Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:39 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Утре е 1 юни. Включете късите светлини. 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
kiler_4o написа:
Aко утре съм си сложил халогени на колелото ще си ги включа :) (нищо, че и аз съм дете, но все пак не ми харесва, когато някой ми изскочи отпред ... било то дете или някой друг човек ...

Не забравяй задните светлини за мъгла! А за лятото е добре и климатик са сложиш! :wink:

Сря Май 31, 2006 11:42 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз също се включвам към призива,макар че като се замисля не е важно светлините да са включени,а самото съзнание на шофъора да е такова,да опази децата и не само тях,а всички участници в движението! :idea:

Чет Юни 01, 2006 12:06 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
gogata написа:
Аз също се включвам към призива,макар че като се замисля не е важно светлините да са включени,а самото съзнание на шофъора да е такова,да опази децата и не само тях,а всички участници в движението! :idea:

Колега, ти каза всичко с тоя пост!

Чет Юни 01, 2006 12:57 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Моите коли целогодишно се карат на фарови и хаогени :mrgreen:

Чет Юни 01, 2006 4:55 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Много малко хора карат на фарове na 1 юни :?

Чет Юни 01, 2006 1:47 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
аз карам на габарити :( , щот в градско на ниски обороти има недостиг на точец :D

Чет Юни 01, 2006 2:08 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Abarth. написа:
Много малко хора карат на фарове na 1 юни :?

И аз забелязах същото...

Чет Юни 01, 2006 5:10 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Аз пък мисля, че почти никой не ги пусна от солидарност ами от гъзария. Едно е да пуснеш дори и на габарити друго е да караш на халогени и да си "солидарен".

Чет Юни 01, 2006 5:26 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Здравейте !

Присъединявам се към идеята да се кара на фарове - не само на 1.06, а целогодишно.
По случай Празника на детето - реших, че е добра идея да оставя фиатката в гаража :)

Поздрави, Б. Борисов

Чет Юни 01, 2006 7:43 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Аз по принцип си карам колата на фарове през деня ама не винаги.Понякога има ефект наистина защото се виждма по-добре и не ме засичт и ръгат чак толкова много.....обаче това си дава и други отражения - разхода малко ми се вдига и ми пада празния ход (все пак двигателчето е само 1108см3) отделно при всяко палене-гасене мислч че много по-бързо ще идат крушките.Отделно по-старите коли имат проблема че при много дълго светене на габаритите започват да се разтопяват (изкривяват) блоковете за светлините (по-специално преградките между отделните крушки).
Иначе твърдо съм съгласен че се намалява опасността ама ако някой не те е видял защото не е погледнал и с полюлей да си пак няма да ти помогне 8)

Чет Юни 01, 2006 7:51 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния.
Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя.
И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече.
И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.

П.П. А фаровете за мъгла са забранени за използване, освен при мъгла, валеж или друга силно намалена видимост. Ако някой не знае защо, мога да обясня.

Чет Юни 01, 2006 8:27 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Аз туку що изпитах нуждата от халогени.Фаровете ми че не са много регулирани не са (бяха ама качих колата на по-високи гуми 165/90/R13 и вече не са) и сега като карах в дъжда обирах всичките дупки....просто на самия път нищо не виждам.По принцип съм забелязал че без халогени не виждаш точно пред себе си (т.е. дупките) при по-слаба видимост.

Чет Юни 01, 2006 10:58 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
johnfound написа:
По себе си забелязвам, че колите с тъмен цвят се сливат с асфалта и ги забелязвам доста по-късно от тези със светъл/ярък цвят. Тези със запалени фарове дори в съвсем слънчево време се забелязват от огромни разстояния.
Затова мога да си представя, как ми изскача някой черен или тъмно син-зелен от някоя сянка, без да го видя.
И тък като и моята кола е тъмна, предпочитам да не разчитам много много на зрението на другите, а да се маркирам по някакъв начин по-отдалече.
И е истина, че по-малко ме засичат и ми отнемат предимството, явно със включени фарове създавам впечатление, че съм по-близо.

Съвсем точно и вярно! Нали дори имаше инициатива по националните телевизии, да се кара на къси през деня. Не само си по-забележим, но и по-сигурно е - тъпаците с лъскави коли не предприемат рискови изпреварвания.
На Запад почти всички карат на фарове - над 90%,

Пет Юни 02, 2006 9:42 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2