|
|
Дата и час: Пон Сеп 22, 2025 10:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Колеги, отново имам нужда от административен съвет
Автор |
Съобщение |
Krass
|
Можеш да имаш два трудови договора. Единия е основен другия се води допълнителен. Упоменава се колко часа ти е работното време. Аз имам с по два трудови договора за по 4 часа. Но мисля, че в твоя случай говорим за различни неща- искаш два трудови договора на пълно работно време.
Както каза някой друг тук, можеш да сключиш договора с новия работодател , след като не му вярваш :-) Просто трябва да има дата на започване на работата и тя да е след датата на изтичане на предизвестието. Датата на сключване на договора се подава в НОИ. Можеш да започнеш работа примерно 3 месеца след като е сключен договора.
Успех :-)
|
Съб Май 20, 2006 5:10 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
благодаря на всички за мненията. оказа се, че лично за мен в закона няма вратичка /консултация с адвокат/. затова тръгвам по страничния път 
|
Нед Май 21, 2006 9:28 am |
|
 |
duw2
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 01, 2006 1:34 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Ами аз съм работодател. Не се и съмнявах, че работниците са по-компетентни от работодателите. Все пак говори с работодателя си (ти или приятелката ти, така и не стана ясно). Форума се чете от всякакви все пак. И успех с работодателите за напред.
_________________ Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
|
Пон Май 22, 2006 11:43 pm |
|
 |
zgabrovski
|
При мен при последната промяна на работата новия ми работодател ми изготви писмено предложение, в което се указвше датата на която ще започна и стартовата ми заплата. На старото ми работно място заявих че напускам и че ще се налага последния месец да не ходя много-много там. Те нямаха голям избор и се съгласиха - в края на краищата, като вече напускащ си точно в ролята на уволняващ се от казармата - не ти пука много много.
|
Вто Май 23, 2006 2:43 pm |
|
 |
duw2
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 01, 2006 1:34 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Защо ли се ловя на лафа ви незнам и аз. Нали се сещате, че на работодателя точно толкова не му пука за работник, който е подал молба за напускане. От него хаир няма, както се казва. Така, че много рядко някой работодател ще се напъне да задържа работник точно в такъв момент. Такива заигравки се правят доста по-рано, ако работодателя прецени естествено, идеята е да не се стигне до напускане. Хайде стига толкова, темата не е интересна.
_________________ Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
|
Вто Май 23, 2006 11:26 pm |
|
|