|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Как да запазим боята и вредно ли е полирането?
Автор |
Съобщение |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Имам тук там драскотини но си останаха пак :(
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Вто Яну 31, 2006 9:35 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
До преди година карах червен Опел Кадет, най-лъскавия в Пазарджик. Сам си го полирах с (естерствено червена) паста за около 10 лв. Ефекта беше поразителен. Завидяха ми некви говеда на лъскават кола и ми теглиха една черта от фар до фар. Пак с пастата чертата изчезна. Не се доверявайте на автомивки - или ще ви надраскат колата, или ще ви прекъснат реотаните на задното стъкло.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Яну 31, 2006 9:45 pm |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
Това звучи доста обнадеждаващо и като се постопли ще пробвам как става.А за мивките съм съгласен:работил съм по тях и е пълно с утрепки,е има и свесни момчета :!: А какво ще кажете за тези Ориголд и ВС Платинум-май не си заслужават парите.
|
Вто Яну 31, 2006 10:06 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
за да предприема полирането какво трябва да направя преди това?
колата трябва да е измита хубаво и със сапун ли?
после какво се прави след като се полира... трябва ли пак да я измия???
въобще кажете и самото полиране - има ли някаква техника при нанасянето и т.н.
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Фев 01, 2006 12:27 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Да, да и аз искам това да разбера... Тук се цитираха някакви препарати, марки и т.н.. но видях, че има различни видове, както и че се използват едни за едно, други за друго.. след това само за поддържане пък трети вид.. т.е. обърках се съвсем!
Ако може кажете какво се използва и как, както и през колко време какви поддържащи процедури се правят за да остане блясъкът и защитното покритие 
_________________ FIAT Marea
|
Сря Фев 01, 2006 1:00 am |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Технологията при мен е следната. Измивам си хубаво външно колата. Вземам сух памучен парцал изтисквам от тубата върху парцала малко паста и почвам от тавана на колата. С парцала търкам докато попадне паста навсякъде на тавана разбира се съвсем малко паста а не да побелее от паста. После с друг памучен парцал почвам и търкам тавана и той се полира идеално. И така подред преден капак после една по една вратите заден капак стъклата и това е. Говоря за тоя модел паста дето съм го показал по нагоре на снимката.Другите модели паста може би да изискват друг начин.
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Сря Фев 01, 2006 10:10 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
tzetzo_slavista написа: Това звучи доста обнадеждаващо и като се постопли ще пробвам как става.А за мивките съм съгласен:работил съм по тях и е пълно с утрепки,е има и свесни момчета :!: А какво ще кажете за тези Ориголд и ВС Платинум-май не си заслужават парите.
пробвал съм на ВС старата паста и бях много доволен за тази новата и ориголд нямам наблюдения
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Фев 01, 2006 10:42 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Моята технология на полиране е следната:
Колата естествено първо се измива и подсушава, иначе ще се надраска при полирането. След това с памучен парцал се намазва с паста цялата кола или тези повърхности, които ще полирате. ВНИМАНИЕ: ако полиращата паста е цветна, е добре да облепите с хартиено тиксо дръжки, фарове, лайсни и други защото някои пасти просто ще им променят цветя.
След това с вълнен парцал се търка до блясък. Това е всичко. Отнема около час. След това прости си карате колата
По мое мнение едно такова полиране един път годишно е съвсем достатъчно.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Фев 01, 2006 3:28 pm |
|
|