry:
в такъв случай пак ще требе да дебна се лепна зад некой състезател ме пази от радарите :?

Чет Юли 27, 2006 11:18 am
Профил ICQ WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
намерих извадка
има два одобрени радара
единият си е на Х-банд
а вторият - Ка и като го гледам е стационарен
значи колега тия полицаи са си направили самоделка
нещо ми намирисва цялата тази история
освен да има по-нови документи, но да не съм ги намерил
прикачил съм нещо да видите къде трябва да са пломбите

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Чет Юли 27, 2006 11:25 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
спирали са ме друг път когато съм бил зад друга кола и куката ми показва някаква скорост и твърди че е моята. тогава нищо не ми писаха но може ли наистина да ми засече скоростта като пред мен има кола или се движа успоредно с кола по еднопосочен път?

Чет Юли 27, 2006 12:03 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
The Secret Lover написа:
спирали са ме друг път когато съм бил зад друга кола и куката ми показва някаква скорост и твърди че е моята. тогава нищо не ми писаха но може ли наистина да ми засече скоростта като пред мен има кола или се движа успоредно с кола по еднопосочен път?

ако си успоредно може
обаче зад друга - не
освен ако се на поне 50 метра зад нея

Чет Юли 27, 2006 1:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2