Дата и час: Сря Юли 16, 2025 4:03 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Водороден инжекцион. 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Айдеее сега и акциз на водата ше сложат и като и дигнат и цината.

Чет Ное 10, 2005 6:14 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
а с преработена вода ще върви ли - т.е. ако се изпикам в резервоара ще има ли повече мощност

Чет Ное 10, 2005 6:56 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Водороден инжекцион.
gushtera написа:
Добър ден колеги в момента нашета фирма се занимава с разработката на енергоспестяеми источници и една от тези разработки е така наречения "Водороден инкецион". В момента устройството се тества. Тестовете до момента са:
30% повишаване мощноста на колата
25% намаляване разхода на гориво
40% по-малко вредни емисий

Устройството в най-скоро време ще бъде продавано по Интернет и по дистрибутори в цялата страна. Захаранването му с водород става от чиста питейна вода, след което има устройсвто което разделя водата на водород и кислород и го впръсква във всмукателните траби на колата.

Благодаря Ви за вниманието.
Пламен Петков.

Колега , за да е по-убедително, пусни една принципна схема на работа.Така всички гледаме с недоверие.Имате ли патент за него? Предполагам водата я разграждате с електричество?Каква мощност за захранване изисква системата?

Чет Ное 10, 2005 7:17 pm
Профил
UNREAD_POST 
Сега аз не виждам нищо ново в това, което ще се предлага. Нещо между водороден двигател и воден инжекцион???? За водородния двигател отдавна се е говорило и работило мнооого. Ако идеята е да се впръсква водород... до колкото знам е отпаднала поради нисък КПД. Идеята каква е, ще се впръскава водород като допълнение или как? Може да пообясниш малко.

http://auto.howstuffworks.com/hydrogen-economy.htm
http://auto.howstuffworks.com/bmw-h2r2.htm

Чет Ное 10, 2005 7:48 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Идеята е да се впръсква водорода като допълнение на съществуващото гориво мисля че в най-скоро време ще бъде направена презентация на кола направена от нас.

Чет Ное 10, 2005 10:32 pm
Профил
UNREAD_POST 
gushtera написа:
Идеята е да се впръсква водорода като допълнение на съществуващото гориво мисля че в най-скоро време ще бъде направена презентация на кола направена от нас.

Ще чакаме с ГОЛЯЯЯЯЯЯМО нетърпение...
Извинявай за недоверието, ама тука повечето хора са здраво стъпили на земята, пък и
поназнайват туйцък-онуйцък! Ако го направите това - те (ние) първи ще ви поздравим. Убеден съм.

Пет Ное 11, 2005 10:32 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Прав е Kiro of the day а аз почвам да се замислям къде ще е удобно да строиме водостанциите ( разновидност на бензиностанциите) и колкото и да мисля стигам до извода че трябва да са близо до някой естествен водоем :mrgreen:

Пет Ное 11, 2005 10:54 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
2fast написа:
Прав е Kiro of the day а аз почвам да се замислям къде ще е удобно да строиме водостанциите ( разновидност на бензиностанциите) и колкото и да мисля стигам до извода че трябва да са близо до някой естествен водоем :mrgreen:

:offtopic: Не мислех да казвам нищо ... но не се стърпях .... ТА НИЕ ОТ РУСЕ ЩЕ СМЕ НА НАЙ-ДАЛАВЕРА .... :D :D :D

Пет Ное 11, 2005 11:21 am
Профил ICQ WWW
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
и са кво, да разбирам че колата ми ще стане 147 коня, и ще харчи 8 л вода градско.... :?

Пет Ное 11, 2005 12:13 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ivo098 написа:
и са кво, да разбирам че колата ми ще стане 147 коня, и ще харчи 8 л вода градско.... :?

и спокойно ше си сложиш едно H до GT-то :)

Пет Ное 11, 2005 12:50 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
ivo098 написа:

Момчета, човека си го каза:

gushtera написа:

Пламене, разбрахме най-общо за какво става дума. Не вярвам във форума да намериш човек, който да не се заинтересува от вдигане на мощността на колата му, съчетана с по-ниска консумация на гориво. И това заедно с по-ниски вредни емисии. Разбира се, че е интересно.
Само, че възникват други въпроси.
а) Доколко тази система е безопасна за возещите се и околните хора?
б) Ще има ли вредно отражение върху двигателя (т.е. колко време или километра ще издържи този двигател с тази система)?

Предполагам, че ще трябва да изясните и това, преди да подложите някоя от нашите коли на такъв тест.

Обади се когато имаш да кажеш нещо повече.

Успех!

Пет Ное 11, 2005 1:28 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
а за двутактови ще става ли? маслото за трабанчетата вече във водата ли ще се слага....дайте информация де

Пет Ное 11, 2005 2:02 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
2fast написа:
а за двутактови ще става ли? маслото за трабанчетата вече във водата ли ще се слага....дайте информация де

Не!!! Защото водата и маслото ще се разделят, а във Фазератито няма място да се монтера машина за айран, която да бърка постоянно :mrgreen:

Цялата идея е прословутата "добавка" от водород и кислород да спомага за по-пълното, а вероятно и по-бързо изгаряне на конвенционалното гориво, което ще доведе до чудеса от инженерна мисъл :D

Айде, бе мениджъре! Добра реклама направи на фирмата, но поне отговори на всички зададени въпроси, да се види, че хавата е сериозна :?

Пет Ное 11, 2005 3:15 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Здравейте фенове на Fiat, поздрави на всички приятели на италианските автомобили!!!
Малиии, мислех че само ние се занимаваме с глупости, ма то и при вас имало "гениални" инженери.
Последния хит при нас беше директно впъскване на кислород в карбуратор за постигане на бууст ефект /тъпото е че и аз участвах в спора/ - но това е лирично отклонение.....исках д попитам пича с водородния инжекцион как смята да раздели водорода от кислорода /някакъв вид електролиза може би?!?!?/ и после от где толкоз енергия за електролизата :?: - мъкненето на ядрен реактор в ремарке е забранено :wink: .....
Иначе като за кодош темата си я бива...... :beer: - тва последното е за феновете на Fiat!

Пет Ное 11, 2005 4:45 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
да но поне от известно време се разпродават ядрени реактори та само се търси ремарке със скрит заден джоб та да не си личи какво караш :roll:

Пет Ное 11, 2005 4:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща