Автор |
Съобщение |
mark72
|
Айдеее сега и акциз на водата ше сложат и като и дигнат и цината.
|
Чет Ное 10, 2005 6:14 pm |
|
 |
2fast
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 12:10 pm Мнения: 200 Местоположение: София 01 Средец
|
а с преработена вода ще върви ли - т.е. ако се изпикам в резервоара ще има ли повече мощност
_________________ The world belongs to those who dare to be first
|
Чет Ное 10, 2005 6:56 pm |
|
 |
ici
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:19 pm Мнения: 97 Местоположение: Русе
|
 Re: Водороден инжекцион.
gushtera написа: Добър ден колеги в момента нашета фирма се занимава с разработката на енергоспестяеми источници и една от тези разработки е така наречения "Водороден инкецион". В момента устройството се тества. Тестовете до момента са: 30% повишаване мощноста на колата 25% намаляване разхода на гориво 40% по-малко вредни емисий
Устройството в най-скоро време ще бъде продавано по Интернет и по дистрибутори в цялата страна. Захаранването му с водород става от чиста питейна вода, след което има устройсвто което разделя водата на водород и кислород и го впръсква във всмукателните траби на колата.
Благодаря Ви за вниманието. Пламен Петков.
Колега , за да е по-убедително, пусни една принципна схема на работа.Така всички гледаме с недоверие.Имате ли патент за него? Предполагам водата я разграждате с електричество?Каква мощност за захранване изисква системата?
_________________ Моето Типо 2.0 16v 160А8.046 с малко тунинг
|
Чет Ное 10, 2005 7:17 pm |
|
 |
me_to_u
|
Сега аз не виждам нищо ново в това, което ще се предлага. Нещо между водороден двигател и воден инжекцион???? За водородния двигател отдавна се е говорило и работило мнооого. Ако идеята е да се впръсква водород... до колкото знам е отпаднала поради нисък КПД. Идеята каква е, ще се впръскава водород като допълнение или как? Може да пообясниш малко.
http://auto.howstuffworks.com/hydrogen-economy.htm
http://auto.howstuffworks.com/bmw-h2r2.htm
|
Чет Ное 10, 2005 7:48 pm |
|
 |
gushtera
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Ное 09, 2005 8:35 pm Мнения: 12 Местоположение: Плевен
|
Идеята е да се впръсква водорода като допълнение на съществуващото гориво мисля че в най-скоро време ще бъде направена презентация на кола направена от нас.
|
Чет Ное 10, 2005 10:32 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
gushtera написа: Идеята е да се впръсква водорода като допълнение на съществуващото гориво мисля че в най-скоро време ще бъде направена презентация на кола направена от нас.
Ще чакаме с ГОЛЯЯЯЯЯЯМО нетърпение...
Извинявай за недоверието, ама тука повечето хора са здраво стъпили на земята, пък и
поназнайват туйцък-онуйцък! Ако го направите това - те (ние) първи ще ви поздравим. Убеден съм.
|
Пет Ное 11, 2005 10:32 am |
|
 |
2fast
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 12:10 pm Мнения: 200 Местоположение: София 01 Средец
|
Прав е Kiro of the day а аз почвам да се замислям къде ще е удобно да строиме водостанциите ( разновидност на бензиностанциите) и колкото и да мисля стигам до извода че трябва да са близо до някой естествен водоем :mrgreen:
|
Пет Ное 11, 2005 10:54 am |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
2fast написа: Прав е Kiro of the day а аз почвам да се замислям къде ще е удобно да строиме водостанциите ( разновидност на бензиностанциите) и колкото и да мисля стигам до извода че трябва да са близо до някой естествен водоем :mrgreen:
 Не мислех да казвам нищо ... но не се стърпях .... ТА НИЕ ОТ РУСЕ ЩЕ СМЕ НА НАЙ-ДАЛАВЕРА .... 
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Пет Ное 11, 2005 11:21 am |
|
 |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
и са кво, да разбирам че колата ми ще стане 147 коня, и ще харчи 8 л вода градско.... :?
_________________ Fiat Bravo GT
|
Пет Ное 11, 2005 12:13 pm |
|
 |
Snaker
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юли 28, 2005 2:14 am Мнения: 100 Местоположение: София
|
ivo098 написа: и са кво, да разбирам че колата ми ще стане 147 коня, и ще харчи 8 л вода градско.... :?
и спокойно ше си сложиш едно H до GT-то 
_________________ :: Show me some Madness ::
|
Пет Ное 11, 2005 12:50 pm |
|
 |
ivogul
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Авг 26, 2005 2:21 pm Мнения: 19 Местоположение: София
|
ivo098 написа: и са кво, да разбирам че колата ми ще стане 147 коня, и ще харчи 8 л вода градско.... :? Момчета, човека си го каза: gushtera написа: Идеята е да се впръсква водорода като допълнение на съществуващото гориво мисля че в най-скоро време ще бъде направена презентация на кола направена от нас.
Пламене, разбрахме най-общо за какво става дума. Не вярвам във форума да намериш човек, който да не се заинтересува от вдигане на мощността на колата му, съчетана с по-ниска консумация на гориво. И това заедно с по-ниски вредни емисии. Разбира се, че е интересно.
Само, че възникват други въпроси.
а) Доколко тази система е безопасна за возещите се и околните хора?
б) Ще има ли вредно отражение върху двигателя (т.е. колко време или километра ще издържи този двигател с тази система)?
Предполагам, че ще трябва да изясните и това, преди да подложите някоя от нашите коли на такъв тест.
Обади се когато имаш да кажеш нещо повече.
Успех!
_________________ 149.С2.046 Skype: ivogul
|
Пет Ное 11, 2005 1:28 pm |
|
 |
2fast
Кара кола
|
а за двутактови ще става ли? маслото за трабанчетата вече във водата ли ще се слага....дайте информация де
|
Пет Ное 11, 2005 2:02 pm |
|
 |
DEYAN IYI
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 3:41 am Мнения: 324 Местоположение: ПЛОВДИВ
|
2fast написа: а за двутактови ще става ли? маслото за трабанчетата вече във водата ли ще се слага....дайте информация де
Не!!! Защото водата и маслото ще се разделят, а във Фазератито няма място да се монтера машина за айран, която да бърка постоянно :mrgreen:
Цялата идея е прословутата "добавка" от водород и кислород да спомага за по-пълното, а вероятно и по-бързо изгаряне на конвенционалното гориво, което ще доведе до чудеса от инженерна мисъл
Айде, бе мениджъре! Добра реклама направи на фирмата, но поне отговори на всички зададени въпроси, да се види, че хавата е сериозна :?
_________________ Бай Фичо - ега ти пауъра!!!
|
Пет Ное 11, 2005 3:15 pm |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
Здравейте фенове на Fiat, поздрави на всички приятели на италианските автомобили!!!
Малиии, мислех че само ние се занимаваме с глупости, ма то и при вас имало "гениални" инженери.
Последния хит при нас беше директно впъскване на кислород в карбуратор за постигане на бууст ефект /тъпото е че и аз участвах в спора/ - но това е лирично отклонение.....исках д попитам пича с водородния инжекцион как смята да раздели водорода от кислорода /някакъв вид електролиза може би?!?!?/ и после от где толкоз енергия за електролизата :?: - мъкненето на ядрен реактор в ремарке е забранено  .....
Иначе като за кодош темата си я бива......  - тва последното е за феновете на Fiat!
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Пет Ное 11, 2005 4:45 pm |
|
 |
2fast
Кара кола
|
да но поне от известно време се разпродават ядрени реактори та само се търси ремарке със скрит заден джоб та да не си личи какво караш :roll:
|
Пет Ное 11, 2005 4:52 pm |
|
|